Klimaatbeheersing

Wil je een airco kopen? Hier moet je goed op letten!

Beste Airco Kopen

In ons land hebben we vaker en vaker met hogere temperaturen te maken. Deze temperaturen zijn niet alleen buiten jouw huis goed merkbaar, maar ook zeker in jouw woning. De woningen in ons land zijn namelijk onwijs goed geïsoleerd, waardoor de hitte volledig in huis blijft hangen. Het is hierdoor goed mogelijk dat het in de zomer bijvoorbeeld 30 graden in jouw huis is. Dat is eigenlijk niet te doen, waardoor de aanschaf van een airco aan te raden is.

Is een airco beter dan een ventilator? Nou, het is een feit dat een airco een stuk beter werkt dan een ventilator. Een airco weet de lucht namelijk veel efficiënter te koelen, waardoor de temperatuur in jouw huis een stuk sneller gaat dalen. Daarnaast is een airco ook makkelijker te reguleren en kun je ook uit tal van airco’s kiezen.

Daarmee komen we wel direct op een lastig punt uit: wat is nou de beste airco voor in jouw huis? Als je deze vraag aan jezelf gesteld hebt, ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we namelijk voor welke airco je het beste kunt kiezen, war je rekening mee moet houden en welke airco’s wij zoal aanbieden.

Naar welk soort airco gaat jouw voorkeur uit?

Wil je graag de temperatuur in jouw huis drastisch verlagen? Dan is de aanschaf van een airco aan te raden. Het lastige is echter dat een airco niet zomaar een airco is. Nee, als je via het internet op zoek naar een airco gaat, kom je al snel tal van varianten tegen.

Binnen dit aanbod kan onderscheid gemaakt worden tussen een inbouwairco en een mobiele airco. Een inbouwairco moet echt in jouw muur of in jouw plafond ingebouwd worden, waarbij ook het nodige aan jouw woning aangepast moet worden. Zo moeten er bijvoorbeeld gaten in jouw buitenmuur geboord worden of moet er een grote buitenunit aan de buitenkant van jouw woning opgehangen worden.

Is de aanschaf van een inbouwairco aan te raden? Nou, een dergelijke airco werkt onwijs prettig, maar brengt ook enkele nadelen met zich mee. Met het oog op gemak is het daarom verstandiger om te kiezen voor een mobiele airco. Dit is een airco met wieltjes die je probleemloos in jouw woning neer kunt zetten. Deze airco kun je vervolgens (op afstand) bedienen, waarbij het al snel een stuk aangenamer in jouw woning wordt.

Het enige waar je bij een mobiele airco rekening mee moet houden, is de afvoerslang. Deze afvoerslang moet je bijvoorbeeld via het raam naar buiten hangen, zodat de warme lucht naar buiten afgevoerd kan worden. Je moet een mobiele airco dus wel altijd bij een raam in de buurt in jouw huis neerzetten.

Hoe dan ook is de aanschaf van een mobiele airco volgens ons aan te raden. Een mobiele airco is simpelweg een stuk praktischer én voordeliger dan een inbouwairco. Wil je graag jouw volledige huis gaan koelen? Dan is de aanschaf van een compleet aircosysteem aan te raden, waarbij je in alle ruimtes een airco unit op kunt (laten) hangen. Dit is ideaal, maar is wel vrij kostbaar.

Koelvermogen van de airco

Is jouw keuze op een mobiele airco komen te vallen? Dan heb je wat ons betreft een verstandige keuze gemaakt. Het aanbod van mobiele airco’s is echter zeer divers, waardoor je nu een goed vergelijk moet gaan maken. Hierbij is het van belang om onder meer goed naar het koelvermogen te kijken.

Het koelvermogen geeft eigenlijk aan wat de kracht van de airco is. Dit koelvermogen moet je af zien te stemmen op de ruimte die je in jouw woning wilt koelen. Meet het oppervlakte op en stem dit vervolgens op het koelvermogen af. Als je mobiele airco’s met elkaar gaat vergelijken, staat het maximaal te koelen oppervlakte overigens ook altijd vermeld.

Afmetingen van de airco

Als je een mobiele airco wilt kopen, moet je ook goed naar de ruimte in jouw huis kijken. Heb je bijvoorbeeld voldoende ruimte om in de gewenste ruimte een mobiele airco neer te zetten? Mocht dat niet het geval zijn, kun je beter voor een kleine ventilator kiezen.

Heb je wel voldoende ruimte? Dan moet je goed gaan kijken naar de afmetingen van de mobiele airco’s. Deze afmetingen moet je namelijk afstemmen op de aanwezige ruimte in jouw huis!

Bediening van de airco

De mobiele airco’s zijn in de afgelopen jaren steeds beter geworden. Hierdoor koelen de airco’s niet alleen beter, maar geniet je ook van nóg meer gemak. Dit blijkt onder meer uit het feit dat je tegenwoordig zelfs de airco van afstand kunt bedienen.

Zelfs vanuit jouw luie stoel, vanaf jouw balkon of vanaf jouw bed kun je de mobiele airco naar wens bedienen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld de airco uitschakelen, maar je kunt ook de stand van de airco aanpassen.

Geluidsniveau

Wil je graag jouw slaapkamer laten afkoelen? Dan is de aanschaf van een mobiele airco ook aan te raden. Echter is het wel verstandig om te kiezen voor een stille airco. Let in dit geval dus heel goed op het maximale geluidsniveau van de mobiele airco.

Des te lager dit maximale geluidsniveau is, des te geschikter de mobiele airco voor in jouw slaapkamer is. Wil je de airco in bijvoorbeeld jouw thuiskantoor of woonkamer neerzetten? Ook dan speelt het maximale geluidsniveau uiteraard een belangrijke rol.

Energielabel

Als je een airco in jouw huis neerzet, moet je rekening houden met een hogere energierekening. Hoe hoog de energierekening precies uit gaat vallen, is afhankelijk van het energielabel van de mobiele airco. Check dus ook altijd goed wat het energielabel is. Het meest gunstige in dit geval is een energielabel A++.

Het mag duidelijk zijn: het vinden van de beste mobiele airco is geen gemakkelijke klus. Neem daarom goed de tijd voor jouw zoektocht, vergelijk de airco’s goed met elkaar en let uiteraard ook op jouw budget. Voor elk budget kun je tegenwoordig gelukkig wel een geschikte mobiele airco vinden!