Klimaatbeheersing

Hoe vul je een mobiele airco bij?

Mobiele Airco Bijvullen

In de afgelopen zomers hebben we meer en meer met hoge tempraturen te maken. De gemiddelde temperatuur in ons land stijgt behoorlijk, terwijl we ook vaker met bijvoorbeeld een hittegolf te maken hebben. Dat was in 2018 het geval, was in 2019 het geval en ook in 2020 hebben we te maken gehad met een flinke hittegolf.

Gezien de toenemende hoeveelheid en intensiteit van de hittegolven kiezen meer en meer mensen voor een mobiele airco. Met een mobiele airco is het mogelijk om een ruimte in een huis – bijvoorbeeld de slaapkamer of de woonkamer- op een aangename manier te verkoelen. Je geniet daardoor in huis van een lagere temperatuur en daardoor van een aangenamer leefklimaat. Tijdens een hittegolf is het namelijk goed mogelijk dat in een huis de temperatuur stijgt tot zo’n 30 graden. Dat is echter alles behalve gezond voor het menselijke lichaam én voor jouw gemoedstoestand; met een mobiele airco kan je daar dus snel iets aan doen.

Heb je recent een mobiele airco gekocht? Maak je sindsdien met veel plezier gebruik van deze mobiele airco? Dan is het goed mogelijk dat na verloop van tijd de werking van de mobiele airco minder begint te worden. Dat valt te wijten aan het feit dat de mobiele een defect heeft. Nadat dit defect opgelost is, is het zaak om de mobiele airco bij te vullen.

Wij krijgen regelmatig vragen binnen over hoe een mobiele airco nou bijgevuld kan worden. Al deze vragen hebben ertoe geleid dat wij dit artikel opgesteld hebben. In dit artikel geven wij namelijk antwoord op de vraag ‘Hoe moet je een mobiele airco bijvullen?’. Wij kunnen je alvast verklappen dat een mobiele airco bijvullen niet al te lastig is, maar dat je wel de juiste voorbereidingen moet treffen en de juiste stappen moet ondernemen. Meer informatie daarover vind je in dit uitgebreide artikel over het bijvullen van een mobiele airco!

Hoe vaak een mobiele airco bijvullen?

Als je jouw mobiele airco via onze webshop besteld hebt, is de kans heel klein dat je de mobiele airco bij moet vullen. Wij bieden immers alleen maar kwalitatief hoogwaardige mobiele airco’s aan, waarbij de kans klein is dat er een defect optreedt. Aangezien de mobiele airco’s uit onze webshop een gesloten systeem hebben, is het ’t sowieso niet nodig om zomaar de mobiele airco bij te vullen. Dat is alleen het geval als de mobiele airco kapot gegaan is.

Over het algemeen kunnen we dus stellen dat je een mobiele airco niet al te vaak bij hoeft te vullen. Zolang de mobiele airco prima blijft functioneren, is het niet eens nodig om de mobiele airco bij te vullen. Alleen als een bepaald onderdeel van/in de mobiele airco kapot gegaan is, moet je de mobiele airco naderhand bijvullen.

Mocht je een nieuwe mobiele airco via onze webshop gekocht hebben, heb je echter hoogstwaarschijnlijk nog met de garantie te maken. Zodra de mobiele airco kapot gegaan is, is het advies dus om spoedig contact op te nemen met de fabrikant van de mobiele airco. De kans is aanwezig dat het defect binnen de garantie valt en dat jouw mobiele airco dus gratis hersteld kan worden.

Is het aan te raden om een mobiele airco bij te vullen?

Het antwoord op deze vraag is volledig afhankelijk van het soort mobiele airco. Als je een mobiele airco met een open systeem hebt, is het relatief makkelijk om te doen. Je moet daarbij de juiste voorbereidingen treffen en het juiste koelmiddel gaan gebruiken. Feit is echter dat een mobiele airco met een open systeem nagenoeg nooit meer voorkomt. Alle hedendaagse airco’s worden namelijk aan de hand van een gesloten systeem opgebouwd. Een gesloten systeem kan je niet zelfstandig opnieuw gaan vullen.

Heb jij een airco met een gesloten systeem en koelt deze airco niet meer goed? Dan is het advies om níet zelf aan de slag te gaan. Het bijvullen van een mobiele airco met een gesloten systeem is namelijk niet te doen, waardoor je maar één optie hebt; aan de bel trekken bij de fabrikant van de mobiele airco. Alleen de fabrikant is in staat om het defect te herstellen en om de mobiele airco bij te vullen.

Moraal van het verhaal; ga niet zelf aan de slag met het bijvullen van een mobiele airco. Alleen als je een mobiele airco met een open systeem hebt, is het eventueel mogelijk om de mobiele airco bij te vullen. Ook in dat geval is het niet aan te raden, aangezien je écht moet weten waar je mee bezig bent. Mede daarom willen wij je het volgende aanraden: neem altijd contact met de fabrikant van de mobiele airco op. De fabrikant kan jou verder helpen met het bijvullen van de mobiele airco en daarmee met het in oude glorie herstellen van jouw mobiele airco. Nadien geniet je al snel weer van een perfect functionerende airco én dus van een koele ruimte in jouw huis.

Help! Mijn mobiele airco is kapot

Koelt jouw mobiele airco helemaal niet meer? Dan is de kans groot dat dit door een intern defect komt. Je kunt dit interne defect laten herstellen door de fabrikant, maar je kunt er ook voor kiezen om een nieuwe mobiele airco te kopen. Dat laatste geniet eigenlijk de voorkeur, zeker als je huidige mobiele airco al enkele jaren oud is.

Door de jaren heen heeft deze markt namelijk niet stilgestaan. Fabrikanten hebben de mobiele airco’s steeds beter en krachtiger weten te krijgen, waardoor je met een nieuwe airco van onwijs veel voordelen weet te genieten. Mede daarom raden wij je aan om een nieuwe mobiele airco aan te schaffen, indien jouw huidige mobiele airco kapot gegaan is.

Voor het aanschaffen van een nieuwe mobiele airco ben je bij Witgoedsite.nl in ieder geval aan het juiste adres. Wij bieden allerlei airco’s aan, waardoor je de keus uit een gevarieerd assortiment hebt. Neem op je gemakje een kijkje in ons assortiment en schaf direct de gewenste mobiele airco aan!