Witgoed

Het belang van een goede wasmachine & wasmand

het belang van een goede wasmachine & wasmand

Ben je bezig met het opnieuw inrichten van jouw woning? Ben je bijvoorbeeld van plan om jouw woning anders in te gaan delen? Of wil je mogelijk een stuk duurzamer gaan leven? Als een duurzaam huis jouw grote wens is, is het zaak om eens naar een nieuwe wasmachine en droger te kijken.

Waarom? Omdat de nieuwe machines en nieuwe drogers een stuk energiezuiniger zijn. Deze apparaten verbruiken een stuk minder energie, waardoor je een stuk duurzamer leeft. Dit merk je niet alleen aan jouw energieverbruik, maar waarschijnlijk ook aan jouw gemoedstoestand. Het voelt waarschijnlijk voor jezelf goed aan dat je jouw woning duurzaam aan het inrichten bent.

Overigens is dit niet de enige reden waarom de aanschaf van een nieuwe wasmachine aan te raden is. Nee, daar zijn nog véél meer redenen voor. Wat deze redenen precies zijn, bespreken wij graag in dit artikel. Het leuke is dat wij ons hierbij niet alleen focussen op de wasmachine. Nee, we richten ons hierbij ook op de wasmand. In onze ogen gaan een wasmachine en een wasmand namelijk hand in hand met elkaar. Met een goede wasmand maak je het bijvoorbeeld een stuk gemakkelijker om te genieten van jouw nieuwe wasmachine!

Waarom een nieuwe wasmachine aanschaffen?

Bij Witgoedsite.nl ben je aan het juiste adres voor het kopen van allerlei keukenapparaten. Het gaat hierbij echter niet alleen om bijvoorbeeld een magnetron en een oven, maar ook om bijvoorbeeld een wasmachine. Verder zijn ook de wasdrogers een graag gezien apparaat in ons aanbod.

Maar, waarom zou je nou een nieuwe wasmachine aanschaffen? Nou, daar heb je meerdere redenen voor. De belangrijkste redenen voor de aanschaf van een nieuwe wasmachine zetten wij hieronder:

Je bent niet meer tevreden met jouw huidige wasmachine

Vertoont jouw huidige wasmachine meer en meer kuren? Heb je bijvoorbeeld regelmatig met een storing te maken? Of functioneert de wasmachine gewoonweg niet meer naar jouw wens? Dan is het advies om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een nieuwe wasmachine.

Als jouw huidige wasmachine nu kuren vertoont, is de kans groot dat dit in de toekomst ook zo blijft. Een wasmachine wordt namelijk relatief zwaar belast. Des te vaker dit apparaat zwaar belast wordt, des te harder de slijtage gaat. Het advies is daarom om echt tijdig op zoek te gaan naar een nieuwe wasmachine.

De wasmachine verbruikt teveel energie

Ben jij de afgelopen maanden geschrokken van de hoogte van jouw energierekening? Dan is het advies om eens kritisch naar jouw huidige apparaten te kijken. Kijk hierbij bijvoorbeeld eens naar jouw koelkast, naar jouw vaatwasser en naar jouw wasmachine. Als dit relatief oude apparaten zijn, merk je dit duidelijk aan het energieverbruik terug.

Hoe dat komt? Dat komt puur doordat deze oudere apparaten geen gebruik maken van de nieuwste technologieën. De nieuwste technologieën zijn niet alleen beter, maar zijn ook een stuk duurzamer. Dát zorgt ervoor dat de nieuwere apparaten gewoonweg een stuk zuiniger zijn, aangezien die apparaten wel over de nieuwste technologieën beschikken.

Als je maandelijks geld wilt besparen, is de aanschaf van een nieuwe wasmachine dus aan te raden. Overigens kan het ook geen kwaad om dus ook naar de andere apparaten in bijvoorbeeld jouw keuken te kijken. Zo kun je mogelijk ook direct jouw koelkast en vaatwasser door nieuwere exemplaren vervangen. Dat ga je op den duur absoluut merken aan de hoogte van jouw energierekening!

Jouw situatie is veranderd

Ben je recent verhuisd en daarom op zoek naar een nieuwe wasmachine? Ben je een kersverse vader of moeder? Of zijn jouw kinderen juist uit huis gegaan? Dergelijke veranderingen kunnen er ook voor zorgen dat de aanschaf van een nieuwe wasmachine verstandig is.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als jouw kinderen uit huis gaan? Je kunt er dan van uit gaan dat je met een stuk minder was te maken krijgt. Is het dan echt nog nodig om een wasmachine met een vulgewicht van 9 kilogram te hebben? Of kun je in dat geval beter kiezen voor een wasmachine met een vulgewicht van 7 kilogram? Met het oog op duurzaamheid en gebruiksgemak is het handiger om voor de kleinere wasmachine te kiezen.

Wat gebeurt er nou als je juist meer kinderen krijgt? Dan heb je mogelijk behoefte aan een wasmachine met een groter vulgewicht. Dit betekent – met andere woorden – dat je in dit geval wel beter voor de grotere variant kunt kiezen. Van 9 kilogram dus bijvoorbeeld, terwijl je nu mogelijk nog een vulgewicht van 7 kilogram tot je beschikking hebt.

Mocht er iets in jouw leven veranderen, kan dit dus invloed hebben op jouw keuze voor de uiteindelijke wasmachine. Mede daarom raden wij je aan om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een nieuwe wasmachine. Mocht er iets veranderd zijn in jouw situatie uiteraard.  

De functies van jouw huidige wasmachine zijn niet meer naar wens

De ontwikkelingen hebben in de afgelopen jaren zéker niet stilgestaan. Dit merk je onder meer aan het energieverbruik van de huidige wasmachines. Iets waar je dit ook aan terug kunt zien, is aan de functies van de nieuwe wasmachine. Als je voor een nieuwe wasmachine kiest, geniet je al snel van veel meer (uitgebreide) functies.

Zo hebben veel nieuwe wasmachines bijvoorbeeld de beschikking over een timer. Ook heb je veelal de keus uit meerdere programma’s en kun je de wasmachine op een gemakkelijkere manier bedienen. Klinkt dit bij jou nou als muziek in de oren? En zou jij ook graag over dergelijke functies willen beschikken? Dan kun je maar éen ding doen: direct in ons aanbod op zoek gaan naar de beste wasmachine.

Hoe vind je de perfecte wasmachine?

Wil jij dolgraag een nieuwe wasmachine tot jouw beschikking hebben? Voordat je van deze nieuwe wasmachine kunt genieten, is het zaak om een uitgebreide vergelijking te maken. Waarom? Omdat het aanbod van wasmachines nu eenmaal heel uitgebreid en divers is. Je moet hierdoor een goede vergelijking maken, waarbij je op onder meer de volgende facetten kunt letten:

 • De afmetingen van de wasmachine: waar wil je de wasmachine in jouw woning neerzetten? En hoeveel ruimte heb je daar precies? Als je dat opgemeten hebt, weet je ook hoe groot de wasmachine maximaal kan gaan worden. Bij het vergelijken van nieuwe wasmachines is dit één van de facetten waar je echt goed op moet letten!
 • Het vulgewicht van de wasmachine: uiteraard moet je ook goed naar het vulgewicht van de machine kijken. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, moet je dit vulgewicht afstemmen op jouw huidige situatie. Des te groter jouw gezin bijvoorbeeld is, des te groter het vulgewicht van de wasmachine zou moeten zijn.
 • Het geluidsniveau van de wasmachine: wil jij de wasmachine ook ’s avonds laat of ’s ochtends vroeg kunnen gebruiken? Dan is het zaak om voor een zo’n stil mogelijke variant te gaan. Als je meerdere wasmachines met elkaar gaat vergelijken, is dit hoe dan ook een belangrijk aandachtspunt.
 • Energieverbruik van de wasmachine: in de huidige maatschappij doe je er ook verstandig aan om naar het energieverbruik te kijken. Des te lager het energieverbruik is, des te beter. Daarmee weet je immers ook het nodige geld te besparen!
 • Het merk van de wasmachine: voor de aanschaf van een nieuwe wasmachine moet je relatief diep in de buidel tasten. Als je veel geld uit gaat geven, wil je uiteraard wel van een goede kwaliteit uit kunnen gaan. Nou, dat komt goed als je voor een wasmachine van een A-merk kiest. Kies altijd voor één van de merken die je in ons aanbod vindt.
 • Het prijskaartje van de wasmachine: tot slot moet je ook goed naar het prijskaartje kijken. Hoeveel geld wil je uitgeven? En in hoeverre kun je eventueel jouw budget nog oprekken? Dit zijn belangrijke vragen waar je goed over na moet denken. Door hier goed over na te denken, kun je immers alvast een flinke schifting in het aanbod maken!

Waarom een nieuwe wasmand aanschaffen?

Zo, met behulp van bovenstaande informatie kun je snel een nieuwe wasmachine uitkiezen. Als je eenmaal de beschikking over een nieuwe wasmachine hebt, geniet je al snel van de nodige voordelen. Wil je van nóg meer voordelen genieten? Dan is het advies om ook eens naar een nieuwe wasmand te kijken.

Waarom? Nou, er zijn meerdere redenen waarom de aanschaf van een nieuwe wasmand aan te raden is. Hieronder kijken wij naar enkele van deze redenen.

Jouw huidige wasmand is kapot geraakt

Doe jij de nodige wasjes per dag of per week? Dan gebruik je waarschijnlijk ook met enige regelmaat jouw wasmand. Je gebruikt de wasmand hierbij niet alleen vaak, maar waarschijnlijk ook behoorlijk intens. Zo is de kans groot dat je een flinke hoeveelheid was in de wasmand vervoert.

Als je dat regelmatig doet, krijgt de wasmand vanzelf met slijtage te maken. Zo kan het materiaal van de wasmand gaan slijten, terwijl ook sommige onderdelen af kunnen breken. Denk hierbij maar eens aan het handvat.

Is hier ook sprake van bij jouw wasmand? Dan is het de hoogste tijd om op zoek naar een nieuwe wasmand te gaan. Door een nieuwe wasmand aan te schaffen, geniet je in ieder geval weer van een wasmand die nog helemaal heel/nieuws is.

Jouw huidige wasmand is te klein of te groot

Hoe groot is jouw huidige wasmand? Als er een verandering in jouw leven voordoet, bestaat de kans dat de wasmand opeens te klein of te groot is. Zijn bijvoorbeeld jouw twee kinderen recent uit huis gegaan? Dan heb je plots met een stuk minder vuile was te maken. Handig; dit gaat je immers een hoop tijd besparen.

Bijkomend gevolg is dat je waarschijnlijk geen grote wasmand meer nodig hebt. Als dit nou jouw situatie is, kun je daarom mogelijk kiezen voor een kleinere wasmand.

Je vindt jouw huidige wasmand niet meer mooi

Ja, ook dit is een prima reden om een nieuwe wasmand aan te schaffen. Als je jouw huidige wasmand niet meer mooi vindt, ga je je hier waarschijnlijk elke dag aan ergeren. Voorkom dit door zo snel mogelijk een nieuwe wasmand aan te schaffen. Een nieuwe wasmand die qua uitstraling wél volledig naar jouw wens is.

Hoe kies je de perfecte wasmand uit?

Het mag duidelijk zijn: er zijn meerdere redenen om naar een nieuwe wasmand te kijken. Bovendien hebben wij één van de meest voorkomende redenen nog niet genoemd: het is leuk om een nieuwe wasmand aan te schaffen. De zoektocht naar een nieuwe wasmand is leuk, terwijl je je waarschijnlijk ook al kunt verheugen op de vele voordelen van een nieuwe wasmand.

Voordat het zover is, moet je wel een goede vergelijking maken. Ons advies is om daarbij zéker op de volgende criteria te letten:

 • Afmetingen van de wasmand: wasmanden worden in allerlei soorten en maten aangeboden. Zo kun je kiezen voor een wasmand met een inhoud van 20 liter of voor een wasmand met een inhoud van 40 liter. Ook tussen deze twee varianten zitten nog veel meer varianten. Let in ieder geval goed op de afmetingen.
 • Materiaal van de wasmand: bij het fabriceren van een wasmand heeft een fabrikant heel veel keuze. Zo kan een fabrikant uit allerlei materiaalsoorten kiezen. Ga goed na welke materiaalsoort jouw voorkeur geniet!
 • Kleur van de wasmand: is dit ook nog iets waar je rekening mee moet houden? Ja, absoluut. Je wilt immers wel dat de wasmand geheel naar jouw wens is. Let daarom goed op de stijl, op de vormgeving en op de kleurstelling.
 • Kwaliteit van de wasmand: wil je jarenlang van jouw nieuwe wasmand genieten? Ja, toch? Dan is het zaak om te kiezen voor een wasmand van een A-merk. Dit zijn eigenlijk de merken die je in ons aanbod vindt!
 • Prijskaartje van de wasmand: tot slot is het advies om goed naar het prijskaartje van de wasmand te kijken. Hoeveel geld wil je uitgeven aan een nieuwe wasmand? En heb je eventueel de ruimte om dit budget iets op te rekken? Durf in ieder geval in een goede wasmand te investeren. Daar heb je op termijn alleen maar profijt van!