Witgoed

Kan je een droger bovenop de wasmachine zetten?

Droger Op Wasmachine Zetten

Op welke manier wil jij de nieuwe droger en wasmachine gaan plaatsen? In veel huishoudens is het zo dat deze apparaten naast elkaar gezet worden. Dit is niet alleen makkelijk in gebruik, maar heeft ook voordelen met betrekking tot de afvoer en toevoer. Veel huishoudens kiezen er dan ook voor om deze twee apparaten náást elkaar te zetten. Maar, is het ook mogelijk om de droger bovenop de wasmachine te zetten? Het antwoord op die vraag ga je in dit artikel vinden.

Is het mogelijk?

Laten we allereerst aftrappen met goed nieuws; ja, het is zeker mogelijk om de droger op de wasmachine te zetten. Dit levert eigenlijk geen enkel probleem op, indien je de droger op de juiste manier boven de wasmachine zet. Doe je dat niet? Dan loop je het gevaar de droger van de wasmachine af gaat vallen.

Bij het wassen komen behoorlijk veel trillingen vrij. Op het moment dat deze trillingen te heftig worden, kan dit ertoe leiden dat de droger van de wasmachine afvalt. Om dat te voorkomen, moet je enkele voorzorgsmaatregelen treffen. Hieronder hebben wij enkele handige tips voor jou op een rijtje gezet.

Tip 1: plaats een trillingsdemper onder de wasmachine

Je hebt hierboven reeds kunnen lezen dat een wasmachine behoorlijk veel trillingen veroorzaakt. Deze trillingen kunnen mogelijk invloed hebben op de droger; dat wil je ten koste van alles voorkomen. Plaats daarom een trillingsdemper onder de wasmachine. Deze demper vangt de meeste trillingen op, waardoor de trillingen niet/minder bij de droger terecht komen. Dankzij deze demper staat de droger dus veilig bovenop de wasmachine.

Tip 2: gebruik apparaten van hetzelfde merk

Ons tweede tip heeft betrekking op de aanschaf van de apparaten. Ons advies is namelijk om altijd apparaten van hetzelfde merk aan te schaffen. Deze twee apparaten hebben in dat geval namelijk dezelfde maatvoering. Hierdoor is het mogelijk om de droger probleemloos op de wasmachine te zetten. Bovendien ziet dit er ook nog eens fraai uit, aangezien deze twee apparaten hoogstwaarschijnlijk een vergelijkbaar design hebben.

Tip 3: zorg ervoor dat de wasmachine waterpas staat

Bij het neerzetten van de wasmachine moet je een waterpas gebruiken. Meet of de wasmachine volledig recht staat en zet vervolgens veilig de droger op de wasmachine. De droger staat dan namelijk óók waterpas, waardoor de kans een stuk kleiner is dat de droger van de wasmachine af gaat vallen.

Tip 4: gebruik een tussenstuk

Bij de aanschaf van een droger en wasmachine krijg je wellicht een tussenstuk meegeleverd. Dit tussenstuk kan je gebruiken om een veilige verbinding tussen de droger en de wasmachine te creëren. Het ‘probleem’ is echter dat een dergelijk tussenstuk niet altijd door elk merk standaard meegeleverd wordt.

Al met al kunnen we concluderen dat het dus prima mogelijk is om de droger op de wasmachine te zetten. Volg bovenstaande tips op, zodat je de kans minimaliseert dat de droger van de wasmachine afvalt. Ben je nog op zoek naar een geschikte droger of wasmachine? Bekijk dan direct ons assortiment en sla je slag.