Klimaatbeheersing

Tado of Nest; wat zijn de verschillen tussen deze thermostaten?

Tado Vs Nest

Wat is de temperatuur op dit moment in jouw huis? Als je nog een ‘oude’ thermostaat hebt, moet je naar jouw thermostaat toelopen om dit af te kunnen lezen. Ben je dit eigenlijk wel een beetje zat? En wil je jouw huis graag op een veel efficiëntere manier gaan verwarmen? Dan is de aanschaf van een slimme thermostaat aan te raden.

Met een slimme thermostaat kun je namelijk op afstand de temperatuur in jouw woning aflezen. Daarnaast ben je ook in staat om de temperatuur in jouw woning aan te passen. Mocht je bijvoorbeeld klaar met werken zijn, kun je alvast via jouw smartphone instellen dat de verwarming aangezet moet worden. Zodra je thuis komt, kom je direct in een warm huis terecht. Hoe ideaal is dat?

Daarbij is het ook nog een voordeel dat je de slimme thermostaat ook automatisch zijn werk kunt laten doen. Hierdoor verstook je nooit teveel energie in jouw woning en weet je ook de energierekening flink te verlagen. Klinkt als muziek in de oren, niet waar?

Heb je interesse om een slimme thermostaat aan te gaan schaffen? Dan is het zaak om een goed vergelijk te gaan maken tussen de verschillende slimme thermostaten. Dit vergelijk hoef je gelukkig niet zelf te maken, aangezien wij je hier graag een handje mee helpen. Hoe we dit doen? Nou, in dit artikel maken we een vergelijk tussen de Tado slimme thermostaat en de Nest slimme thermostaat. Dit zijn ongeveer de twee meest populaire thermostaten in ons land, waardoor het maken van een vergelijk absoluut nuttig is. aan de hand van dit artikel kun je direct voor jezelf de keuze maken: ga je voor de Tado slimme thermostaat of kies je toch voor de Nest slimme thermostaat? Aan jou de keus; wij helpen je in ieder geval graag met dit artikel!

Tado vs. Nest; de overeenkomsten

Laten we allereerst het volgende vooropstellen: zowel de aanschaf van de Tado slimme thermostaat als van de Nest slimme thermostaat is aan te raden. Wij zijn namelijk van mening dat beide thermostaten flinke voordelen met zich mee brengen. Je moet alleen nog voor jezelf zien te bepalen wat nou voor jou de beste keuze is.

Opvallend is in ieder geval dat beide slimme thermostaten veel overeenkomsten hebben. Zo zijn beide geschikt voor alle typen Cv-ketels, kun je bij beide slimme thermostaten gebruik maken van vloerverwarming en zijn beide slimme thermostaten zelflerend. Daarnaast zijn beide slimme thermostaten ook OpenTherm en hebben beide thermostaten de mogelijkheid om een draadloze verbinding met de ketel in stand te brengen.

Juist door deze overeenkomsten lijken deze twee slimme thermostaten niet al te veel te verschillen. Als we zeer gericht naar de thermostaten kijken, zien we echter dat we deze twee verschillen op bepaalde vlakken wel ten opzichte van elkaar verschillen. De belangrijkste verschillen bespreken we graag hieronder.

Abonnement; ja of nee?

Bij de Tado slimme thermostaat is het noodzakelijk om een abonnement af te sluiten, terwijl dit bij de Nest slimme thermostaat niet nodig is. Qua verbruikskosten is de Nest slimme thermostaat dus voordeliger. Maar, hoeveel moet je nou betalen voor het abonnement van de Tado slimme thermostaat? Dat is eigenlijk afhankelijk van de variant waar je voor kiest. Je kunt hedendaags namelijk tussen meerdere varianten van de Tado slimme thermostaat kiezen.

Instelbereik

Bij een slimme thermostaat kun je perfect zelf de temperatuur in jouw woning gaan reguleren. Opvallend hierbij is dat beide slimme thermostaten een ander instelbereik hanteren. Bij de Tado slimme thermostaat kun je kiezen voor een temperatuur tussen de 5 en 25 graden Celsius.

Bij de Nest slimme thermostaat kun je echter kiezen voor een instelbereik van 0 tot 40 graden Celsius. Bij de Nest slimme thermostaat heb je dus méér mogelijkheden op het gebied van de temperatuur. Is dit een belangrijk verschil? Nou, eigenlijk niet echt. Er zijn immers weinig situaties waarin je de temperatuur in jouw woning hoger dan 25 graden Celsius gaat zeggen. Op dat gebied heeft Tado dus een prima keuze gemaakt. Het feit dat je bij de Nest slimme thermostaat tot 40 graden Celsius kunt gaan, is uiteraard ook prima.

Touchscreen

Als je een slimme thermostaat hebt, wil je deze ongetwijfeld vanaf jouw smartphone bedienen. Gemak dient de mens immers. Maar, wat nou als je jouw smartphone even niet op zak bent en je gewoon thuis bent? Dan kun je uiteraard ook gewoon naar de slimme thermostaat toe lopen.

Opvallend hierbij is dat de Nest slimme thermostaat géén touchscreen heeft. Je kunt deze slimme thermostaat alleen met (draai)knoppen bedienen, terwijl je bij de Tado slimme thermostaat juist gebruik kunt maken van het handige touchscreen. Dit touchscreen is wat ons betreft absoluut een pluspunt.

Design

Het is bij de slimme thermostaat de bedoeling dat je deze aan de muur op gaat hangen. Zodra deze thermostaat aan de muur hangt, valt deze behoorlijk op. Gelukkig hebben beide varianten voor een ander design gekozen: je kunt hierdoor zelf gaan kiezen welk design je mooier vindt. Gaat je voorkeur hierbij uit naar het design van Nest of naar het design van Tado? De keus is aan jou.

Hoe je dit het beste voor jezelf kunt bepalen? Simpelweg door de foto’s van deze slimme thermostaten met elkaar te vergelijken. In onze webshop vind je van beide thermostaten in ieder geval duidelijke foto’s, zodat je een duidelijk beeld krijgt van het design van beide varianten.

Prijskaartje

Je hebt hierboven kunnen lezen dat op het gebied van abonnementskosten een belangrijk verschil bestaat. Geldt dit ook voor de aanschafprijs van beide slimme thermostaten? Ja, dat is zeker het geval. Maak daarom een goed vergelijk en bepaal hoeveel geld je aan jouw nieuwe slimme thermostaat uit wilt geven.

Overigens speelt het soort Nest- en het soort Tado slimme thermostaat ook nog een rol. Vergelijk daarom ook goed de verschillende varianten van beide merken, zodat je uiteindelijk de beste keuze kunt maken. Tado vs. Nest; beide slimme thermostaten brengen in ieder geval hun eigen voordelen met zich mee!