Witgoed

Hoe kun je de beste kledingstomer uitkiezen?

kledingstomer kopen

Wil jij graag op een makkelijke manier jouw kleding kunnen stomen? Door jouw kleding te stomen, weet je eigenlijk de kreukels uit jouw kleding te halen. Handig als je dat ene leuke pakje naar werk aan wil doen, als je op vakantie bent of als je je klaar aan het maken bent voor een leuke avond uit.

Wil jij graag van de voordelen van een kledingstomer gaan genieten? Dan is het onwijs belangrijk dat je de beste kledingstomer uit weet te kiezen. Aangezien het aanbod vrij divers is, kan het lastig zijn om de juiste kledingstomer uit te kiezen. Graag helpen we jou daar dan ook een handje bij! In dit artikel bespreken wij van A tot Z hoe je de beste kledingstomer uit kunt kiezen.

Waarom voor een kledingstomer kiezen?

Als je op jezelf woont, is de kans 100% groot dat je een strijkijzer en strijkplank in je huis hebt. Het is namelijk pure noodzaak om jouw kleding te strijken, aangezien lang niet alle kleding kreukvrij uit de wasmachine en droger komt. Geldt dat ook bij jouw kleding? Dan is het dus zaak om iets aan deze kreukels te doen.

Je kunt hier jouw strijkplank voor gebruiken, maar dat is vaak een hoop gedoe. Als je even snel jouw kleding kreukvrij wilt maken, komt een kledingstomer perfect van pas. Met een kledingstomer kun je namelijk op een snelle manier jouw kleding kreukvrij maken.

De nadruk ligt hierbij op het woordje ‘snelle’.  Een kledingstomer is namelijk een handzaam apparaat je dat in een handomdraai kunt gebruiken. Juist doordat je dit apparaat zo makkelijk kunt gebruiken, kun je jouw kleding heel snel kreukvrij maken.

Is een kledingstomer dan een volledig alternatief voor een strijkplank? Nee, dat is allerminst het geval. Je kunt het beste de kledingstomer zien als een aanvulling op jouw strijkplank. Als jouw kledingstukken echt hardnekkige kreukels hebben, heb je namelijk niks aan een kledingstomer. Een kledingstomer is in de basis geschikt voor lichte kreukels.

Daarnaast kun je een kledingstomer ook prima gebruiken om jouw kleding op te frissen. De stoom die op jouw kleding terechtkomt, werkt namelijk verfrissend. Je weet hierdoor bijvoorbeeld jouw kleding net iets meer te laten stralen en je geniet van een heerlijke geur. Eigenlijk is de aanschaf van een kledingstomer alleen hierom al absoluut aan te raden!

Waar moet je op letten?

Wil jij graag van de hierboven genoemde voordelen gaan genieten? Dan is het aan te raden om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar de beste kledingstomer. Maar, wat maakt een kledingstomer nou precies goed? Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen kledingstomer X en kledingstomer Y? En waar je moet zoal op letten bij het vergelijken van verschillende soorten kledingstomers? Op die vragen ga je in het restant van dit artikel een antwoord vinden!

Soort kledingstomers

Allereerst is het goed om te weten dat je uit twee soorten kledingstomers kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een kledingstomer inclusief een standaard waar je jouw kleding aan op kunt hangen. Een dergelijke kledingstomer is vrij groot, maar is wel super handig te noemen. Vanwege de eigenschappen is dit een kledingstomer die je met name in huis gebruikt.

Je kunt echter ook voor een hand kledingstomer kiezen. Dit is een kleine en handzame kledingstomer die tijdens bijvoorbeeld vakantie of een reis perfect tot zijn recht komt. Dergelijke varianten zijn klein, zijn makkelijk mee te nemen en kun je ook op een handige manier gebruiken. Om van een dergelijke kledingstomer gebruik te kunnen maken, dien je uiteraard wel het kledingstuk op een handige manier op te hangen. Gelukkig kun je dit makkelijk doen aan bijvoorbeeld een deur of een kast.

Continu stoomproductie

Zoals de naam van dit apparaat al doet vermoeden, maakt het apparaat gebruik van stoom. Deze stoom wordt door het apparaat uitgestoten op de kleding, waardoor de kreuken weggenomen worden. Bij het vergelijk van de verschillende varianten is het goed om op de stoomproductie te letten. De stoomproductie kan bijvoorbeeld 13 gram per minuut zijn, maar kan ook 30 gram per minuut zijn. Des te hoger de stoomproductie is, des te krachtiger en sneller het apparaat werkt.

Regelbare stoomkracht

Ook is het zeer wenselijk dat de kledingstomer een regelbare stoomkracht heeft. Als dat het geval is, kun je de intensiteit van de stoom aanpassen op het kledingstuk. Dit komt uiteindelijk de kwaliteit en de levensduur van jouw kledingstukken ten goede. Je kunt ook kiezen voor een kledingstomer zonder een dergelijke regelbare stoomkracht, maar dat geniet niet onze voorkeur.

Vermogen

Tevens is het verstandig om goed naar het vermogen van de kledingstomer te kijken. Des te hoger dit vermogen ligt, des te sneller het apparaat kan werken. Indien je van een krachtige kledingstomer gebruik wilt maken, is het dus aan te raden om te kiezen voor een variant met een flink vermogen.

Handige eigenschappen

Let tevens ook nog goed op de volgende eigenschappen:

  • Kabellengte: des te langer de kabel is, van des te meer bewegingsvrijheid je geniet.
  • Opwarmtijd: des te korter de opwarmtijd is, des te sneller je van de kledingstomer gebruik kunt maken.
  • Inhoud waterreservoir: des te groter het reservoir is, des te minder vaak je het reservoir bij hoeft te vullen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van de kledingstomers. In onze ogen is het sowieso verstandig om te investeren in een goede kledingstomer. Waarom? Omdat je daarmee van een beter apparaat geniet én dus ook van een betere werking. Ondertussen geniet je ook nog van een lange levensduur.

Daarbij is het ook aan te raden om altijd voor een variant van een gerenommeerd merk te kiezen. Die varianten zijn namelijk goed én zijn in onze webshop te vinden. Wij bieden namelijk alleen maar de beste kledingstomers aan!

Probeer in ieder geval voor jezelf een maximum budget vast te stellen. Binnen dat maximale budget kun je vervolgens op zoek naar de beste kledingstomer. In onze webshop vind je in ieder geval in elke prijsklasse wel een geschikte kledingstomer!

Slotwoord

Wil jij een kledingstomer aanschaffen? Verstandige keus! Met een kledingstomer geniet je namelijk van meerdere voordelen, waarover je in dit artikel alles hebt kunnen lezen. Tevens weet je nu exact waar je op moet letten bij het vergelijken van de verschillende kledingstomers. Check direct ons aanbod, maak een goede vergelijking en hak de knoop door. Veel plezier met je nieuwe kledingstomer!