Klimaatbeheersing

Wat is de beste slimme thermostaat?

Beste Slimme Hermostaat

Al decennialang is de wereld in een ongekend hoog tempo aan het veranderen. Dat is met name te danken aan de opkomst van het internet. Door de opkomst van het internet verdienen veel mensen hun geld via het internet, kan je makkelijk in contact met vrienden blijven en is het kopen van kleding nog nooit zo makkelijk geweest.

Met dank aan het internet is ook de wereld van de thermostaten behoorlijk veranderd. Voorheen waren de thermostaten namelijk niet al te makkelijk in te stellen, niet al te zuinig en absoluut ook niet flexibel. Dat is volledig veranderd met dank aan de opkomst van de slimme thermostaat. Voor de komst van de slimme thermostaat moeten wij weer verschillende technologische ontwikkelingen bedanken; zonder die ontwikkelingen had de slimme thermostaat nooit uitgevonden kunnen worden.

Gelukkig is de slimme thermostaat wél uitgevonden, waardoor we tegenwoordig van alle voordelen kunnen genieten. Het is namelijk een op zichzelf staand feit dat een slimme thermostaat enkele zwaarwegende voordelen biedt ten opzichte van een ‘reguliere’ thermostaat. In dit artikel bespreken we daar graag meer over.

We bespreken onder meer hoe een slimme thermostaat precies werkt, wat de voordelen van een slimme thermostaat zijn en wat de beste slimme thermostaat is. Wij zijn op onderzoek gegaan naar de beste slimme thermostaat en hebben daarbij vele thermostaten aan een strenge keuring kunnen onderwerpen. Op basis van die test zijn we uiteindelijk bij enkele slimme thermostaten uitgekomen die volledig aan onze verwachtingen voldoen. Over exact die thermostaten vind je verderop in dit artikel iets meer informatie.

Mocht je interesse in één van de slimme thermostaten uit dit artikel hebben, zit je op onze website direct goed. Je kunt namelijk via onze webshop direct één van de thermostaten via één van onze partners bestellen. Het enige wat je hoeft te doen, is op de button te klikken. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar de website van de verkoper en kunt daar direct de gewenste slimme thermostaat aanschaffen. Wij kunnen je alvast één ding verklappen; daar ga je absoluut geen spijt van krijgen!

Wat is een slimme thermostaat precies?

Ondanks de opkomst van de slimme thermostaat is het geen feit dat iedereen weet wat voor thermostaat dit precies is. Mede daarom leggen we graag nog even in het kort uit wat een slimme thermostaat nou precies is.

Een slimme thermostaat is een zelflerend en handig apparaat waarmee je jouw cv-ketel op afstand kunt bedienen. Als je over 20 minuten verwacht thuis te komen, kan je via jouw smartphone de thermostaat alvast aanzetten. Je selecteert hierbij zelf de gewenste temperatuur. Zodra je thuis komt, is het direct in jouw huis lekker warm. Je hebt immers volledig zelf de temperatuur voor in jouw huis kunnen bepalen.

Een slimme thermostaat is dus eigenlijk een thermostaat die je op afstand kunt bedienen. Je bent hierdoor flexibel, je geniet van meerdere voordelen en je bent ook nog eens energiezuinig bezig.

Wat zijn de voordelen van een slimme thermostaat?

Eén van de belangrijkste voordele van een slimme thermostaat is dat je hier veel energie mee kunt besparen. Mocht je onverhoopt vergeten zijn om de verwarming uit te zetten, vormt dat met een slimme thermostaat geen probleem. Je kunt dit immers alsnog via jouw telefoon doen, waardoor je nooit te veel energie verbruikt.

Bijkomend voordeel is dat je met sommige slimme thermostaten ook bepaalde kamers kunt laten verwarmen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld de slaapkamer van jezelf en van jouw kind verwarmen, zodat jullie ’s avonds in een lekker warm bedje kunnen stappen. De badkamer, de overloop en overige (slaap)kamers worden in dat geval niet verwarmd. Ook dat draagt bij aan het laag houden van het energieverbruik.

Daarnaast is het ook onwijs handig dat je met een slimme thermostaat altijd inzicht in je energieverbruik hebt. Je ziet hierbij niet alleen het exacte verbruik staan, maar je ziet ook hoe dit verbruik opgebouwd is. Aan de hand daarvan kan je een analyse uitvoeren en zien te achterhalen hoe je nóg minder energie kunt gaan besparen. Daarmee ben je niet alleen duurzaam en milieubewust bezig, maar je weet ook nog eens jouw energiekosten zo laag mogelijk te houden. Dat klinkt als muziek in de oren, niet waar?

Tot slot geniet je ook nog van veel gemak met een slimme thermostaat. Je moet in de huidige hectische maatschappij met voldoende zaken rekening houden. Dankzij een slimme thermostaat hoef je echter geen rekening meer te houden met het tijdig uitschakelen van jouw cv-ketel en dergelijke. Nee, gemak dient de mens en daar profiteer je optimaal van met behulp van een slimme thermostaat!

De beste slimme thermostaat

Zoals hierboven al aangekondigd, zouden we ook uiteenzetten wat in onze ogen de beste slimme thermostaat is. Dit was een aardige zoektocht, aangezien het aanbod van slimme thermostaten behoorlijk uitgebreid is. Bovendien zijn er meerdere slimme thermostaten die er met kop en schouders boven uit steken. Tussen al die thermostaten hebben we een vergelijk gemaakt, waarbij we uiteindelijk op de volgende twee apparaten uitgekomen zijn:

Nest Thermostat 3rd Gen

De derde generatie van de Nest Thermostat is bijzonder goed uit onze test gekomen. Deze thermostaat maakt automatisch verbinding met jouw smartphone, is zelflerend en schakelt zichzelf uit als je weg van huis bent. Met dank aan deze thermostaat kan je écht veel energie gaan besparen, waarbij je ook nog eens van veel gemak geniet. Je kunt deze thermostaat bijvoorbeeld ook met je smartphone bedienen; hierdoor kom je altijd in een warm huis terecht. Al met al een prima slimme thermostaat waar wij zéér over te spreken zijn.

Tado Slimme Thermostaat V3

Ook over deze slimme thermostaat van Tado zijn we zeer te bespreken. Deze thermostaat maakt draadloos verbinding met je cv ketel en valt vervolgens te bedienen via de Tado-app. In deze app kan je bijvoorbeeld een weekschema instellen, terwijl de thermostaat ook in de gaten houdt wanneer je van huis bent. Met deze beste slimme thermostaat ben je écht in staat om veel energie(kosten) te besparen.