Witgoed

Hoe kies je de beste ventilator uit?

hoe kies je de beste ventilator uit

Heb je het gedurende de zomer ook regelmatig warm in jouw woning? Met name als we in ons land met een hittegolf te maken hebben, loopt de temperatuur binnenshuis behoorlijk hoog op. Zo bestaan er genoeg verhalen van mensen die aangeven dat het zomers ruim 27 graden in huis is. Als het zó warm in huis is, is er eigenlijk geen sprake meer van een gezonde leefsituatie.

Voldoende reden dus om iets aan deze temperaturen te doen. Hier heb je meerdere mogelijkheden voor; zo kun je voor een airco kiezen, terwijl je ook voor een ventilator kunt kiezen. Om meerdere redenen is het interessant om voor een ventilator te kiezen! Waarom? Dat bespreken we graag in dit artikel. Verder bespreken we in dit artikel ook hoe je de beste ventilator uit kunt kiezen.

Kies je voor een airco of voor een ventilator?

Wil je graag in jouw woning van de nodige verkoeling genieten? Wil je de gemiddelde temperatuur in jouw woning flink omlaag brengen? En wil je de leefsituatie in huis een stuk aangenamer maken? In dat geval kun je uit twee mogelijke oplossingen kiezen: een airco of een ventilator.

Een belangrijk voordeel van een airco is het koelvermogen. Een airco levert een ongemeen koelvermogen, waardoor ook grote ruimtes perfect gekoeld kunnen worden. De voorwaarde daarbij is eigenlijk wel dat je een inbouw airco moet kopen. Een dergelijke airco is echter héél duur; je bent al snel duizenden euro’s kwijt aan een dergelijke airco. Bovendien moet je ook de nodige aanpassingen aan jouw huis door laten voeren. Het inbouwen van een airco is dan ook niet de beste optie.

In plaats daarvan kun je wel voor een mobiele airco kiezen. De ervaring leert echter dat niet alle mobiele airco’s de gewenste koelte opleveren. Indien je voor een mobiele airco wilt kiezen, kun je het beste kiezen voor een variant met een afvoerslang. Deze afvoerslang moet je echter wel door het raam naar ‘buiten gooien’, waardoor de airco naar wens kan functioneren. Hiervoor moet je echter wel mogelijk een aanpassing aan jouw raam uitvoeren. Ook dit is dus niet de meest handige oplossing.

Wat dan wel de meest handige oplossing is? Eigenlijk is dat toch wel een ventilator. Een ventilator is voordelig, je hebt de keus uit veel ventilatoren en de ventilator zorgt voor de gewenste verkoeling. Verkoeling waardoor het binnenshuis een stuk aangenamer gaat worden.

Wat zijn de voordelen van een ventilator?

Wil jij het heel graag in jouw huis een stuk koeler maken? Dan is het dus interessant om voor een ventilator te kiezen. Een ventilator brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee:

 • Je hebt de keus uit meerdere soorten ventilators. Het is sowieso een groot voordeel dat je uit meerdere soorten ventilators kunt kiezen. Ongeacht welke ruimte je kunt verkoelen, kun je altijd wel een geschikte ventilator vinden.
 • Makkelijke bediening. Ook is het een groot voordeel dat een ventilator makkelijk te bedienen is. Je kunt de ventilator met slechts één hand bedienen, terwijl je ook uit meerdere standen kunt kiezen. Des te hoger de stand is, des te harder de ventilator rond gaat draaien.
 • Je geniet van een aangename verkoeling. Verder is het super dat een ventilator met een aangename verkoeling zorgt. Het wordt hierdoor binnenshuis een stuk aangenamer, waardoor je de zomer op een fijnere manier kunt ‘overleven’.
 • Voordelig geprijsd. Als je de prijzen van een ventilator naast de prijzen van een airco zet, weet je niet wat je ziet. Een ventilator is echt ongemeen voordelig te noemen. Prijstechnisch is het dus ook interessant om voor een ventilator te kiezen.
 • Een stuk energiezuiniger. Laat je de airco in jouw woning veel uren op een dag aanstaan? Dan merk je dit absoluut aan de hoogte van jouw energierekening terug. Een airco verbruikt immers veel energie, terwijl dit bij bijvoorbeeld een ventilator een stuk minder het geval is.
 • Steeds betere technologieën. Door de jaren heen zijn de ventilators ook steeds verder verbeterd. Dit merk je onder meer terug aan de werking, maar ook aan het geluidsniveau. Een hedendaagse ventilator is eigenlijk zeer efficiënt, zonder daarbij super veel geluid te maken. Ideaal dus ook voor in bijvoorbeeld een slaapkamer.
 • Veelzijdig te gebruiken. Tot slot is het ook nog een groot voordeel dat je een ventilator veelzijdig kunt gebruiken. Je kunt een ventilator eigenlijk overal en altijd gebruiken, zolang er maar een stopcontact in de buurt zit.

Al met al is het dus zeker aan te raden om voor een ventilator te kiezen. Maar, hoe kies je nou de beste ventilator uit? Dat is eigenlijk de vraag die in dit artikel volledig centraal gaat staan. We bespreken uitgebreid waar je op moet letten en hoe je voor jezelf de juiste vergelijking kunt maken. Neem het artikel op je gemakje door en kom direct in actie!

Bepaal welk soort ventilator je wilt hebben

Ten eerste moet je een vergelijking gaan maken tussen de verschillende soorten ventilators. Ga je voor een torenventilator? Ga je voor een staande ventilator? Ga je voor een plafondventilator? Of ga je voor een torenventilator? In principe kun je uit behoorlijk veel verschillende soorten ventilators kiezen:

 • Tafelventilator: een tafelventilator is een vrij compacte ventilator die je op een tafel of bureau neer kunt zetten. De compacte afmetingen, het gunstige prijskaartje en de makkelijke bediening zijn belangrijke voordelen van een tafelventilator.
 • Staande ventilator: een staande ventilator valt grotendeels te vergelijken met een staande ventilator. Belangrijk verschil is echter dat de staande ventilator een stuk hoger staat, waardoor hij grotere oppervlakten kan koelen.
 • Torenventilator: een torenventilator is eigenlijk één van de meest luxe ventilatoren van dit moment. Dit is eigenlijk een staande ventilator, maar is een stuk compacter vormgegeven. Bovendien hebben veel torenventilatoren een unieke bediening, bijvoorbeeld via een app.
 • Plafondventilator: je kunt ook nog voor een unieke plafondventilator kiezen. Dit is een ventilator die aan het plafond bevestigd wordt, waarna de onderdelen hard rond beginnen te draaien. Op deze manier kan een flink oppervlakte gekoeld worden, waardoor je een dergelijke ventilator vaak in een kantoor of slaapkamer aantreft.

Voor welk soort ventilator je het beste kunt kiezen? Dat is echt hoofdzakelijk afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Tussen de bovengenoemde soorten ventilators zitten behoorlijk veel verschil, dus maak echt een goede vergelijking voor jezelf.

Welke ruimte wil je koelen?

Ook is het belangrijk om goed naar jouw wensen te kijken. Zo moet je bijvoorbeeld gaan bepalen welke ruimte je wilt gaan koelen met de ventilator.

Wil je jouw slaapkamer gaan koelen? Of wil je jouw woonkamer gaan koelen? Indien je jouw slaapkamer wilt koelen, kies je het beste voor een stille ventilator. Indien je jouw woonkamer wilt koelen, kies je het beste voor een krachtige ventilator. Een krachtige ventilator is immers in staat om ook grotere oppervlakten te koelen.

Op basis hiervan kun je ook naar het koelvermogen van de ventilators kijken. Des te hoger het koelvermogen is, des te groter het oppervlakte is dat gekoeld kan gaan worden.

Geluidsniveau

Het is sowieso verstandig om goed naar het geluidsniveau te kijken. Des te stiller de ventilator is, des te fijner de ventilator in gebruik is. Zo komt een stille ventilator perfect van pas in de slaapkamer, maar ook in jouw kantoor of in jouw werkkamer.

Afmetingen

Tevens is het verstandig om goed naar de afmetingen te kijken. Hoe groot moet de ventilator zijn? En waar wil je de ventilator precies neer kunnen zetten? Ook dit zijn belangrijke vragen waar je goed over na moet denken. Overigens geldt hierbij in veel situaties het volgende: des te groter een ventilator is, des te groter het oppervlakte is dat gekoeld kan gaan worden.

Merk

Wij raden je graag het volgende aan: kies altijd voor een ventilator van een goed merk. Door voor een ventilator van een goed merk te kiezen, ben je overtuigd van een prima werking. Ondertussen geniet je van een lange levensduur, van een aangename bediening en van een flink koelvermogen.

Wil je graag een ventilator van een goed merk aanschaffen? Dan ben je daarvoor bij Witgoedsite.nl aan het juiste adres. Wij bieden niet alleen veel ventilators aan, maar we bieden ook nog eens de beste ventilators uit. Deze ventilators zijn louter van de beste merken, waardoor je van de gewenste kwaliteit uit kunt gaan!

Handige eigenschappen

Graag raden wij je ook aan om naar verschillende eigenschappen van een ventilator te kijken. Het gaat hierbij om onder meer de volgende eigenschappen:

 • Aantal standen/snelheden: des te meer standen/snelheden de ventilator heeft, des te beter. Je kunt in dat geval immers altijd voor de gewenste verkoeling zorgen. Soms wil je nét iets meer koeling hebben, terwijl dit in andere situaties niet per sé noodzakelijk is.
 • Snoerlengte: ook is het aan te raden om goed naar de lengte van het snoer te kijken. Des te langer het snoer is, des te makkelijker je gebruik kunt maken van de ventilator.
 • Bediening: je doet er ook zeker verstandig aan om goed naar de bediening te kijken. Hoe kun je de ventilator bedienen? En is dit bijvoorbeeld ook mogelijk met een afstandsbediening of via een app op jouw smartphone?
 • Kantelmogelijkheden: sommige ventilatoren kun je kantelen, waardoor je nóg fijner gebruik van de ventilator kunt maken. Als dit bij jouw als muziek in de oren klinkt, is het aan te raden om hier goed op te letten bij het vergelijken van ventilatoren.
 • Timer: als je voor een relatief luxe ventilator kiest, kun je gebruik maken van een timer. Je kunt hierbij instellen dat de ventilator om bijvoorbeeld 17.00 uur moet beginnen met koelen, zodat je rond 17.30 vanuit jouw werk in een relatief koel huis terechtkomt.

Over welke eigenschappen een ventilator nou écht moet beschikken? Dat is iets wat wij niet voor je kunnen bepalen. Wij raden je daarom graag aan om vooral naar jouw eigen wensen te kijken. Neem in ieder geval de nodige eigenschappen door en bepaal waar je eventueel wel behoefte aan hebt.

Prijskaartje

Tevens is het aan te raden om goed naar het prijskaartje te kijken. Wil je bijvoorbeeld een paar honderd euro aan een ventilator uitgeven? Of wil je het bij maximaal 50 euro houden? De keuze is volledig aan jou. Het leuke is in ieder geval dat je uit tal van prijsklassen kunt kiezen.

Wat is voor jou de beste ventilator?

Dit is de vraag die je nu aan jezelf moet gaan stellen. Het is in ieder geval een feit dat je uit veel soorten ventilators kunt kiezen. Ook zijn er meerdere facetten waar je goed op kunt letten, zodat je een prima vergelijking kunt gaan maken. Na het maken van de goede vergelijking kun je voor jezelf direct de knoop doorhakken. Nadat je dát gedaan hebt, begint het echte genieten. De ventilator zorgt in jouw woning immers voor de gewenste verkoeling.

Ons aanbod van ventilatoren

Wil je graag de beste ventilator van dit moment kopen? Dan raden wij je maar één ding aan: check direct ons aanbod van ventilatoren. Bij ons geniet je namelijk van een uitgebreid aanbod, van de beste ventilators en van scherpe prijzen. Als je een ventilator met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding aan wilt schaffen, doe je dit het beste bij Witgoedsite.nl. Veel plezier alvast met jouw nieuwe ventilator!