Witgoed

Hoe kun je het wasgoed op de best mogelijke manier laten drogen?

Het leven is niet altijd even leuk. Je kunt veel plezier in het leven maken, maar je hebt ook met minder leuke dingen te maken. Het laten drogen van jouw wasgoed is daar een typerend voorbeeld van. Niemand vindt het leuk om wasgoed op te hangen, te laten drogen en vervolgens weer van de waslijn af te halen.

Aangezien dit niet al te leuk is, wil je dit uiteraard zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken. Nou, gelukkig heb je tegenwoordig meerdere mogelijkheden om jouw wasgoed te laten drogen. Wat deze mogelijkheden precies zijn, bespreken we graag in dit artikel. We kunnen je nu alvast verklappen dat je hier in principe drie mogelijkheden voor hebt.

Wat voor jou de beste mogelijkheid is? Dat hangt onder meer van jouw eigen voorkeuren af, maar ook van de ruimte in jouw huis of tuin. Hoe dat precies zit? Neem de onderstaande drie mogelijkheden op je gemakje door en laat je verrassen. Wil je – na het lezen van dit artikel – direct de besproken hulpmiddelen aanschaffen? Daarvoor ben je bij witgoedsite.nl aan het juiste adres. Bij ons vind je een divers aanbod van de beste apparaten voor in huis, waaronder droogmolens, drogers en aanverwante!

Waarom jouw wasgoed laten drogen?

Is het per sé noodzakelijk om jouw wasgoed te laten drogen? Ja, eigenlijk komt het daar wel op neer. Zodra het wasgoed uit jouw wasmachine komt, is het wasgoed nat. Dit merk je als je het wasgoed vastpakt, maar merk je ook als je het wasgoed een tijdje laat liggen. Als je niks met het natte wasgoed doet, gaat dit namelijk vanzelf stinken.

Daarnaast heb je ook kans dat er vlekken in bijvoorbeeld jouw kleding verschijnen. Om dat te voorkomen, is het advies dus om jouw wasgoed te laten drogen. Nadat je jouw wasgoed hebt laten drogen, kun je het eventueel strijken en vervolgens makkelijk opvouwen. Nadat je het opgevouwen hebt, kun je het wasgoed weer in jouw kledingkast ophangen of opvouwen.

Door jouw wasgoed te laten drogen, geniet je dus van meerdere voordelen. Zo blijft jouw kleding lekker fris ruiken, blijft jouw kleding mooi en blijft jouw kleding vrij van de meeste kreukels. Uiteraard is het wel zaak om het juiste strijkijzer aan te schaffen; daarmee kun je echt alle kreukels uit jouw kleding verwijderen. Ideaal!

Welke mogelijkheden heb je?

Wil jij zelf ook graag in of rondom jouw huis jouw wasgoed kunnen laten drogen? Dan heb je in principe meerdere mogelijkheden. Wat deze mogelijkheden zijn, vind je in onderstaand lijstje terug:

  • Een droogmolen: dit is een speciale molen die je in een gat in jouw tuin neer kunt zetten. Je hangt vervolgens de was aan de lijn van de droogmolen op, waarna het heerlijk uit kan waaien. Met name als je een fijne tuin hebt, is dit een ideale manier om jouw wasgoed te laten drogen.
  • Een droger: je kunt ook voor een apparaat in de vorm van een droger kiezen. Je hoeft het wasgoed alleen maar in de trommel van de droger te stoppen, waarna het apparaat direct aan de slag gaat. Als je écht veel wasgoed hebt, kan een droger mogelijk al snel iets te klein worden.
  • Een wasrek of waslijn: tot slot kun je ook nog kiezen voor een wasrek of een waslijn in jouw woning. Het is niet voor niets dat we deze optie pas als laatste aangeven. Nee, dit in onze ogen de minst ideale optie voor het laten drogen van jouw wasgoed.

Voor welke mogelijkheid kun jij het beste kiezen? Dat hangt echt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Uiteraard moet je ook goed naar jouw exacte situatie kijken. Heb je bijvoorbeeld geen tuin? Dan kun je er ook niet voor kiezen om een droogmolen in jouw tuin neer te zetten. Voor deze droogmolen heb je immers een tuin nodig. Hoe je het ook wendt of keert.

Hoe dan ook; maak voor jezelf een goede vergelijking tussen deze mogelijkheden. Dáár helpen wij je graag een handje bij. In het restant van dit artikel bespreken wij namelijk uitgebreid de drie hierboven genoemde mogelijkheden. Neem deze mogelijkheden op je gemakje door en kies voor jezelf de beste optie.

Een droogmolen

Heb jij de beschikking over een fraaie tuin? En komt er regelmatig een lekkere windvlaag of een lekker briesje door jouw tuin heen? Dan is een droogmolen mogelijk de meest geschikte optie voor je. Een droogmolen is eigenlijk een heel simpel doch heel doeltreffend hulpmiddel.

Bij een droogmolen hoef je eigenlijk maar drie dingen te doen: de droogmolen in de grond te steken, de droogmolen uit te klappen en vervolgens het wasgoed aan de droogmolen op te hangen. Doordat een droogmolen over het algemeen vrij groot is, kun je behoorlijk veel kleding en overig wasgoed aan de droogmolen ophangen.

Dit doe je bovendien in de tuin. Je hebt er binnenshuis dus helemaal geen last van. Bovendien is het voor jouw wasgoed ook heerlijk dat het buiten in de frisse buitenlucht opgedroogd wordt. De kleding gaat hierdoor nog lekkerder ruiken, blijft fraai en krijgt een stuk minder kreukels. Als je voor een droogmolen kiest, hoef je in principe dus ook minder tijd te besteden aan het strijken.

Wel moet je goed rekening houden met het opbergen van de droogmolen. Als je de droogmolen níet gebruikt, neemt deze immers ruimte in beslag. Het is gelukkig een feit dat je een droogmolen relatief compact op kunt bergen, maar dan moet je ‘m alsnog ergens kwijt kunnen. Mogelijk kun je de droogmolen in jouw schuur, in jouw tuinhuisje of in jouw berging neerleggen. Check even goed wat voor in jouw tuin het meest praktische is wat betreft het opbergen van de droogmolen.

Brengt een droogmolen nog andere nadelen met zich mee? Nou, je moet je wel even goed beseffen dat je ook de nodige wasknijpers nodig hebt. Des te meer wasgoed je op wilt hangen, des te meer wasknijpers je nodig hebt. Hier moet je dus nog een kleine investering voor doen. Het kan overigens nooit kwaad om een bepaalde hoeveelheid reserve-wasknijpers te hebben. Af en toe sneuvelt er een wasknijper tijdens het ophangen van wasgoed aan een droogmolen.

Wil je een droogmolen kopen?

Heb je nu direct interesse om een droogmolen aan te schaffen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Persoonlijk zijn wij ook behoorlijk onder de indruk van een dergelijke droogmolen. Dat komt onder meer door het gemak, maar ook door het feit dat je het wasgoed met een droogmolen in de buitenlucht kunt laten drogen. In onze ogen is dat wel het belangrijkste voordeel.

Doordat wij zo’n fan zijn, hebben wij er ook voor gekozen om een divers aanbod te hanteren. In ons aanbod vind je dan ook meerdere soorten droogmolens, zodat je voor jezelf een prima vergelijking kunt maken. Bij het uitkiezen van een nieuwe droogmolen moet je in ieder geval goed naar de afmetingen van de droogmolen kijken. De hoeveelheid lijn van de droogmolen moet hoe dan ook aansluiten op de hoeveelheid wasgoed die je hebt. Houd dat goed in de gaten.

Daarnaast is het zaak om goed op het prijskaartje te letten. Gelukkig hoef je voor de meeste droogmolens niet al te diep in de buidel te tasten. Zeker niet als je jouw droogmolen via onze webshop gaat bestellen. Wij doen er namelijk alles aan om de droogmolens zo voordelig mogelijk aan te bieden!

Een droger

Geef jij de voorkeur aan elektrische apparaten in plaats van een droogmolen? Dan is een droger voor jou de beste keuze. Met een droger kun je op een makkelijke en eigenlijk automatische manier jouw wasgoed laten drogen. Bij een dergelijk apparaat hoef je maar één ding te doen: het wasgoed vanuit de wasmachine naar de droger te tillen. Doe het wasgoed vervolgens in de trommel van de droger, kies het gewenste programma en wacht rustig af. Zodra het piepje van de droger gaat, weet je dat jouw wasgoed volledig droog is. Ideaal dus!

Wel moet je goed rekening houden met het energieverbruik. Met name als je nog een oudere droger hebt, verbruikt de droger echt ongekend veel energie. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor de inhoud van jouw portemonnee. Als je graag op jouw energiekosten wilt besparen, kan het geen kwaad om een nieuwe droger aan te schaffen. Mocht je voor een nieuwe droger kiezen, geniet je ook van de nieuwste technologieën. Juist dát zorgt ervoor dat de nieuwe drogers een stuk energiezuiniger zijn.

Met een droger geniet je in ieder geval van veel gemak. Bovendien ben je van prima resultaten verzekerd. Dát komt onder meer doordat je uit meerdere programma’s kunt kiezen. Zo kun je speciale programma’s voor speciale kledingstukken gebruiken, waardoor jouw kledingstukken langer mooi blijven. Uiteraard ben je ook van het best mogelijke droogresultaat verzekerd. Een droger werkt relatief snel, maar droogt daarbij ook nog eens uitmuntend. Als je het echt makkelijk voor jezelf wilt maken, is een droger mogelijk de beste optie voor je!

Wil je een droger kopen?

Spreken de voordelen van een droger jou wel aan? Dan is het belangrijk om bepaalde keuzes te gaan maken. Zo moet je bepalen of je een losse droger aan gaat schaffen of dat je voor een wasdroger kiest. Met een dergelijk apparaat kun je zowel wassen als drogen. Dát zorgt ervoor dat je maar één apparaat nodig hebt, dat je ruimte bespaard en dat je dus ook maar één investering hoeft te doen.

Bij het uitkiezen van een normale droger moet je goed naar het vulgewicht kijken. Het vulgewicht is per droger eigenlijk verschillend, maar is wel één van de belangrijkste criteria. Ons advies is om het vulgewicht af te stemmen op de hoeveelheid leden van jouw huishouden. Woon je bijvoorbeeld met z’n 6’en thuis? Dan heb je een droger met een flink vulgewicht nodig. Als je alleen met jouw partner woont, heb je echter voldoende aan een kleine droger met een klein vulgewicht.

Daarnaast moet je ook goed kijken naar het soort droger. Je kunt tegenwoordig uit meerdere technologieën kiezen. Sommige van deze technologieën zorgen voor een droogresultaat, terwijl een andere technologie juist weer energiezuinig is. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Maak ook op dit gebied in ieder geval een goede vergelijking voor jezelf.

Wil je graag de beste droger kopen? Dan ben je daarvoor bij ons aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste drogers. Je kunt uit meerdere soorten drogers kiezen, waarbij je ook van relatief scherpe prijzen geniet. Over de kwaliteit hoef je je ook geen zorgen te maken. Wij werken namelijk met alleen de beste merken samen, waardoor je van een prima kwaliteit verzekerd bent. Ongeacht voor welke droger je nou precies kiest.

Wasrek of waslijn

Tot slot kun je ook nog kiezen voor een wasrek of een waslijn in jouw woning. Dit is echter iets wat wij afraden. Waarom? Omdat onderzoeken hebben uitgewezen dat het laten drogen van wasgoed in jouw woning niet gezond is. Het laten drogen van wasgoed in jouw woning heeft teveel invloed op bijvoorbeeld de kwaliteit van de lucht in jouw huis.

Wat dit concreet betekent? Dit betekent concreet dat je beter voor één van de twee hierboven genoemde varianten kunt kiezen. Met die mogelijkheden weet je jouw wasgoed op een snelle, goede én gezonde manier laten drogen. Dat is volledig anders dan het laten drogen van wasgoed in jouw woning.

Heb je een niet al te grote woning? Maar, heb je wel een balkon? Dan doe je er verstandig aan om een waslijn op jouw balkon op te hangen. In dat geval kun je alsnog genieten van de voordelen, zoals we deze bij de droogmolen besproken hebben. Voorkom in ieder geval zoveel mogelijk dat je jouw wasgoed binnen gaat laten drogen. Dit is niet goed voor het leefklimaat en daarmee niet goed voor jouw gezondheid.