Witgoed

Hoe werkt een wasmachine?

Hoe Werkt Een Wasmachine

Stop je kleding in de wastrommel, voeg het juiste wasmiddel toe en selecteer het juiste wasprogramma. Je hoeft vervolgens alleen nog maar af te wachten en hebt geen omkijken meer naar het wassen van jouw kleding. Door de ontwikkeling van de wasmachine is het leven voor veel mensen een heel stuk makkelijker geworden; wassen is immers voor weinig mensen een favoriete bezigheid.

Eigenlijk is een wasmachine hedendaags onmisbaar. Geen enkel huishouden kan meer zonder een wasmachine, waardoor het eigenlijk uitgegroeid is tot een eerste levensbehoefte. Mocht je op dit moment nog op zoek naar een nieuwe website zijn, ben je daarvoor bij Witgoedsite.nl aan het juiste adres. Wij bieden namelijk verscheidene wasmachines tegen scherpe prijzen aan; je kunt dus voor een relatief gunstig bedrag al direct één van de wasmachines uit ons assortiment aanschaffen!

Wij bieden niet alleen wasmachines aan, maar wij informeren je ook graag over alles wat met wasmachines te maken heeft. In de afgelopen periode hebben wij meermaals de volgende vraag binnengekregen; Hoe werkt een wasmachine? Aangezien deze vraag bij meerdere mensen leeft, hebben wij besloten om dit informatieve blogartikel te schrijven. In dit artikel lees je het antwoord op de vraag ‘Hoe werkt een wasmachine?’, waardoor je direct begrijpt hóe nou precies alle vuile kleding schoongemaakt wordt in de wasmachine.

Hoe werkt een wasmachine; 5 verschillende processen

Als we de werking van een wasmachine willen bespreken, is het allereerst goed om onderscheid tussen de 5 verschillende processen te maken. Deze 5 verschillende processen zorgen tezamen voor de werking van de wasmachine en kunnen dus niet afzonderlijk van elkaar gezien worden. Het gaat hierbij om de volgende 5 processen: watertoevoer, wassen, afpompen, spoelen en centrifugeren. Graag bespreken we deze verschillende processen hieronder uitgebreid.

Watertoevoer

Als je een wasje wilt gaan draaien, heb je daar eigenlijk twee dingen voor nodig: een wasmachine en wasmiddel. Bij de installatie van de wasmachine wordt deze machine gekoppeld aan een watertoevoer. Via deze watertoevoer kan een (kleine) hoeveelheid water in de machine terecht komen, waarna vervolgens de druk opgebouwd kan worden. Dit is een nogal technisch verhaal, maar het verklaart wel direct waarom jouw kleding nat uit de wasmachine komt; het water in de trommel zorgt immers deels voor het reinigen van jouw kleding.

Wassen

Zit het water eenmaal op de juiste druk in jouw wasmachine? Dan wordt het water verwarmd, zodat jouw kleding nóg beter schoongemaakt kan worden in de trommel. Bij sommige wasmachines wordt het water niet meer op de juiste manier verwarmd, waardoor de kleding ook niet meer op de gewenste manier schoongemaakt wordt. In dat geval is het aan te raden om een nieuwe wasmachine te kopen.

Is het water eenmaal verwarmd? Dan begint het wasprogramma van de wasmachine; hoe dit programma exact in elkaar steekt, is afhankelijk van het programma waar jij voor kiest. Een gemeenschappelijk kenmerk van alle wasprogramma’s is in ieder geval dat de draairichting van de trommel veranderd. Door de veranderde draairichting wordt de was min of meer door elkaar geschud, waardoor elk kledingstuk op de best mogelijke manier gereinigd wordt.

Afpompen

Is het wasprogramma afgelopen? Dan wordt het gebruikte water weer uit de wasmachine gepompt; hiervoor wordt gebruik gemaakt van een afvoerslang die (meestal) aan de onderkant van de wasmachine te vinden is. Bij deze afvoerslang is een filter te vinden, waardoor de afvoerslang eigenlijk niet verstopt kan worden. Tóch is het mogelijk dat het filter verstopt raakt, waardoor het water uiteindelijk alsnog niet uitgevoerd kan worden. In dat geval is het van belang om een nieuwe wasmachine te kopen óf om het huidige filter te laten vervangen.

Spoelen

Op het moment dat het water afgepompt is, zit er wel nog allemaal zeepsop in jouw wasmachine. Dat zeepsop zit uiteraard daarbij ook in/op jouw kleding én moet dus eerst afgespoeld worden. Dat gebeurt tijdens het vierde proces van een proces. Bij dit proces worden continue alle kledingstukken door elkaar heen gehusseld door de wasmachine, waardoor het zeepsop verwijderd kan worden. Voordat dat wordt gedaan, wordt er overigens ook nog koud water in de wasmachine toegevoegd. Dat koude water zorgt ervoor dat jouw kleding eigenlijk ‘schoongespoeld’ wordt van het zeepsoep.

Centrifugeren

De laatste stap is ingebouwd om de kleding zo droog mogelijk te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen, gaat de trommel een tijdje héél hard draaien. Door deze draaiende beweging wordt het water uit de kledingstukken ‘gefilterd’, waardoor je jouw kleding een stuk minder nat uit de wasmachine kunt halen.

Heeft de wasmachine ook het centrifugatieproces afgerond? Dan is het wasprogramma eigenlijk volledig klaar en kan je jouw kleding uit de wasmachine gaan halen. Wat je op dat moment met de kleding gaat doen, is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. In de warmere maanden kan je de kleding aan een wasrek in jouw tuin ophangen, terwijl dat in de koudere maanden absoluut niet praktisch is. Mede daarom kiezen veel mensen voor de aanschaf van een hoogwaardige droger. Met een dergelijke droger ben je in staat om – zonder enige inspanning – jouw kleding te laten drogen. Je kunt de kleding vervolgens strijken, opvouwen en in jouw kast leggen/hangen.

Dankzij een wasmachine en een droger heb je eigenlijk geen omkijken meer naar het wassen en drogen van jouw kleding. Je weet daardoor een hoop tijd te besparen, waarna je deze bespaarde tijd aan leuke dingen kunt gaan besteden. Lijkt jou dat wel wat? Dan is het uiteraard wel van belang dat je voor een kwalitatieve wasmachine en wasdroger kiest; daarvoor ben je bij Witgoedsite.nl aan het juiste adres.

In onze webshop vind je namelijk een uitgebreid aanbod van de beste wasmachines en wasdrogers. Wij bieden louter machines van gerenommeerde merken aan, waardoor je verzekerd bent van een hoge kwaliteit en een lange levensduur. Wat wens je nog meer?

Wij nodigen je van harte uit om ons assortiment op je gemakje eens te bekijken. Vergelijk de verschillende varianten, maak daarvoor gebruik van de filters (aan de linkerkant op onze website) en schaf direct de gewenste wasmachine aan!