Klimaatbeheersing

Wat is de beste airco voor in huis?

Beste Airco Voor In Huis

Wil jij het graag in jouw huis zo aangenaam mogelijk maken? Ben je daarom op zoek naar mogelijkheden om bijvoorbeeld de temperatuur in jouw woning te reguleren? Dan is het zeer interessant om naar de aanschaf van een airco te kijken.

De aanschaf van een airco is om meerdere redenen interessant. Daarbij zien wij ook dat meer en meer huishoudens voor de aanschaf en plaatsing van een airco kiezen. Met name de steeds hoger wordende temperaturen in ons land is hier verantwoordelijk voor.

Als het buiten 30 graden is, wordt het in de huizen in ons land ook al snel warm. Bovendien kan deze warmte niet ontsnappen, aangezien de gemiddelde woning in ons land onwijs goed geïsoleerd is. Je blijft hierdoor in huis met een hoge temperatuur achter, waardoor je niet op de gewenste manier kunt leven. Probeer bijvoorbeeld maar eens in slaap te vallen in een kamer waarin het 28 graden is; het is niet onmogelijk, maar het is ook zeker niet ideaal.

Wil jij daarom graag de temperatuur in jouw woning kunnen verlagen? Wil jij met name in de warme zomermaanden ook in jouw huis van een aangenaam leefklimaat kunnen genieten? Dan is de aanschaf van een airco dus aan te raden. Maar, wat is nou de beste airco voor in huis? Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een airco? En met welk kostenplaatje kun je rekening houden bij het aanschaffen van een airco? Op onder meer deze vragen geven wij in dit artikel graag een passend antwoord.

Waarom een airco voor in huis aanschaffen?

De belangrijkste reden voor de aanschaf van een airco voor in huis hebben we hierboven al benoemd: het omlaag brengen van de temperatuur. Hierdoor weet je het een stuk aangenamer in jouw woning te maken, waardoor je van meer wooncomfort weet te genieten.

Dat is echter niet de enige reden waarom de aanschaf van een airco voor in huis aan te raden is. Nee, als je een airco in jouw huis gaat plaatsen, weet je ook zeker dat je de waarde van jouw huis weet te verbeteren. Ook dit is voor veel huishoudens een belangrijke reden geweest om een airco in huis te installeren.

Daarnaast zijn er ook enkele airco’s die een dubbelfunctie met zich mee brengen. Zo bestaan er airco’s die ook kunnen koelen, die een ruimte kunnen ontvochtigen of die een ruimte kunnen ventileren. Dankzij een airco weet je dus altijd het ideale leefklimaat in jouw huis te creëren, waardoor het opeens niet al te erg is om veel tijd in jouw voorheen warme huis door te brengen. Jouw huis is namelijk niet meer warm, maar kent juist een zeer aangename temperatuur.

Bijkomend voordeel: je bepaalt zelf hoe warm het precies in jouw huis gaat worden. Ben je bijvoorbeeld een koukleum? Dan kun je de airco alsnog aanzetten, maar wel enkele graden hoger. Daarmee weet je de temperatuur in huis omlaag te krijgen, maar weet je ook blijvend te genieten van een aangename temperatuur. De kans bestaat dan echter wel dat één van jouw huisgenoten vindt dat het alsnog té warm in huis is.

Tussen welke airco’s voor in huis kun je kiezen?

Wil je vanwege bovengenoemde redenen graag direct een airco aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat je de keus uit drie verschillende soorten airco’s hebt. Deze drie soorten worden stuk voor stuk toegepast in een woning en brengen ook stuk voor stuk specifiek voordelen met zich mee.

Zo kun je allereerst voor een mobiele airco kiezen. Dit is een airco op wieltjes, waardoor je de airco op elke gewenste plek in jouw woning neer kunt zetten. Wel moet je hierbij rekening met de afvoerslang houden; deze afvoerslang die je naar buiten toe te hangen via bijvoorbeeld een raam.

Een absoluut voordeel van een mobiele airco is de flexibiliteit. Je kunt de airco op elke gewenste plek in jouw woning neerzetten, zolang je maar een mogelijkheid hebt om de afvoerslang naar buiten te leiden. Vervolgens kun je de airco moeiteloos bedienen, kun je van een aangename tempratuur in huis genieten en weet je ook nog de kosten laag te houden. In vergelijking met de andere soorten airco’s is een mobiele airco qua aanschaf sowieso voordelig te noemen!

Je kunt ook kiezen voor een splitunit airco. Dit is een aircosysteem bestaande uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit. Deze buitenunit hang je op aan de gevel van jouw woning of zet je bijvoorbeeld op de uitbouw neer. Vervolgens kun je de binnenunit ergens binnen aan de muur of het plafond hangen, waardoor je die betreffende ruimte op een ideale manier weet te verkoelen.

En absoluut voordeel hiervan is dat je meerdere binnenunits op één buitenunit aan kunt sluiten. Je bent hierdoor in staat om meerdere ruimtes te koelen, waarbij je ook nog elke ruimte afzonderlijk kunt bedienen. Je weet het hierdoor in jouw écht heel erg aangenaam te maken.

Tot slot kun je ook nog voor een monoblock airco kiezen. Dit is een airco die je aan de muur op kunt hangen, waarbij je twee grote gaten in de muur moet boren. Deze gaten moeten uiteindelijk uitkomen aan de buitenkant van jouw woning; in deze twee gaten breng je vervolgens de twee slangen van de airco aan, waardoor deze slangen de lucht dus direct in de buitenlucht kunnen ‘pompen’.

Doordat je een monoblock airco aan de muur ophangt, neemt deze weinig ruimte in beslag. Daarbij is het ook een voordeel dat je géén buitenunit nodig hebt. Het enig waar je wel goed rekening mee moet houden, is met het feit dat je de gaten in de muur moet boren. Deze gaten moeten uiteindelijk ook echt in de buitenmuur aankomen, aangezien je anders geen gebruik van deze airco kunt maken.

Wat is de beste keuze?

Wat de beste keuze is, is volledig afhankelijk van de exacte situatie, jouw voorkeuren en jouw budget. Als je het snel goed wilt doen, kun je het beste voor een mobiele airco kiezen. In ons assortiment vind je in ieder geval de beste mobiele airco’s van de beste merken!