Klimaatbeheersing

Een Honeywell thermostaat aansluiten; hoe doe je dit?

Honeywell Thermostaat Aansluiten

In de afgelopen jaren is de focus steeds meer op duurzaamheid komen te liggen. Dit is in de gehele maatschappij duidelijk zichtbaar én ook in de producten die je voor in jouw huis kunt kopen. Zo is het tegenwoordig voor de hand liggend om voor een slimme thermostaat te kiezen; zoals de benaming al doet vermoeden, is de werking van een slimme thermostaat vele malen slimmer/beter dan een ‘normale’ thermostaat.

Als jij een nieuwe thermostaat uit wilt gaan kiezen, is het dus zeker aan te raden om voor een slimme thermostaat te kiezen. Als je het assortiment van slimme thermostaten in onze webshop bekijkt, zie je dat wij behoorlijk veel verschillende slimme thermostaten aanbieden. Deze producten zijn stuk voor stuk van gerenommeerde merken en bieden onwijs veel voordelen. Maar, voor welke variant kan je nou het beste kiezen?

Persoonlijk zijn wij fan van meerdere soorten slimme thermostaten. Zo spreken de Nest slimme thermostaten en de Honeywell slimme thermostaten ons erg aan. In een ander artikel op onze website hebben wij uitgebreid beschreven hoe je een Nest thermostaat aan kunt sluiten; klik hier om dat artikel te lezen. In dít artikel willen wij graag uitgebreid omschrijven hoe je een Honeywell thermostaat aan moet sluiten.

We bespreken onder meer welke stappen je hiervoor moet zetten, waar je goed rekening mee moet houden en welke gereedschappen je hier eventueel voor nodig hebt. Tevens geven we je een duidelijke indicatie voor de verwachte duur van de installatie en schotelen wij je nog enkele handige tips voor. Met behulp van deze tips gaat het aansluiten van een Honeywell thermostaat nóg makkelijker.

Installatie is afhankelijk van het soort Honeywell thermostaat

Allereerst willen wij het volgende aanstippen; de exacte installatiemethode is afhankelijk van het soort Honeywell thermostaat waar jij voor gekozen hebt. Het advies is daarom om altijd goed naar het serienummer van jouw Honeywell thermostaat te kijken, waarna je direct de bijbehorende handleiding kunt gebruiken.

Heb je deze handleiding niet (meer)? Of wil je die handleiding liever niet gebruiken? Dan is ons advies om niet zomaar lukraak een handleiding via het internet te gaan volgen. Zoals gezegd is immers bij elke Honeywell thermostaat sprake van een andere gang van zaken met betrekking tot de installatie hiervan.

Een duidelijk voorbeeld van de installatie van een Honeywell thermostaat

Het is voor ons, door bovengenoemde reden, lastig om duidelijk uiteen te zetten hoe je een Honeywell thermostaat moet installeren. Dit is immers volledig afhankelijk van het soort Honeywell thermostaat én deze fabrikant levert nogal veel verschillende slimme thermostaten.

Gelukkig hebben wij iets anders voor jou. In onderstaande video zie je namelijk van A tot Z hoe een bepaalde slimme thermostaat van Honeywell geïnstalleerd wordt. In deze video wordt de slimme thermostaat gekoppeld aan een ketelmodule in huis. Door deze video op je gemakje door te nemen, krijg je een duidelijk beeld van de installatie van een Honeywell slimme thermostaat:

https://www.youtube.com/watch?v=7q_uV-mPC8g

Daarnaast kunnen wij ook onderstaande video aanraden. In deze video zie je duidelijk hoe je de Lyric T6 en de T6R kunt installeren. Deze twee slimme thermostaten zijn in de afgelopen jaren behoorlijk populair gebleken en zijn over het algemeen relatief makkelijk te installeren. Het advies is om daarvoor onderstaande video te bekijken, zodat je hier een duidelijk beeld van krijgt:

https://www.youtube.com/watch?v=T1pziHi7mSY

Een Honeywell slimme thermostaat aan laten sluiten

Het mag duidelijk zijn; het aansluiten van een slimme thermostaat van Honeywell gaat niet altijd even makkelijk. Het advies is sowieso om goed de gebruikershandleiding door te nemen. Kom je er dan niet uit? Of durf je het risico niet te lopen om zelf de Honeywell slimme thermostaat aan te gaan sluiten? Dan hebben wij eigenlijk maar één tip voor je; laat deze slimme thermostaat door een gespecialiseerd bedrijf aansluiten.

Bij het aansluiten van een Honeywell slimme thermostaat ben je bezig met de stroom in jouw huis. Het is van belang dat je de stroom op het juiste moment afkoppelt en vervolgens na verloop van tijd de stroom ook weer op de juiste manier aanzet. Mocht je dit eng of lastig vinden, kan je dus het beste een gespecialiseerd bedrijf inhuren.

Dergelijke bedrijven weten exact hoe zij een slimme thermostaat van het merk Honeywell aan moeten sluiten. Bij deze installatie gebruiken zij bovendien de juiste gereedschappen en kunnen zij ook direct de slimme thermostaat naar jouw wens instellen. Door een dergelijk bedrijf in te huren, heb je eigenlijk geen omkijken meer naar het aansluiten van een Honeywell thermostaat.

Is het aan te raden om een gespecialiseerd bedrijf in te huren? Ja, volgens ons wel. Het installeren van een slimme Honeywell thermostaat gaat immers niet altijd zonder slag of stoot én is ook niet altijd super duidelijk. Daarnaast is het ook een relatief gevaarlijke aangelegenheid, aangezien je met stroom bezig bent. Het advies is dus om zéker een gespecialiseerd bedrijf in te huren, indien je geen ervaring op dit gebied hebt. Ook als je het zelf niet zo ziet zitten, is het advies om een gespecialiseerd bedrijf in te huren.

Wat zijn de voordelen van een slimme Honeywell thermostaat?

Twijfel jij nog enigszins over de aanschaf van een Honeywell slimme thermostaat? Ben je op dit artikel uitgekomen omdat je op zoek was naar de manier waarop je de slimme thermostaat eventueel aan zou moeten sluiten? Nou, dan hebben wij in ieder geval goed nieuws voor je; de installatie van een slimme thermostaat van Honeywell is niet al te makkelijk, maar verder bieden de slimme thermostaten van Honeywell louter voordelen aan. Deze thermostaten werken perfect, zijn relatief betaalbaar, hebben een lange levensduur en maken het wonen in jouw huis een stuk aangenamer.

Je bepaalt namelijk volledig zelf wat de binnentemperatuur moet zijn, je kunt deze temperatuur op afstand veranderen en je geniet van een constante binnentemperatuur. Daarnaast zijn de Honeywell slimme thermostaten ook nog eens zelflerend, waardoor je óók op de lange termijn met onwijs veel plezier gebruik maakt van een dergelijke slimme thermostaat!