Klimaatbeheersing

Een nadere blik op ons aanbod van luchtreinigers

een nadere blik op ons aanbod van luchtreinigers

Tijden veranderen. Dat is één van de weinige zekerheden die we in het leven hebben. Het feit dat tijden veranderen, is aan onder meer het vieren van een verjaardag terug te zien. Heb je enig idee hoe bijvoorbeeld 50 jaar geleden een verjaardag gevierd? Op dat moment ging men in de woonkamer in een kring zitten en lagen de sigaretten gewoon op tafel. Je mocht destijds nagenoeg overal (ook in huis) roken, waardoor het huis al snel blauw stond. Uiteraard niet gezond, maar daar werd destijds niet bij stil gestaan.

Hoe anders is dat tegenwoordig? Nagenoeg iedereen is tegenwoordig wel bezig met zijn/haar welzijn. Niet alleen buitenshuis, maar ook zeker binnenshuis. Zo wordt er in veel huizen binnen niet meer gerookt, terwijl er juist allerlei andere apparaten aangeschaft worden. Door de aanschaf van specifieke apparaten is het mogelijk om het leefklimaat in een woning – flink – te verbeteren.

Dat is bijvoorbeeld het geval als je voor een luchtreiniger kiest. Dit apparaat wordt door meer en meer huishoudens aangeschaft en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, in de afgelopen jaren is gebleken dat een luchtreiniger echt het nodige te bieden heeft. Wat dan precies? Nou, dat bespreken we graag in dit artikel.

In dit artikel richten wij onze pijlen volledig op de luchtreinigers. Zo bespreken we wat een luchtreiniger precies is, wat je een aan luchtreiniger hebt en hoe je de juiste luchtreiniger voor in jouw woning kunt vinden. Dáárbij kijken we uiteraard ook naar ons aanbod. Als je een nieuwe luchtreiniger aan wilt schaffen, ben je daarvoor bij Witgoedsite.nl sowieso aan het juiste adres. Dit geldt overigens niet alleen voor luchtreinigers, maar ook voor andere apparaten voor in huis. Je kunt hierbij denken aan airco’s, luchtbevochtigers, ventilator en elektrische kachels. Stuk voor stuk zijn dit apparaten waarmee je het wonen in jouw woning een stuk aangenamer kunt maken.

Wat is een luchtreiniger precies?

Heb je enig idee wat je de gehele dag door doet? Juist; je bent adem aan het halen. Zonder dat je het direct doorhebt, is de kwaliteit van lucht hierbij nogal verschillend. Als je op een berg in Zwitserland staat, adem je hele andere lucht in dan als je in Peking zou staan. De lucht in Zwitserland is een stuk schoner, waardoor je op een ‘betere’ manier adem kunt halen.

Heb je enig idee hoe dit thuis zit? Nou, als je gewoon thuis bent, adem je de lucht in die zich in jouw woning bevindt. Zonder dat je het doorhebt, bestaat deze lucht uit onder meer kleine stofdeeltjes. Deze kleine stofdeeltjes zorgen ervoor dat de lucht opeens een stuk minder gezond is. Overigens geldt dit niet alleen voor stofdeeltjes, maar ook voor andere vuildeeltjes.

Wil je iets aan deze vieze lucht doen? Dan biedt een luchtreiniger uitkomst. Zoals de benaming van dit apparaat al doet vermoeden, is een luchtreiniger in staat om de lucht te reinigen. De stof- en vuildeeltjes worden verwijderd, waardoor je veel gezondere lucht in gaat ademen. Op termijn kun je dit aan écht vele gezondheidsvoordelen merken.

Ben je benieuwd naar de voordelen van een luchtreiniger? Dan raden wij je graag aan om dit artikel op je gemakje door te nemen. In dit artikel bespreken wij namelijk van A tot Z wat de voordelen van een luchtreiniger zijn. Daarbij bespreken we ook nog hoe je de perfecte luchtreiniger voor in jouw woning kunt vinden. Ga er daarom even goed voor zitten en ga vervolgens op zoek naar de beste luchtreiniger.

Wat zijn de voordelen van een luchtreiniger?

Is het voor elk huishouden aan te raden om een luchtreiniger aan te schaffen? Als we heel reëel zijn, is dat inderdaad wel waar het op uit komt. Als je eenmaal een luchtreiniger in jouw woning hebt staan, wil je gewoonweg niks anders meer. Dat is één van de zekerheden die je hebt als je een luchtreiniger aan gaat schaffen.

Maar, waar is dat dan specifiek aan te danken? Welke unieke werking en voordelen brengt een luchtreiniger nou precies met zich mee? Op die twee vragen gaan wij je in dit artikel een passend antwoord geven. Neem hieronder de voordelen van een luchtreiniger door en laat je verrassen.

Je wordt minder snel ziek

Heb jij regelmatig met een griepje, een verkoudheid of een andere ziekte te maken? De kans bestaat dat dit komt door de samenstelling van de lucht in jouw woning. Als de lucht in jouw woning vol met vuildeeltjes zit, kunnen hier ook virussen en bacteriën tussen zitten.

Het gevolg kun je vast al raden; als je dergelijke virussen of bacteriën inademt, kun je hier ziek van worden. Door een luchtreiniger in jouw woning te zetten, weet je dat te voorkomen. De luchtreiniger reinigt immers de virus- en bacteriedeeltjes, waardoor je deze niet meer in kunt ademen. De kans dat je hierdoor ziek wordt, is ook weer een heel stuk kleiner.

Overigens gaat het hierbij niet alleen om virus- en bacteriedeeltjes. Ook schimmels, pollen en mijten worden door een luchtreiniger verwijderd. Al met al wordt de lucht een heel stuk schoner en gezonder, waardoor je minder snel ziek wordt.

Makkelijk in gebruik

Heb je eenmaal een luchtreiniger aangeschaft? Dan heb je hier in principe weinig tot geen omkijken meer naar. De luchtreiniger gaat namelijk zelf aan de slag, zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Mede daardoor kunnen we stellen dat een luchtreiniger echt heel makkelijk in gebruik is.

Wel moet je goed rekening houden met het soort luchtreiniger waar je voor kiest. Alle soorten luchtreinigers brengen namelijk een unieke werking met zich mee. Deze unieke werking vertaalt zich ook naar een bepaalde vorm van bediening. Om de luchtreiniger zo makkelijk mogelijk te bedienen, is het daarom zaak om hier goed naar te kijken bij het uitzoeken van een nieuwe luchtreiniger. Probeer voor jezelf te bepalen wat je prettig vindt en richt jouw pijlen daar vervolgens op.

Neem afscheid van nare geurtjes in jouw huis

Heb je regelmatig te maken met nare geurtjes in jouw huis? Dan denk je mogelijk al snel aan een probleem met de riolering. Het is goed mogelijk dat dit door een probleem met de riolering komt, maar het is ook goed mogelijk dat dit komt door vervuilde lucht. Als de lucht in jouw woning echt vervuild is, brengt dit namelijk een vervelende geur met zich mee. Deze geur is bovendien niet te ‘timen’; soms is de geur er, maar soms is de geur er ook helemaal niet.

Door een luchtreiniger in jouw woning neer te zetten, neem je ook afscheid van deze nare geurtjes. Dit komt puur doordat de oorzaak van de geurtjes eigenlijk gereinigd wordt. De oorzaak is namelijk vaak te vinden in deeltjes in de lucht die een vervelende geur met zich mee brengen. Door juist die deeltjes te reinigen, neem je in jouw woning afscheid van de vervelende geurtjes. Wat wens je nou nog meer?

Neemt niet super veel ruimte in beslag

Heb je een niet al te groot huis? Wil je echter wel een luchtreiniger in jouw woning neer kunnen zetten? Dan is het goed om te weten dat dit prima mogelijk is. Het is namelijk een groot voordeel dat een luchtreiniger niet al te groot is. Met dank aan de compacte afmetingen kun je de luchtreiniger gewoonweg op elke plek in jouw woning neerzetten.

Waar je de luchtreiniger het beste neer kunt zetten? Dat is enigszins afhankelijk van de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Het is voor de hand liggend om de luchtreiniger in de woonkamer te zetten, maar sommige mensen kiezen voor een plaatsing in de slaapkamer. Dat is op zich ook wel logisch te noemen; daar breng je immers ook de nodige uurtjes op een dag door.

Gewoonweg een heel stuk gezonder

Tot slot willen wij je nog op het laatste voordeel wijzen: een luchtreiniger is gewoonweg een stuk gezonder. Doordat je schone lucht in gaat ademen, loop je een stuk minder risico op gezondheidsproblemen. Ook weet je jouw longen en hart als het ware te ontzorgen. Zij krijgen alleen nog maar schone lucht tot hun beschikking, waardoor ze zelf een heel stuk rustiger kunnen functioneren. Dit merk je dan ook terug aan de manier waarop je ademhaalt.

Tevens is een luchtreiniger heel goed voor bijvoorbeeld jouw huid en haren. Als de lucht vuil is, kan dit van grote invloed zijn op bijvoorbeeld de droogte van jouw huid. Door een luchtreiniger in huis neer te zetten, weet je de droogte op het perfecte niveau te kijken. Je geniet daardoor van een zachte en stralende huid én van gezonde haren. Dit zijn mogelijk niet de eerste voordelen waar je bij een luchtreiniger direct aan zou denken, maar het zijn oprecht belangrijke voordelen.

Hoe kies je de beste luchtreiniger uit?
Het mag duidelijk zijn: een luchtreiniger brengt echt heel veel voordelen met zich mee. Zo geniet je van de gewenste gezondheid, terwijl je het in jouw woning ook een stuk aangenamer weet te maken. Voordat je van deze voordelen kunt genieten, is het wel zaak om op zoek te gaan naar de beste luchtreiniger voor in jouw woning.

Daarbij is ons advies om op meerdere criteria te letten. Wat deze criteria precies zijn, bespreken wij graag hieronder. Neem onze tips op je gemakje door, volg deze tips op en scoor daarmee de perfecte luchtreiniger voor in jouw woning. Voor de aanschaf van een goede luchtreiniger ben je bij ons sowieso aan het juiste adres!

Kijk naar het maximale oppervlakte

Allereest moet je goed nadenken over de plaatsing van de luchtreiniger. Waarom? Omdat elke luchtreiniger een maximaal oppervlakte met zich mee brengt. De luchtreiniger is in staat om dát oppervlakte te reinigen. Mocht je een luchtreiniger in een grotere ruimte neerzetten, kan dit dus een probleem met zich mee brengen.

Heb je bijvoorbeeld een woonkamer van 40 vierkante meter? Dan heb je een luchtreiniger nodig die minimaal 40 vierkante meter aan lucht kan reinigen. Door hier gericht naar te kijken, weet je op dit gebied in ieder geval de juiste keuze te maken. Voordat je op dit gebied de juiste keuze kunt maken, moet je dus wel goed nadenken over de plaatsing van de reiniger. Tevens moet je de aanwezige ruimte goed opmeten.

Geluidsniveau

Wil je dat de luchtreiniger ook ’s avonds en ’s nachts zijn werk doet? Dan is het prettig om voor een zo’n stil mogelijke luchtreiniger te gaan. Wij adviseren je graag om echt goed naar het maximale geluidsniveau te kijken. Des te lager het maximale geluidsniveau is, des te prettiger.

De ervaring leert echter dat de krachtigere varianten meer lawaai maken. Mocht je een relatief krachtige luchtreiniger nodig hebben, moet je daarom al uitgaan van een iets hoger geluidsniveau.

Met of zonder bevochtigingsfunctie

Veel mensen kiezen voor de aanschaf van een luchtreiniger. Tegelijkertijd kiezen ook veel mensen voor de aanschaf van een luchtbevochtiger. Wist je echter dat je deze twee apparaten ook met elkaar kunt combineren? Dat is het geval als je kiest voor een luchtreiniger met bevochtigingsfunctie. Een dergelijk apparaat is in staat om de lucht óók te bevochtigen. Op termijn geniet je daardoor ook van meerdere gezondheidsvoordelen. Check daarom altijd goed of de luchtreiniger over een dergelijke functie beschikt.

Kwaliteit

Mogen wij je van een belangrijke tip voorzien? Als je een luchtreiniger gaat kopen, is het advies om een luchtreiniger van een gerenommeerd merk te kopen. Door voor een luchtreiniger van een gerenommeerd merk te kiezen, ben je verzekerd van een bepaalde kwaliteit. Een bepaalde kwaliteit waar je nú van profiteert, maar waar je ook de komende jaren van blijft profiteren. Dergelijke luchtreinigers brengen immers een lange levensduur met zich mee.

Prijskaartje

Tot slot willen wij je op het prijskaartje wijzen. Als je ons aanbod bekijkt, zie je eigenlijk al direct dat de prijskaartjes flink uiteenlopen. Wij raden je daarom graag aan om voor jezelf een maximum budget vast te stellen. Binnen dit budget kun je vervolgens op zoek gaan naar de beste luchtreiniger. Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat je veel plezier gaat beleven van de beste luchtreiniger in jouw woning!