Witgoed

Wat is een warmtepompdroger?

Wat Is Een Warmtepompdroger

Op witgoedsite.nl ben je aan het juiste adres voor het kopen van allerlei witgoedapparaten. Maar, dit is ook een website waarop je allerlei nuttige informatie omtrent deze apparaten kunt vinden. Zo hebben wij recent besproken hoe/of je een droger op een wasmachine kunt plaatsen. In dit artikel richten wij onze pijlen weer op een ander apparaat: een warmtepompdroger. Wat is een warmtepompdroger precies? Waar dient dit apparaat voor? En heb je een warmtepompdroger per sé nodig? De antwoorden op deze vragen lees je in dit artikel.

Een warmtepompdroger; wat is dat?

Een warmtepompdroger is een variant van de ‘reguliere’ droger. Deze variant heeft een specifieke werkwijze, waardoor het mogelijk is om de nodige energie te besparen. De belangrijkste eigenschap van een warmtepompdroger is het feit dat de droger de warme lucht opnieuw gebruikt. Normaliter wordt deze warme lucht door een droger vrijgegeven, maar bij een warmtepompdroger wordt deze warme lucht nogmaals gebruikt. Hierdoor is de machine een stuk efficiënter en verbruikt de machine dus minder energie.

De meeste warmtepompdrogers kunnen standaard op de waterafvoer aangesloten worden. Er bestaan echter ook varianten waarbij het condenswater in een reservoir opgevangen wordt. Als je op zoek naar een nieuwe warmtepompdroger bent, is dit een belangrijk punt om op te letten.

De voordelen van een warmtepompdroger

Het belangrijkste voordeel hebben we reeds hierboven genoemd; je kunt hier veel geld mee besparen. De machine verbruikt simpelweg minder energie, waardoor je ook een lagere energierekening hebt.

Daarnaast is het ook prettig om te weten dat een warmtepompdroger geschikt is voor nagenoeg alle soorten wasgoed. Je kunt zelfs een wollen trui probleemloos in een dergelijke warmtepompdroger stoppen. De lucht wordt in een dergelijke droger gelijkmatig en rustig verdeeld, waardoor het wasgoed ook zachtjes behandeld wordt.

Tot slot is het zo dat de meeste warmtepompdrogers sneller drogen dan de reguliere drogers. Dit heeft te maken met de efficiency binnen de droger. Bovendien maakt een dergelijke droger gebruik van een hoger toerental, waardoor het wasgoed sneller gedroogd wordt.

Wanneer is een warmtepompdroger interessant om aan te schaffen?

We moeten wel bekennen dat een warmtepompdroger een nadeel met zich mee brengt; de aanschafprijs ligt hoger dan bij een reguliere droger. Maar, het is ondertussen bewezen dat je deze extra investering dubbel en dwars terug kunt verdienen. Dat is zeker het geval als je veelvuldig gebruik van de droger maakt. Per droogbeurt verbruikt de machine namelijk 50 tot 60% minder energie. Deze energiebesparing loopt dus behoorlijk op als je de droger bijvoorbeeld 1 of 2 keer per dag gebruikt.

Een warmtepompdroger is dan ook uitermate geschikt voor mensen die vaak hun droger gebruiken. Vooral voor grote huishoudens biedt een dergelijke droger uitkomst, aangezien het wasgoed ook razendsnel gedroogd wordt.

Je moet dus rekening houden met een extra investering, maar deze investering verdien je razendsnel weer terug. Al met al zijn er dus voldoende redenen om eens naar een warmtepompdroger te kijken. Bekijk direct ons assortiment, vergelijk de verschillende machines en sla je slag!