Klimaatbeheersing

Een luchtbevochtiger aanschaffen; waar moet je op letten?

Luchtbevochtiger Kopen Waarop Letten

Recent hebben wij op onze website een artikel geplaatst met de titel ‘Wat zijn de voordelen van een luchtbevochtiger?’. In dat artikel hebben wij de belangrijkste voordelen van een luchtbevochtiger uitgebreid op een rijtje gezet, waaruit al snel bleek dat een dergelijk apparaat écht veel te bieden heeft. Wil jij ook graag van de nodige voordelen van een luchtbevochtiger gaan genieten? Dan is het zaak om de juiste luchtbevochtiger zien te vinden.

Door de jaren heen is het aanbod van luchtbevochtigers vrij uitgebreid geworden. Je hebt hierdoor echt heel veel keus gekregen, maar juist dat zorgt ervoor dat de zoektocht iets minder soepel gaat verlopen. Desalniettemin ben je met de tips uit dít artikel snel in staat om de beste luchtbevochtiger te vinden en aan te schaffen. In dit artikel bespreken we namelijk uitgebreid waar je op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe luchtbevochtiger.

Daarbij willen we je alvast wijzen op ons uitgebreide aanbod van luchtbevochtigers. In ons aanbod vind je eigenlijk de beste luchtbevochtigers van de beste merken terug. Als je voor één van de apparaten uit ons assortiment kiest, ben je dus verzekerd van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Maar, op welke criteria moet je verder nou nog letten? En in hoeverre spelen jouw eigen wensen een grote rol tijdens deze zoektocht? Op onder meer die twee vragen geven wij graag in dit artikel een pakkend antwoord!

Tip 1: zet jouw wensen eerst op een rijtje

Voordat je op zoek naar een luchtbevochtiger kunt gaan, is het aan te raden om jouw wensen op een rijtje te zetten. Bepaal bijvoorbeeld wáár je de luchtbevochtiger wilt gebruiken, hoeveel geld je aan het apparaat uit wilt geven en naar welke soort luchtbevochtiger jouw voorkeur uit gaat.

Het is namelijk mogelijk om tegenwoordig tussen de volgende soorten te kiezen: een luchtreiniger met bevochtigingsfunctie, een luchtbevochtiger met reinigingsfunctie, een koudwaterverdamper, een luchtbevochtiger met ingebouwde ionisator, een luchtbevochtiger speciaal voor baby- en kinderkamers en ultrasone luchtbevochtiger. Als je een keuze tussen deze soorten wilt maken, is het verstandig om je hier even goed over in te lezen. Wij verwijzen je daarvoor graag door naar onze partner Coolblue; op de website van Coolblue vind je een compacte uitleg per soort luchtbevochtiger. Je krijgt daardoor direct een beeld van alle mogelijkheden.

Ook is ons advies om dus goed na te denken over de plaatsing van de luchtbevochtiger. Wil je de luchtbevochtiger in jouw slaapkamer plaatsen? Of wil je de luchtbevochtiger juist in jouw woonkamer plaatsen? De keus is aan jou, maar de keus is wel bepalend voor de luchtbevochtigers waartussen je kunt kiezen. Hoe dat precies zit, bespreken we graag hieronder.

Let goed op het maximaal te bevochtigen oppervlakte

We hebben hierboven aangegeven dat je goed na moet denken over de plaatsing van de luchtbevochtiger. Waarom dit zo belangrijk is? Dat heeft puur te maken met het maximaal te bevochtigen oppervlakte; niet alle luchtbevochtigers zijn in staat om bijvoorbeeld een oppervlakte van 50 vierkante meter te bevochtigen.

Meet daarom goed het oppervlakte op van de ruimte die je wilt gaan bevochtigen. Vervolgens kun je al een flinke schifting in het aanbod maken, aangezien sommige luchtbevochtigers slechts 25 vierkante meter kunnen bevochtigen. Andere varianten zijn echter in staat om meer dan 75 vierkante meter te bevochtigen; stem de afmetingen van de ruimte dus af op het maximaal te bevochtigen oppervlakte van de luchtbevochtiger.

Kwaliteit

Daarbij is het ook belangrijk om goed naar de kwaliteit van de luchtbevochtiger te kijken. Door de jaren heen hebben eigenlijk verschillende merken deze gehele markt naar hun hand weten te zetten; dat geldt voor bijvoorbeeld Duux, Venta en Stadler Form. Deze merken zijn simpelweg in staat om de beste luchtbevochtigers te ontwerpen en te fabriceren.

Als je in ons assortiment kijkt, zie je ook louter de beste merken naar voren komen. Wij bieden uiteraard niet zomaar alleen maar deze merken aan. Nee, dit doen we omdat wij overtuigd zijn van de werking én de voordelen van een luchtbevochtiger van een gerenommeerd merk. Zo is het wat ons betreft een feit dat dergelijke luchtbevochtigers een veel langere levensduur hebben.

Prijs

Hoeveel geld wil en kun jij uitgeven aan de aanschaf van een nieuwe luchtbevochtiger? Dit is één van de belangrijkste vragen waar je voor jezelf ook een passend antwoord op moet zien te vinden. Nadat je eenmaal een maximum budget voor jezelf ingesteld hebt, kun je in ieder geval gericht gaan zoeken naar de beste luchtbevochtiger.

Ons advies is om je echter niet volledig op de prijs te storten. Uiteindelijk moet de prijs-kwaliteitverhouding namelijk in orde zijn. Indien je op dit moment nét iets meer geld in een nieuwe luchtbevochtiger investeert, kun je daardoor mogelijk van een veel langere levensduur genieten. Met dat in ogenschouw genomen is het dus zeker interessant om een zo’n groot mogelijk budget beschikbaar te stellen voor de aanschaf van een luchtbevochtiger.

Eigenschappen van de luchtbevochtiger ; hygrometer & ionisatie

Tot slot willen wij je nog wijzen op twee belangrijke functies van een luchtbevochtiger. Allereerst de hygrometer; dit is een meter in de luchtbevochtiger die het vochtgehalte in de betreffende ruimte aangeeft. Aan de hand van deze meting ben jij vervolgens in stand om de luchtbevochtiger op de juiste stand in te stellen. Het voordeel hiervan? De luchtbevochtiger is altijd in staat om perfect zijn werk te doen. Bovendien weet je hiermee ook nog de energiekosten in toom te houden.

Daarnaast is het ook aan te raden om te kiezen voor een luchtbevochtiger met ionisatie functie. Deze functie zorgt ervoor dat pollen, stofdeeltjes en een statische lading uit de lucht gehaald worden. Met name als je last van een allergie hebt, is deze functie voor jou op het lijf geschreven. Kies jij voor een luchtbevochtiger voor in jouw slaapkamer? Ook dan is deze functie ideaal te noemen.

Kortom: bij het uitkiezen van de beste luchtbevochtiger moet je zeker op de nodige criteria letten. Check direct ons aanbod, vergelijk de verschillende varianten en koop de gewenste variant direct tegen een zéér scherpe prijs aan!