Witgoed

Hoe kies je de beste droger voor in jouw huis uit? Een handig stappenplan!

beste wasdroger uitkiezen

Wil jij voor het eerst een droger aan gaan schaffen? Of ben je niet meer tevreden met jouw huidige droger? Of is jouw huidige droger defect/kapot geraakt? In meerdere situaties is het interessant om op zoek te gaan naar een nieuwe droger.

Maar, hoe kun je nou de beste droger uitkiezen? Uit ervaring weten wij dat veel mensen dit een vrij lastige vraag vinden. Dit komt puur doorat het aanbod van wasdrogers divers is, doordat het geen alledaagse aankoop is en doordat het vaak om relatief veel geld gaat. Als jij zelf ook een droger wilt gaan kopen, raden wij je daarom aan om dit artikel op je gemakje door te nemen. In dít artikel laten wij je namelijk kennismaken met een handig stappenplan. Een stappenplan waarmee je uiteindelijk de perfecte droger voor in jouw huis uit kunt kiezen.

Wil je – naar aanleiding van dit artikel – direct een goede wasdroger aanschaffen? Dan zit je daarvoor bij Witgoedsite.nl ook direct goed. In onze webshop vind je namelijk een divers aanbod van de beste drogers. Deze drogers zijn door louter de beste merken vervaardigd, waardoor je van de gewenste kwaliteit geniet. Ook zijn alle drogers in ons aanbod scherp geprijsd; ook dat is wel zo prettig!

Wat zijn de voordelen van een wasdroger?

Zit je nog enigszins te twijfelen over de aanschaf van een wasdroger? Eigenlijk is dat nergens voor nodig. Met een wasdroger geniet je namelijk van veel gemak én van veel voordelen. De belangrijkste voordelen van een wasdroger zetten wij graag voor je op een rijtje.

Allereerst biedt een wasdroger dus ongekend veel gemak. Je hoeft de was niet meer uit te hangen aan een waslijn, maar je kunt de was direct in de droger stoppen. Zet de droger aan, wacht de duur van het programma af en geniet direct van droge was. Je hebt dus eigenlijk géén omkijken meer naar het laten drogen van de was.

Hiermee geniet je niet alleen van veel gemak, maar ook nog van een tijdsbesparing. Dit betekent dat je meer tijd overhoudt voor de leuke dingen in het leven. Dit is overigens ook het geval als je een robotstofzuiger aanschaft; ook met dat huishoudelijke apparaat weet je relatief veel tijd te besparen. Ideaal dus!

Tevens is het een voordeel dat wasdrogers steeds energiezuiniger worden. Voorheen verbruikten dergelijke apparaten veel energie, maar dat is nu gelukkig verleden tijd. Uiteraard verbruiken de apparaten nog steeds energie, maar het is een stuk minder geworden door de jaren heen. Juist doordat de apparaten steeds zuiniger zijn, is het voor jou nóg interessanter om een nieuwe wasdroger aan te schaffen.

Ook denken veel fabrikanten van wasdrogers slim na over de afmetingen van de wasdrogers. De wasdrogers hebben veelal dezelfde afmetingen, waardoor je de wasdroger en de wasmachine op elkaar kunt stapelen. Door deze twee machines op elkaar te stapelen, weet je behoorlijk veel ruimte in jouw huis te besparen. Ideaal!

Ook is het gewoonweg een feit dat nieuwe wasdrogers perfect hun werk doen. De was wordt niet alleen perfect gedroogd, maar de levensduur van bijvoorbeeld jouw kleding wordt ook niet aangetast. In het verleden was dit overigens wel het geval. Zo kon een wasdroger bijvoorbeeld slecht zijn voor de bedrukking op jouw T-shirt. Door de jaren heen zijn er gelukkig nieuwe technologieën uitgevonden, waardoor de wasdrogers hun werk een stuk duurzamer doen.

Al met al is het dus een ware aanrader om voor een wasdroger te kiezen. Wij durven zelfs het volgende te stellen: in de huidige, hectische maatschappij is een wasdroger onmisbaar. Als je de ruimte en het geld voor een wasdroger hebt, is de aanschaf hiervan dus zéker aan te raden. Met het stappenplan uit dit artikel kun je bovendien snel op zoek gaan naar de beste wasdroger voor in jouw woning.

Hoe kies je de beste droger uit?

Wil jij ook graag van de bovenstaande voordelen gaan genieten? Dan hoef je eigenlijk maar één ding te doen: de juiste wasdroger voor in jouw woning uitkiezen. Dit kun je aan de hand van onderstaand stappenplan doen!

Neem de onderstaande stappen door, volg de stappen op en kies daarmee de perfecte wasdroger voor in jouw woning uit. Wel willen wij je graag op voorhand op het volgende wijzen: het uitkiezen van een nieuwe wasdroger neemt gewoonweg de nodige tijd in beslag. Je moet echt jouw tijd uittrekken voor het maken van een vergelijking. Ga er dus echt even goed voor zitten en ga direct op zoek naar de beste wasdroger voor in jouw woning!

Stap 1: maak een keuze tussen de verschillende soorten droger

Door de jaren heen hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Dit is zo op het gebied van wasmachines, op het gebied van koelkasten én op het gebied van wasdrogers. Juist doordat de ontwikkelingen niet stil hebben gestaan, kun je nu uit meerdere soorten wasdrogers kiezen.

Als je op zoek naar een nieuwe wasdroger bent, moet je daarom allereerst een keuze tussen de verschillende soorten drogers maken. Wij hebben de drie belangrijkste soorten drogers voor je op een rijtje gezet:

 • Warmtepompdroger: dit is echt de meest energiezuinige wasdroger, waarmee je het nodige geld op jouw energierekening kunt besparen. Het drogen van wasgoed gaat met een warmtepompdroger wel relatief traag.
 • Condensdroger: een condensdroger maakt gebruik van een hogere droogtemperatuur, waardoor het drogen een stuk sneller gaat. Daarentegen staat wel dat de wasdroger meer energie verbruikt en de kleding ook sneller slijt.
 • Afvoerdroger: dit is eigenlijk een soort wasdroger die je niet meer tegenkomt. Dergelijke drogers verbruiken ongekend veel energie, waardoor deze drogers niet goed voor het milieu zijn.

Voor welk soort droger jij het beste kunt kiezen? In onze ogen kun je het beste kiezen voor een warmtepompdroger. Als je echter liever van een sneller droogresultaat wilt genieten, kun je beter voor een condensdroger kiezen. Je moet hierbij wel rekening houden met een hoger energieverbruik en dus hogere kosten.

Stap 2: kijk goed naar de afmetingen van de wasdroger

Vervolgens is het zaak om goed naar de afmetingen van de wasdroger te kijken. Deze afmetingen moet je eigenlijk afstemmen op de ruimte die je in jouw woning voor de wasdroger hebt. Bepaal dus goed waar je de wasdroger wilt hebben en meet de aanwezige ruimte vervolgens op.

Aan de hand van die ruimte kun je gericht op zoek gaan naar een droger met de juiste afmetingen. Hierbij is het belangrijk om op de hoogte, de breedte én de diepte te letten. Vergelijking in ieder geval verschillende afmetingen met elkaar, zodat je uiteindelijk voor de juiste afmetingen kunt kiezen.

Stap 3: kijk goed naar het vulgewicht

Heb je een groot gezin? Dan heb je ongetwijfeld ook het nodige wasgoed. In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor een droger met een relatief fors vulgewicht, zoals bijvoorbeeld 9 kilogram. Woon je echter alleen? Dan heb je een dergelijk vulgewicht niet nodig, maar kun je beter kiezen voor een vulgewicht van bijvoorbeeld 6 of 7 kilogram.

Met andere woorden: je moet het vulgewicht goed op jouw wensen af gaan stemmen. Door dit volledig op elkaar af te stemmen, kun je uiteindelijk voor de juiste wasdroger met het juiste vulgewicht kiezen.

Stap 4: kijk goed naar de energieklasse

Vervolgens is het ook zaak om goed naar de energieklasse van de wasdroger te kijken. In principe kun je hierbij uit vier klassen kiezen:

 • Klasse B: dit is verreweg de minst zuinige energieklasse. Een wasdroger met een dergelijke energieklasse verbruikt behoorlijk veel energie en is dus schadelijk voor het milieu.
 • Klasse A+: dit is al een stuk zuiniger dan de energieklasse B, maar is alsnog niet super zuinig te noemen.
 • Klasse A++: met een dergelijke energieklasse ben je al een heel eind op de juiste weg. Een dergelijke energieklasse is behoorlijk zuinig en goed voor het milieu.
 • Klasse A+++: als je echt voor het beste van het beste wilt gaan, is dit dé klasse waar je voor kunt/moet kiezen. Een wasdroger met deze energieklasse heeft gewoonweg het minste energieverbruik.

Stap 5: kijk goed naar het geluidsniveau

Verder raden wij je aan om goed naar het geluidsniveau van de wasdroger te kijken. Als je voor een wasdroger met een minimaal geluidsniveau kiest, kun je de wasdroger ook ’s avonds laat nog aanzetten. Ideaal als je bijvoorbeeld een drukke baan hebt en eigenlijk de gehele dag op pad bent.

Wil jij de wasdroger vooral overdag aanzetten? Dan kun je ook prima kiezen voor een wasdroger met een iets hoger geluidsniveau. Onder aan de streep hangt het vooral af van jouw eigen voorkeuren.

Stap 6: kijk goed naar handige extra’s en functies

Ook is het verstandig om goed naar handige extra’s en functies te kijken. Enkele van deze functies hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Zelfreinigende condensor: dankzij een dergelijke functie hoef je de condensor niet meer zelf schoon te maken. Je bespaart hier veel tijd mee en de wasdroger blijf ook nog optimaal functioneren.
 • Stoomfunctie: hiermee wordt het wasgoed verfrist en worden de kreukels flink verminderd.
 • Trommelverlichting: dankzij deze functie wordt de trommel verlicht, waardoor je altijd perfect zich op de inhoud van de trommel hebt.
 • Bediening via de app: bij deze functie krijg je bijvoorbeeld een signaal als de was volledig droog is.
 • Kinderbeveiliging: dankzij deze functie kunnen jouw kinderen de wasdroger niet zomaar open doen of gebruiken. Ideaal.
 • Kledingbeschermende trommel: met dank aan de speciale trommelstructuur heb je minder last van slijtage van de kleding.
 • Startuitstel: met deze functie bepaal je zelf wanneer de wasdroger moet starten met het droogprogramma.

Is het aan te raden om voor dergelijke functies te kiezen? Dat hangt vooral van jouw eigen voorkeuren af. In onze ogen brengen dergelijke functies zeker voordelen met zich mee, maar het is aan jou om dit te bepalen.

Stap 7: kijk goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding

Tevens raden wij je aan om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Als je het aanbod van wasdrogers bekijkt, zie je direct dat de prijzen nogal variëren. Je hebt de keus uit meerdere prijsklassen, waardoor je altijd wel een geschikte wasdroger binnen jouw budget kunt vinden.

Daarbij raden wij je sowieso aan om altijd voor een wasdroger van een gerenommeerd merk te kiezen. Deze merken leveren kwaliteit en voldoen aan alle verwachtingen. Voldoende reden dus om direct te kiezen voor een wasdroger van een gerenommeerd merk!

Stap 8: maak een goede vergelijking

Aan de hand van bovengenoemde stappen kun je nu een goede vergelijking gaan maken. Zet jouw wensen op een rijtje, loop alle stappen door en maak uiteindelijk een goede vergelijking. Aan de hand van deze vergelijking kun je voor jezelf de juiste keuze gaan maken. Een keuze waar je de komende jaren veel profijt van gaat hebben!

Ons aanbod van wasdrogers

Ben je op zoek naar de perfecte wasdroger? Dan ben je in onze webshop aan het juiste adres. Bij ons vind je een uitgebreid aanbod van de beste wasdrogers. Al deze wasdrogers zijn ook nog eens zéér scherp geprijsd; wat wens je nog meer? Check direct ons aanbod, volg bovengenoemd stappenplan op en schaf de gewenste droger aan. Van de aanschaf van een droger uit ons aanbod ga je hoe dan ook geen spijt krijgen!