Witgoed

De beste strijkijzers van dit moment

strijkijzer uitkiezen

Aan sommige dingen in het leven ontkom je niet. Zo is het bijvoorbeeld een ‘verplichting’ dat je naar het toilet moet, dat je jouw huis schoon moet houden en dat je jouw kleding moet strijken. Strijk je jouw kleding niet? Dan ziet jouw outfit er al snel minder fraai uit. Bovendien voel je je in dat geval mogelijk ook niet meer helemaal lekker in jouw outfit; je komt in ieder geval niet heel verzorgd voor de dag.

Wil je echter wel elke dag in een flitsende en leuke outfit verschijnen? Dan is het aan te raden om een goed strijkijzer aan te schaffen. Met een goed strijkijzer kun je op een relatief makkelijke manier jouw kleding heel netjes strijken. De kleding ziet er hierdoor niet alleen mooi uit, maar je komt ook zelfverzekerd voor de dag.

Zijn dat voor jou voldoende redenen om een nieuw strijkijzer aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten strijkijzers kunt kiezen. In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de beste strijkijzers van dit moment. We bespreken daarbij echter niet dat je het beste voor strijkijzer X van merk Y kunt gaan.

Nee, in dit artikel nemen we je eigenlijk mee in de wondere wereld van strijkijzers. Zo bespreken we hoe je het beste strijkijzer uit kunt kiezen, tussen welke soorten strijkijzers je kunt kiezen en waar je zoal op moet letten. Als je dit artikel op je gemakje doorneemt, doe je in ieder geval alle benodigde kennis op. Aan de hand van die kennis kun je vervolgens het beste strijkijzer aan gaan schaffen!

Voor het aanschaffen van een goed strijkijzer ben je bij ons overigens aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk een divers en uitgebreid aanbod van de beste strijkijzers. Deze strijkijzers voldoen eigenlijk aan alle verwachtingen en zijn de aanschaf meer dan waard. Maar, voor welk strijkijzer kun jij nou het beste kiezen? Het antwoord op die vraag ga je in dit artikel vinden!

Waarom een nieuw strijkijzer aanschaffen?

Is het aanschaffen van een strijkijzer leuk om te doen? Nee, dat is niet zozeer het geval. Je moet immers weer geld uitgeven, terwijl je ook nog enige tijd moet besteden aan jouw zoektocht naar het beste strijkijzer.

Tegelijkertijd is de aanschaf van een (goed) strijkijzer ook pure noodzaak. Zonder een goed strijkijzer ben je immers niet in staat om jouw kleding te strijken. Jouw kleding ziet er hierdoor niet al te netjes uit.

Daarnaast weet je het strijken met een goed strijkijzer voor jezelf ook een stuk makkelijker te maken. De nieuwere strijkijzers maken namelijk gebruik van betere technologieën, waardoor het eindresultaat ook een stuk beter is. Ondertussen strijk je ook nog eens een stuk sneller. Ook dit is weer te danken aan de verbeterde technologieën van de hedendaagse strijkijzers.

Niemand vindt het leuk om veel tijd aan het strijken te besteden. Juist door een nieuw strijkijzer aan te schaffen, kun je dus een prettige situatie voor jezelf creëren. Je strijkt niet alleen goed en gemakkelijk, maar ook nog eens snel. Dit betekent ook dat je meer tijd overhoudt voor de leukere dingen in het leven. Er zijn ongetwijfeld tientallen dingen die je liever doet dan het strijken van jouw kleding.

Tevens zijn de nieuwere strijkijzers ook een stuk energiezuiniger. Je verbruikt hierdoor minder energie, waardoor je een positieve bijdrage aan het behoud van onze aardbol weet te leveren. Ondertussen merk je dit ook nog aan de hoogte van jouw energierekening terug. Dát is uiteraard ook prettig voor de inhoud van jouw portemonnee!

Tot slot kun je tegenwoordig ook uit meerdere soorten strijkijzers kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stoomstrijkijzer; ideaal voor mensen die niet al te vaak hoeven te strijken. Als je wél veel strijkt, kun je echt beter voor een stoomgenerator kiezen. Doordat je uit meerdere varianten kunt kiezen, kun je altijd een strijkijzer vinden die aansluit op jouw wensen en voorkeuren.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuw strijkijzer?

Wat denk je van bovengenoemde redenen? Zijn deze redenen voor jou voldoende om direct op zoek te gaan naar een nieuw strijkijzer? Als dat het geval is, zit je op onze website direct goed. Bij ons vind je niet alleen een uitgebreid aanbod van strijkijzers, maar wij proberen je ook zo goed mogelijk te helpen.

Dat doen we in dit artikel door alle criteria van een strijkijzer te bespreken. Als je goed op de onderstaande criteria let, ben je in staat om een prima keuze voor jezelf te maken. Een keuze waar je de komende jaren van blijft genieten!

Soort strijkijzer

Zoals hierboven al aangegeven; de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Door de jaren heen zijn er daardoor ook meerdere soorten strijkijzers op de markt gebracht. Voor jou is het van belang dat je een goed vergelijk gaat maken tussen de verschillende soorten strijkijzers.

Voor het overzicht hebben wij de twee belangrijkste soorten hieronder in het kort samengevat:

  • Stoomstrijkijzer: bij een dergelijk strijkijzer dien je zelf het water aan de strijkbout toe te voegen. Dit apparaat is behoorlijk compact uitgevoerd en is ideaal voor kleinere hoeveelheden was.
  • Stoomgenerator: bij dit strijkijzer heb je een losse watertank tot je beschikking, waardoor je sneller kunt werken. Ook is de stoomstoot van een stoomgenerator krachtiger, waardoor je moeiteloos grotere hoeveelheid strijkgoed weg kunt werken.

Voor welk soort strijkijzer jij het beste kunt kiezen? In de basis is dat afhankelijk van jouw exacte situatie en voorkeuren. Draait jouw wasmachine bijvoorbeeld elke dag meerdere wasjes? Dan kun je beter voor een stoomgenerator kiezen. Woon je echter alleen en heb je daardoor ook niet al te veel was- en strijkgoed? Dan is het voor de hand liggender om voor een stoomstrijkijzer te kiezen.

Met andere woorden: het is belangrijk dat je goed naar jouw situatie kijkt. Bepaal waar je behoefte aan hebt en maak vervolgens de juiste keuze voor jezelf. Overigens bestaat op dit gebied geen ‘goed’ of ‘fout’; de uiteindelijke keuze hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af!

Continue stoomproductie

Bij het vergelijken van strijkijzers is het ook van belang om naar de stoomproductie te kijken. Over het algemeen geldt hierbij het volgende: des te hoger de continue stoomproductie is, des te krachtiger het apparaat is.

Als een strijkijzer een hoge stoomproductie heeft, hoef je vaak maar één keer over de kreukels heen te gaan. Bij een lagere stoomproductie kan het echter voorkomen dat je meerdere keren over de kreukels heen moet gaan. We kunnen dus stellen dat je met een hogere continue stoomproductie sneller kunt werken.

Extra stoomproductie

Bij de meeste strijkijzers kun je ook gebruik maken van een extra stoomproductie. Dit is eigenlijk een soort van turbo die je tijdens het strijken aan kunt zetten. Hierdoor ben je in staat om ook de meest hardnekkige kreukels uit het strijkgoed te verwijderen.

Inhoud van het waterreservoir

Als je gaat strijken, heb je sowieso water nodig. Des te meer kledingstukken je moet strijken, des te meer water je ook nodig hebt. Je zit er echter niet op te wachten om voortdurend het waterreservoir bij te vullen. Als je veel strijkgoed hebt liggen, is het daarom aan te raden om te kiezen voor een variant met een groot waterreservoir.

Woon je alleen of samen met jouw partner? Dan kun je ook voor een variant met een kleiner waterreservoir kiezen. In dat geval heb je mogelijk meer behoefte aan een compacter en lichter strijkijzer. Kijk in ieder geval goed naar de inhoud van het waterreservoir.

Temperatuur- en stoomkeuze

Bij sommige strijkijzers ben je in staat om zelf de temperatuur en het stoom te bepalen. Je kunt dit soms handmatig doen, maar je hebt soms ook echt de keuze uit meerdere opties. Tevens zijn er varianten waarbij de strijkijzer dit geheel automatisch aanpast. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat!

Lengte van de kabel

Ben je regelmatig in de weer met een strijkijzer? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat de kabel van het strijkijzer behoorlijk ‘irritant’ kan zijn. Je hebt in sommige gevallen bijvoorbeeld een verlengsnoer nodig, terwijl in andere gevallen het snoer juist in de weg ligt. Wat ons betreft is het in ieder geval van belang om goed naar de lengte van de kabel te kijken.

Stoomtoepassingen

Bij meerdere strijkijzers kun je ook handmatig kiezen voor verschillende stoomtoepassingen. Zo kun je bijvoorbeeld met sommige strijkijzers de kleding desinfecteren of drogen.

Ook bestaan er speciale strijkijzers voor de gebieden rondom knopen en boorden. Ook voor hardnekkige kreukels en stugge stoffen bestaan speciale strijkijzers. Met dergelijke extra toepassingen weet je het strijken eigenlijk alleen maar makkelijker voor jezelf te maken. Bepaal voor jezelf waar je eventueel behoefte aan hebt.

Merk van het strijkijzer

In onze ogen kun je het beste kiezen voor een strijkijzer van één van de gerenommeerde merken. De strijkijzers van onder meer AEG, Bestron, Braun, Cecotec, Miele, Philips, Severin en Tefal behoren wat ons betreft tot de top van het aanbod.

Is het toevallig dat juist deze merken veelvuldig terugkomen in ons aanbod? Nee, daar hebben wij bewust voor gekozen. Wij willen namelijk alleen de beste strijkijzers aanbieden; in dat geval kom je al snel bij bijvoorbeeld deze merken uit.

Prijskaartje van het strijkijzer

Tot slot is het ook nog van belang om naar het prijskaartje van het strijkijzer te kijken,. Je kunt een strijkijzer voor 59,99 euro aanschaffen, maar je kunt ook meer dan 200 euro aan een strijkijzer uitgeven. Het is volledig aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Voor elk budget kun je in ieder geval een geschikt strijkijzer vinden!

Slotwoord

Is de aanschaf van een strijkijzer noodzakelijk? Ja, eigenlijk wel. Met een goed strijkijzer maak je het strijken van strijkgoed in ieder geval een stuk makkelijker voor jezelf. Ga daarom direct op zoek naar het beste strijkijzer; bij ons vind je een uitgebreid aanbod van de beste varianten. Maak een goede vergelijking en hak vervolgens de knoop door. Van de aanschaf van een goed strijkijzer ga je absoluut geen spijt krijgen!