Klimaatbeheersing

Hoe werkt een airco? Uitleg + een top 3 van de beste airco’s!

Hoe Werkt Een Airco

In de afgelopen zomers hebben we in Nederland meer en meer met hoge temperaturen te maken. Het is hierdoor niet alleen buitenshuis zeer warm, maar ook binnenshuis is het behoorlijk warm. De temperatuur kan binnenshuis oplopen tot ruim 30 graden; een temperatuur waarbij er geen sprake meer is van een aangenaam leefklimaat. Om deze temperatuur in huis naar beneden te kunnen krijgen, kan je van verschillende producten gebruik maken.

De afgelopen jaren is een duidelijke run op airco’s zichtbaar. Meer en meer mensen willen een airco aanschaffen, aangezien ze daarmee bepaalde ruimtes in een huis koel kunnen houden. Dat is wel zo prettig als je in jouw werkkamer aangenaam wilt kunnen werken of als je in jouw slaapkamer van een heerlijke nachtrust wilt genieten.

De airco’s worden dus steeds populairder; dat blijkt ook uit het aantal vragen dat wij over airco’s binnenkrijgen. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af ‘Hoe werkt een airco?’. Ook vragen relatief veel mensen aan ons welke airco’s wij aan kunnen raden en welke airco’s uit ons assortiment de beste varianten zijn. Naar aanleiding van deze vragen hebben wij besloten om dit uitgebreide artikel te schrijven. In dit artikel geven we antwoord op de vraag ‘Hoe werkt een airco?’ en we bespreken de top 3 van de beste airco’s. Na het lezen van dit artikel heb je ongetwijfeld direct interessant om een airco aan te schaffen; daarvoor ben je uiteraard bij Witgoedsite.nl ook aan het juiste adres!

Hoe werkt een airco precies?

Het mag duidelijk zijn; de werking van een airco is subliem te noemen. Dit apparaat weet immers warme lucht in te zuigen, waarna er weer koude lucht uit het apparaat geblazen wordt. Door deze werking kan een warme kamer binnen een kort tijdsbestek al een stuk aangenamer gemaakt worden. Maar, hoe doet een airco dat nou precies?

Eigenlijk is de werking van een airco vergelijkbaar met de werking van een diepvries en een koelkast. Deze twee keukenapparaten maken immers ook gebruik van koude lucht en weten – dankzij deze lucht – de producten op de juiste manier te bewaren.

Een airco trekt koude lucht aan, onttrekt de warmte hieruit en brengt deze warme lucht vervolgens naar een ruimte buiten het huis. Dat is dan ook dé reden waarom je een airco in veel gevallen uitsluitend met een afvoerslang aan kunt schaffen. Die afvoerslang is nodig om de warme lucht af te voeren, waardoor de temperatuur van de lucht binnenshuis flink kan dalen.

De warme lucht wordt via de afvoerslang afgevoerd, waarna deze warme lucht dus eigenlijk in de buitenlucht terecht komt. Binnenhuis verdwijnt deze warme lucht echter, waarbij de airco deze lucht met koude lucht op weet te vullen. Daarvoor gebruikt de airco onder meer een compressor met koelvloeistof. Deze koelvloeistof is in staat om zich om te vormen naar een gasvloeistof, indien de warmte van de lucht opgevangen wordt. Deze gas zorgt er vervolgens ook voor dat de opgevangen warmte naar de buitenlucht vervoerd kan worden, waardoor het in huis een stuk aangenamer wordt.

Het is dus niet zo dat een airco compleet ‘nieuwe’ lucht weet te creëren. Nee, de warme lucht wordt aangezogen, waarna de warme bestanddelen naar een andere plek vervoerd worden. De koudere bestanddelen blijven aanwezig in de airco, waarna deze koudere bestanddelen weer uitgeblazen worden in de desbetreffende ruimte. Door deze simpele doch doeltreffende werking kan een ruimte op een zeer efficiënte manier gekoeld worden.

Wat is de beste airco?

Ben je op dit moment op zoek naar een airco? Heb je interesse om bijvoorbeeld jouw slaapkamer, jouw werkkamer of jouw woonkamer van de gewenste verkoeling te voorzien? Dan is het goed om te weten dat je de keus uit een behoorlijk gevarieerd aanbod hebt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een airco die je aan de muur op moet hangen, maar je kunt ook kiezen voor een mobiele airco. Dat is eigenlijk een airco unit op wieltjes, waardoor je volledig zelf kunt bepalen waar de airco de lucht af moet gaan koelen.

Wij zijn in ieder geval voor jou alvast op zoek gegaan naar de beste airco’s. Uiteindelijk hebben we – aan de hand van deze zoektocht – een top 3 samen weten te stellen. Een top 3 van de beste airco’s waar wij in ieder geval zeer te spreken over zijn.

Fuave ACB07K01

Deze airco van het merk Fuave is een zogeheten mobiele airco. Dit betekent dat de airco wieltjes aan de onderkant heeft, waardoor je de airco makkelijk kunt verplaatsen. Bijzonder handig als je af en toe de woonkamer wilt afkoelen, maar af en toe ook jouw slaapkamer wilt koelen. Deze airco beschikt over voldoende kracht, heeft een relatief fraai design en is in staat om de temperatuur binnen een ruimte al snel omlaag te krijgen. Met deze airco ben je in staat om ruimtes tot 20 vierkante meter op een snelle én aangename manier te koelen; de bediening van deze airco loopt overigens via een afstandsbediening. Ideaal!

Termozeta Airzeta Clima C5 Airconditioner TZAZC5

Ook over deze mobiele airco van het merk Termozeta zijn wij zeer te spreken. Deze airco heeft zowel een koel- als een ontvochtigingsfunctie, waardoor je al snel van een aangenaam leefklimaat binnenshuis weet te genieten. De airco heeft tevens een timer, een afstandsbediening en een speciale slaapmodus. Door die slaapmodus maakt de airco ’s nachts minder lawaai, waardoor je deze airco ook prima in de slaapkamer kunt gebruiken. Mede met het oog op de prijs-kwaliteitsverhouding kunnen we stellen dat dit een prima airco is!

Honeywell MN10CESWW

Wil je graag een grotere ruimte koelen? Dan is deze mobiele airco van Honeywell de beste variant. Met deze airco ben je in staat om een ruimte te ventileren, een ruimte te koelen en om een ruimte te ontvochtigen. De airco maakt nagenoeg geen lawaai, heeft een onwijs hoog koelvermogen en is ook nog eens te bedienen met een afstandsbediening. Je geniet dus niet alleen van de beste prestaties, maar ook van onwijs veel gemak.

Naar welk van bovengenoemde airco’s gaat jouw voorkeur? Bekijk direct ons assortiment voor nóg meer perfect functionerende airco’s!