Stofzuiger

Wat is de beste stofzuiger?

Beste Koop Stofzuiger

Een stofzuiger is simpelweg in alle huizen onmisbaar. Met een stofzuiger kan je de vloer volledig schoonmaken, zodat je van het een prettige en hygiënische leefklimaat kunt genieten. Door de jaren heen zijn de stofzuigers bovendien onwijs goed geworden, waardoor je al het stof en vuil nóg beter uit je huis kunt verwijderen.

Heb je interesse om een nieuwe stofzuiger te kopen? Heb je bijvoorbeeld een nieuw huis gekocht of ben je niet meer tevreden met je huidige stofzuiger? Dan is het onwijs belangrijk om de juiste stofzuiger aan te gaan schaffen. De stofzuigers bestaan tegenwoordig namelijk in allerlei soorten en maten.

In dit artikel bespreken we graag wat de beste koop stofzuiger is. We bespreken waar je zoal op moet letten, welke eigenschappen onwijs belangrijk is en welke stofzuigers onze persoonlijke favoriet zijn.

Soorten stofzuigers

Allereerst is het goed om te weten dat er veel soorten stofzuigers bestaan. Je hebt zogeheten robotstofzuigers, bouwstofzuigers, ‘normale’ stofzuigers en kruimeldieven. Al deze stofzuigers horen onder de noemer stofzuiger thuis, maar hebben absoluut verschillende eigenschappen en bijbehorende voor- en nadelen.

Het gebruik van bijvoorbeeld een robotstofzuiger is ideaal, maar vraagt wel een behoorlijke investering. Aan de andere kant heb je met een dergelijke stofzuiger geen enkel meer naar het stofzuigen. Het is dus aan jou om te bepalen of je een dergelijke investering wilt doen.

Daarmee zijn we direct uitgekomen bij één van de belangrijkste criteria; je budget. Ons advies is om een maximum budget voor jezelf vast te stellen. Binnen dit budget kan je vervolgens gericht op zoek gaan naar de stofzuigers die aansluiten op de rest van je wensen. Het is in ieder goed om te weten dat je met een budget van bijvoorbeeld maximaal 200 euro al onwijs goede stofzuigers aan kunt schaffen.

Belangrijke criteria

Het budget is dus één van de belangrijkste criteria. Maar, er zijn meer factoren waar je goed op moet letten bij het uitkiezen van de beste koop stofzuiger. Zo is het goed om te kijken naar het vloertype waar de stofzuiger voor geschikt is. Niet alle stofzuigers zijn bijvoorbeeld voor een houten vloer geschikt.

Daarnaast is het ook aan te raden om goed naar het type stofzuiger te kijken:

  • Steelstofzuiger
  • Stofzuiger met zak
  • Stofzuiger zonder zak
  • Traditionele stofzuiger

 

Verder kan je ook naar het maximale geluidsniveau, het gebruiksgemak en verschillende specialisaties kijken. Sommige stofzuigers zijn bijvoorbeeld geschikt voor het zuigen van dierenharen, terwijl andere stofzuigers ideaal voor mensen met allergieën zijn.

Kortom; het uitkiezen van de beste stofzuiger is absoluut geen gemakkelijke keus. Graag helpen we jou een handje met het uitzoeken van de beste stofzuiger. Hoe we dat doen? Uit ons uitgebreide assortiment van stofzuigers hebben wij 2 stofzuigers geselecteerd. Deze stofzuigers hebben in onze ogen een prima prijs-kwaliteitsverhouding, zijn voor een breed publiek geschikt en hebben bepaalde voordelen. We hebben daarbij gekeken naar één robotstofzuiger en naar één ‘traditionele’ stofzuiger.

Beste robotstofzuiger – iRobot Roomba 960

Deze robotstofzuiger van het gekende merk iRobot is absoluut onze favoriet. Met deze stofzuiger heb je absoluut geen omkijken meer naar het schoonhouden van de vloer in jouw huis. De stofzuiger werkt volledig zelfstandig, is in staat om zelf zijn accu op te laden, is in staat om dierenharen te verwijderen en heeft onwijs veel functies. Zo kan je de stofzuiger ook via de app programmeren en heeft de stofzuiger zelf allerlei sensoren. Met deze sensoren bepaalt hij wat de beste manier van zuigen in de betreffende ruimte is. Al met al een perfecte robotstofzuiger, waar je wel een behoorlijke investering voor moet doen.

Beste stofzuiger – AEG VX7 – 2 – EB – C

In onze ogen is deze AEG stofzuiger de beste ‘traditionele’ stofzuiger. Het apparaat is relatief gunstig geprijsd, is van een hoge kwaliteit en heeft enkele interessante functies. Bijkomend voordeel is dat het geluidsniveau relatief laag is, waardoor je op een comfortabele manier je huis schoon kunt maken. De meegeleverde parketborstel voorkomt dat je vloer krassen krijgt, terwijl het apparaat ook nog in staat is om dierenharen op te zuigen. Doordat de stofzuiger een snoer van maar liefst 9 meter heeft, hoef je ook niet al te vaak van stopcontact te wisselen. Al met al is dit in onze ogen de beste ‘traditionele’ stofzuiger.