Stofzuiger

Hoe kies je de beste kruimeldief uit? Enkele handige tips!

kruimeldief kopen

Vind jij het belangrijk om in een schoon en hygiënisch huis te leven? Dat is héél goed voor te stellen. Als je jouw huis goed schoon weet te houden, weet je het leefklimaat simpelweg erg aangenaam te maken. Dit is goed voor jouw leefplezier, voor jouw woonplezier én voor jouw gezondheid.

Maar, op welke manier hou jij jouw huis nou schoon? Het leuke is dat elk huishouden hier zijn eigen principes en methoden voor heeft. Zo kiezen veel huishoudens er bijvoorbeeld voor om het huis regelmatig te laten luchten. Lekker elke dag de ramen tegen elkaar open, zodat het huis goed door kan luchten. Doe jij dat ook al? Goed bezig; onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat dit erg gezond is.

Daarnaast is het advies ook om regelmatig het stof uit jouw huis te halen. Hoe je dat doet? Dat je met een stofdoekje, maar doe je ook zeker met een goede stofzuiger. Aan alleen een goede stofzuiger heb je echter niet altijd voldoende. Nee, in sommige gevallen is het ook zo wenselijk dat je een goede kruimeldief tot je beschikking hebt.

Weinig huishoudelijke apparaten hebben zó’n leuke naam als een kruimeldief. Als je deze naam voorbij ziet komen, zou je wellicht niet direct weten wat het is. Als je eenmaal wéét wat een kruimeldief is, wil je ongetwijfeld het liefste zo snel mogelijk een kruimeldief aanschaffen. Iets wat wij ons maar al te goed voor kunnen stellen; een kruimeldief brengt echt veel voordelen met zich mee.

Wat de belangrijkste voordelen van een kruimeldief zijn? En voor welke kruimeldief je het beste kunt kiezen? Op déze twee vragen gaan wij in dit artikel een passend antwoord geven. Een passend antwoord waar je prima mee uit de voeten kunt, zodat je de beste kruimeldief voor jezelf uit kunt kiezen.

Wat is een kruimeldief precies?

Heb jij op dit moment nog niet echt weet van wat een kruimeldief nou precies is? Dan raden wij je aan om alvast naar de foto aan de bovenzijde van dit artikel te kijken. Op deze foto zie je namelijk een moderne kruimeldief afgebeeld staan. Een moderne kruimeldief waar je allerlei kruimels en overig vuil mee op kunt zuigen.

Een opvallend kenmerk van een kruimeldief is de handzaamheid. Een kruimeldief hou je moeiteloos in de hand, terwijl dit bij bijvoorbeeld een stofzuiger een stuk lastiger is. Een stofzuiger bedien je eigenlijk middels de slang, terwijl je een kruimeldief echt met jouw hand bediend. Door een kruimeldief met jouw hand te bedienen, weet je in ieder geval de optimale controle te behouden.

Overigens omschrijft onze partner Coolblue een kruimeldief als ‘een handige hulp in het huishouden’. Een omschrijving waar wij volledig achter staan; in onze ogen is dit echt de juiste omschrijving voor een kruimeldief. Over de voordelen van dit handige, manuele apparaat vertellen wij je hieronder graag iets meer.

Wat zijn de voordelen van een kruimeldief?

Heb jij al een goede stofzuiger in huis staan? Dan heb je mogelijk het idee dat je een kruimeldief niet meer nodig hebt. Nou, dat is wat ons betreft een verkeerde gedachte. In onze ogen is het namelijk echt ideaal als je een stofzuiger én een kruimeldief tot jouw beschikking hebt.

Waarom wij deze mening toegedaan zijn? Dat is met name te danken aan het feit dat een kruimeldief veel unieke voordelen met zich mee brengt. Voordelen waar een stofzuiger niet aan kan tippen, terwijl een kruimeldief ook niet aan de voordelen van een stofzuiger kan tippen. Op die manier vormen een kruimeldief en een stofzuiger echt een geweldig team.

De belangrijkste voordelen van een kruimeldief hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet:

 • Je kunt een kruimeldief gemakkelijk bedienen: zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is een kruimeldief een volledig manueel apparaat. Dit betekent dat je het apparaat makkelijk met de hand kunt bedienen, waarvoor je eigenlijk geen kracht nodig hebt. De meeste kruimeldieven zijn namelijk behoorlijk licht uitgevoerd.
 • Een kruimeldief werkt volledig draadloos: zit je bij een stofzuiger ook altijd te prielen met het snoer? Dan is het goed om te weten dat een kruimeldief draadloos werkt. Je laadt ‘m als het ware in het oplaadstation op, waarna je onbeperkt gebruik van ‘m kunt maken. Deze onbeperkte bewegingsvrijheid is wat ons betreft één van de belangrijkste voordelen van een kruimeldief.
 • Een kruimeldief is voordelig: wil je een nieuwe stofzuiger aanschaffen? Dan moet je al snel met een paar honderd euro op de proppen komen; dat is althans het geval als je een echt goede stofzuiger wenst te hebben. Als je een echt goede kruimeldief wilt hebben, hoef je gelukkig een stuk minder geld uit te geven. Onder aan de streep is de aanschaf van een kruimeldief dan ook behoorlijk voordelig te noemen.
 • Een kruimeldief werkt super snel: heeft jouw kat de kattenbak omgegooid? Heeft jouw kind zijn bordje met broodkruimels laten vallen? Of is er op een andere manier vuil op de grond terechtgekomen? Met een kruimeldief ruim je dit vuil razendsnel op; de snelle werking van dit manuele apparaat is echt subliem te noemen. Overigens is deze manuele werking ook te danken aan de hoeveelheid handelingen. Als je van een stofzuiger gebruik wilt maken, moet je toch de nodige handelingen verrichten. Bij een kruimeldief heb je daar gelukkig helemaal géén last van; je kunt met slechts twee handelingen een kruimeldief al gebruiken.
 • Geschikt voor allerlei ondergronden: tevens is het een groot voordeel dat een kruimeldief voor allerlei ondergronden geschikt is. Je kunt de vloer prima met een kruimeldief schoonmaken, terwijl dit ook voor bijvoorbeeld het aanrechtblad geldt. In principe kun je alle soorten ondergronden in jouw huis netjes schoonmaken met een goede kruimeldief!
 • Geschikt voor lastig te bereiken hoekjes: in alle lastig te bereiken hoekjes ligt altijd wel vuil of kruimels. Om die hoekjes netjes te maken, heb je vaak niet voldoende aan een stofzuiger. Nee, een stofzuiger is veelal niet in staat om tot dergelijke hoekjes te komen. In plaats daarvan kun je veel beter een kruimeldief gebruiken; een kruimeldief komt eigenlijk in alle lastig te bereiken hoekjes.

Wat zijn de nadelen van een kruimeldief?
Nou, het mag duidelijk zijn: een kruimeldief brengt echt veel voordelen met zich mee. Maar, blijft het nou alleen bij bovengenoemde voordelen? Nee, zeker niet. Als je een kruimeldief gaat gebruiken, loop je vanzelf ook tegen enkele aandachtspunten aan. De belangrijkste aandachtspunten hebben wij ook voor je op een rijtje gezet:

 • Niet geschikt voor grote oppervlakten: wil je een echt groot oppervlakte met een kruimeldief schoonmaken? Dan mag je hier behoorlijk veel tijd voor uittrekken. Het is namelijk een feit dat een kruimeldief eigenlijk alleen voor de kleinere oppervlakten geschikt is. Om de kleinere oppervlakten op een snelle manier schoon te maken; dát is waar een kruimeldief zich prima voor leent. En dus niet voor de grotere oppervlakten.
 • Je hebt een oplaadstation nodig: als je een kruimeldief koopt, krijg je hier altijd een oplaadstation bij meegeleverd. Met dit oplaadstation ben je in staat om de kruimeldief op een snelle en makkelijke manier op te laden. Maar, je moet wel een plekje in jouw huis inrichten voor dit oplaadstation. In onze ogen is dit niet altijd even handig, aangezien je dit oplaadstation bijvoorbeeld op moet hangen.
 • Je moet een kruimeldief vaak legen: tot slot moet je rekening houden met de inhoud van het opvangbakje. Dit opvangbakje is bij de meeste kruimeldieven vrij klein, waardoor je het opvangbakje met enige regelmaat moet legen. Dát betekent dus een extra handeling. Mocht het opvangbakje vol zitten, kun je overigens ook geen gebruik meer van de kruimeldief maken. Je bent daardoor echt gedwongen om het opvangbakje met enige regelmaat te legen.

Hoe kies je de beste kruimeldief uit?

Wat vind jij van de voor- en nadelen van een kruimeldief? Spreken de voordelen jou wel aan? En vind je de nadelen eigenlijk niet al te belangrijk? Dan hebben wij maar één goede tip voor je: ga zo snel mogelijk op zoek naar de beste kruimeldief. Als je op zoek naar de beste kruimeldief gaat, loop je al snel tegen een leuk probleem op.

Het is namelijk een feit dat het aanbod van kruimeldieven behoorlijk divers is. Je kunt uit echt heel veel soorten kruimeldieven kiezen, waardoor het maken van een goede vergelijking cruciaal is. Als je deze vergelijking gaat maken, moet je op meerdere criteria letten. Wat deze criteria precies zijn, bespreken we graag uitgebreid in het restant van dit artikel!

Gebruikstijd

Eén van de belangrijkste aspecten waar je op moet letten, is de gebruikstijd. Sommige kruimeldieven hebben een gebruikstijd van 20 minuten, terwijl andere varianten meer dan 30 minuten mee gaan. Dit betekent dat je 30 minuten lang van de kruimeldief gebruik kunt maken, zonder dat je de kruimeldief op hoeft te laden. Dát doe je pas na deze 30 minuten. Daarvoor hoef je de kruimeldief overigens alleen maar in zijn laadstation op te hangen.

Oplaadtijd

Tevens is het advies om goed naar de oplaadtijd te kijken. Hierbij is het uiteraard wenselijk dat de kruimeldief zichzelf zo snel mogelijk oplaadt. De ervaring leert echter dat dit bij sommige kruimeldieven toch relatief lang kan duren. Ga dus goed na wat de precieze oplaadtijd van de kruimeldief is.

Gewicht van de kruimeldief

Ook adviseren wij je om goed naar het gewicht van de kruimeldief te kijken. Des te minder de kruimeldief weegt, des te beter eigenlijk. In dát geval kun je de kruimeldief namelijk op een makkelijke en handzame manier bedienen. Tevens ben je hierdoor in staat om langdurig achtereen gesloten van de kruimeldief gebruik te maken.

Handige opties

Verder is ons advies om goed naar handige opties van een kruimeldief te kijken. Enkele van deze handige opties hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Voor huisdierharen geschikt: sommige kruimeldieven zijn speciaal voor huisdierharen geschikt. Onwijs handig dus als je een hond of kat in jouw huis rond hebt lopen.
 • Wandmontage: dit is wat ons betreft ideaal. Als je het laadstation aan de wand kunt monteren, kun je de kruimeldief makkelijk opladen. Zorg er wel voor dat je een handige plek aan de wand selecteert.
 • Met wieltjes: sommige kruimeldieven hebben de beschikking over wieltjes. Het voordeel hiervan is voor ons niet helemaal duidelijk, maar wellicht dat jij het wel prettig vindt om een kruimeldief met wieltjes te hebben.
 • Meerdere zuigstanden: iets wat wel ideaal is, is als jouw kruimeldief meerdere standen heeft. Juist door tussen de meerdere standen te variëren, ben je in staat om de kruimeldief volledig naar wens te gebruiken. Al met al een aanrader om altijd voor een kruimeldief met deze optie te kiezen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Hoeveel geld wil jij aan jouw nieuwe kruimeldief uitgeven? En van welk merk moet de kruimeldief bij voorkeur zijn? Dit zijn tot slot de 2 belangrijkste vragen waar je even goed bij stil moet staan. Voor beide vragen willen wij je graag van een goed advies voorzien:

 • Durf te investeren. Als je een kruimeldief aan gaat schaffen, raden wij je aan om hier niet onnodig op te besparen. Juist door nét iets meer geld uit te geven, kun je genieten van een kruimeldief die volledig naar jouw wens is. Het feit dat je hier net iets meer geld voor hebt betaald, ben je al snel weer vergeten.
 • Ga altijd voor een A-merk. Tevens raden wij je aan om altijd voor een kruimeldief van een A-merk te gaan. Die merken weten wat kwaliteit is, kunnen deze kwaliteit leveren en zorgen zodoende voor veel gebruiksgemak. Tevens geniet je bij de kruimeldieven van bekende A-merken van een lange levensduur. Ook dat is mooi meegenomen uiteraard.

Slotwoord

Kunnen wij de aanschaf van een kruimeldief aanraden? Ja, dat kunnen wij zeker. In onze ogen is het absoluut aan te raden om voor een kruimeldief te kiezen. Check daarom direct ons aanbod van kruimeldieven, maak een vergelijking voor jezelf en hak de knoop door. Je gaat al snel van het gemak, van de snelheid en van jouw heerlijke, schone huis genieten!