Stofzuiger

Nieuwe stofzuiger kopen; waar op te letten?

Nieuwe Stofzuiger Kopen

Wie kan er nog zonder een goede stofzuiger? Niemand! Met een goede stofzuiger ben je in staat om jouw huis netjes schoon te houden én om daarmee van meer wooncomfort te genieten. Is jouw huidige stofzuiger kapot gegaan? Of wil je simpelweg een nieuwe stofzuiger aanschaffen? Dan zit je bij Witgoedsite.nl goed!

In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Door verschillende ontwikkelingen zijn de stofzuigers steeds beter geworden, waardoor je eigenlijk niet de mist in kunt gaan met de aanschaf van een nieuwe stofzuiger. Wel is het zo dat je bij het uitkiezen van een nieuwe stofzuiger op meerdere facetten moet letten.

In dit artikel bespreken we graag waar je op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe stofzuiger. Neem het artikel op je gemakje door, bekijk ons assortiment en schaf direct de gewenste stofzuiger aan. In ons assortiment vind je in ieder geval alleen maar stofzuigers van de beste merken tegen de meest voordelige prijzen. Wat wens je nog meer?

Het soort stofzuiger

Allereest moet je voor jezelf gaan bepalen wat voor stofzuiger je aan wenst te schaffen. In de wereld van stofzuigers kunnen tegenwoordig drie verschillende soorten stofzuigers onderscheiden worden: een ‘normale’ stofzuiger, een steelstofzuiger en een robotstofzuiger. Al deze varianten brengen specifieke voor- en nadelen met zich mee.

Normale stofzuiger: dit is eigenlijk een traditionele stofzuiger zoals we deze al jaren kennen. Deze stofzuiger is in veel varianten verkrijgbaar en doet wat het moet doen; jouw vloer volledig schoon zuigen. Je hebt bij deze soort de keus tussen allerlei verschillende merken, verschillende vermogen en verschillende eigenschappen. Het is óók van belang om hierbij eens keus te maken tussen stofzuiger met zak en een stofzuiger zonder zak.

Steelstofzuiger: een steelstofzuiger is een stofzuiger met een lange, telescopische steel. Door deze lange steel hoef je een stuk minder gebogen te staan tijdens het stofzuigen, waardoor je jouw lichaam weet te ontlasten. Bovendien hebben dergelijke stofzuigers géén snoer, waardoor je van meer bewegingsvrijheid geniet. De steelstofzuigers zijn in de afgelopen jaren steeds populairder geworden; dat is ook terug te zien in het huidige aanbod van steelstofzuigers.

Robotstofzuiger: tot slot kan je ook voor een robotstofzuiger kiezen. Bij een dergelijke stofzuiger heb je nergens meer omkijken naar, aangezien een robotstofzuiger volledig automatisch te werk gaat. Jouw vloer wordt continue schoon gehouden, terwijl je daar zelf geen werk voor hoeft te verrichten. Hoe ideaal is dat?

Heb je eenmaal een keus voor één van de drie bovengenoemde varianten gemaakt? Dan kan je verder gaan met het gericht zoeken naar de beste stofzuiger. Wat de beste stofzuiger voor jou is? Dat is uiteindelijk de stofzuiger die aan al jouw verwachtingen voldoet én ook nog binnen jouw budget past. Aangezien wij alle stofzuigers tegen zeer scherpe prijzen aanbieden, komt dat bij Witgoedsite.nl sowieso wel goed.

Merk

We willen je graag aanraden om goed naar het merk van de stofzuiger te kijken. Als je voor een merk als AEG, Bosch, Dyson, Miele of Philips kiest, weet je zeker dat je een verstandige aankoop doet. Dergelijke merken hebben immers bewezen dat zij perfecte stofzuigers op de markt weten te brengen.

Gaat jouw voorkeur uit naar een B-merk of C-merk? Dan kan je rekening houden met een lagere prijs, maar ook met een minder lange levensduur. Het is nu eenmaal een feit dat je voor kwaliteit moet betalen. Dat is terug te zien in de prijzen van de stofzuigers van bovengenoemde merken; daar betaal je iets meer voor, maar je geniet dan ook langer van een perfect functionerende stofzuiger.

Vloertype

Heb jij een houten vloer in jouw huis? Of heb je vloerbedekking aan laten leggen? Het vloertype is óók van belang voor de stofzuiger. Sommige stofzuigers zijn bijvoorbeeld specifiek geschikt voor houten vloeren, terwijl andere stofzuigers juist geschikt zijn voor hoogpolig tapijt. Let hier dus goed op bij het uitzoeken van een geschikte stofzuiger.

Aandrijving

Kies je voor een steelstofzuiger? Dan geniet je van meer bewegingsvrijheid. Kies je voor een normale stofzuiger? Dan heb je minder bewegingsvrijheid, maar heb je wel de keus uit een groter aanbod. Mocht jouw keus naar een normale stofzuiger uitgaan, is het sowieso verstandig om naar de lengte van het snoer te kijken. Des te langer dit snoer is, des te meer bewegingsvrijheid je hebt.

Vermogen

Ook is het verstandig om naar het vermogen van een stofzuiger te kijken. Des te meer vermogen een stofzuiger heeft, des te sneller/beter de stofzuiger werkt. Dit is met name van belang als je grote oppervlakten met enige regelmaat moet stofzuigen; je wilt dan immers dat je dit oppervlakte zo snel- en zo goed mogelijk kan zuigen.

Geschikt voor dierenharen?

Heb jij een hond of een kat in huis lopen? Dan heb je ongetwijfeld met veel haren in jouw huis te maken. Gelukkig bestaan er speciale stofzuigers die geschikt zijn voor het zuigen van dierenharen. Mocht jij een kat of een hond hebben, is het absoluut aan te raden om altijd voor één van die stofzuigers te kiezen.

Geluidsniveau

Een stofzuiger maakt over het algemeen relatief wat geluid. Er bestaan echter wel de nodige gradaties in het maximale geluidsniveau. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stofzuiger met een maximaal geluidsniveau van 70 decibel, maar je kunt ook kiezen voor een stofzuiger met een maximaal geluidsniveau van 76+ decibel? Het ligt er maar net aan waar jouw voorkeuren naar uit gaan.

Budget

Tot slot willen wij je graag nog wijzen op het prijskaartje van een nieuwe stofzuiger. Sommige stofzuigers kan je al voor een bedrag van 100 euro aanschaffen, terwijl het ook mogelijk is om een bedrag van meer dan 300 euro aan stofzuiger te spenderen. Stel voor jezelf een maximum budget vast, waarna je binnen dat budget op zoek kunt gaan naar de beste koop.

Al met al zijn er de nodige criteria waar je goed op moet letten. Bekijk op je gemakje ons assortiment, vergelijk de verschillende stofzuigers en sla direct je slag. Van de aanschaf van een hoogwaardige stofzuiger ga je nóóit spijt krijgen.