Klimaatbeheersing

De 3 beste mobiele airco’s zonder slang

Mobiele Airco Zonder Slang

In Nederland krijgen we steeds vaker te maken met extreem weer. Dat hebben we bijvoorbeeld in de afgelopen zomers gemerkt. In deze zomers gingen de temperaturen richting de 40 graden. Met dergelijke temperaturen is het simpelweg noodzakelijk om een airco te hebben. Gaat je voorkeur daarbij uit naar een mobiele airco? Dan is het aan te raden om eens naar een mobiele airco zonder slang te kijken? Wij hebben de 3 beste varianten voor jou op een rijtje gezet.

Termozeta Airzeta Clima 12.000 BTU

Deze mobiele airco zonder slang van het merk Termozeta is absoluut een aanrader. Dat is onder andere te danken aan het maximale koelvermogen van 12000 BTU. Daarnaast is het ook prettig dat deze mobiele airco een thermostaat heeft. Hiermee kan je zelf de constante temperatuur instellen. Daarnaast spreekt ook de ontvochtigingsfunctie tot de verbeelding. Deze functie zorgt voor een verwijdering van het drukkende gevoel van de warme en vochtige lucht.

Tristar AC-5477

Deze mobiele airco is ook een prima alternatief. Het voordeel hiervan is dat deze iets goedkoper is dan de hierboven voorgestelde variant. Daarentegen levert deze wel een minder maximaal koelvermogen: 7000 BTU. Desalniettemin kan deze mobiele airco de beste vriend in jouw huis gaan worden.

De’Longhi PAC ECO Silent

Ook deze variant van De’Longhi is een prima optie. Het belangrijkste voordeel is wellicht het geluidsniveau. Sommige airco’s kunnen behoorlijk veel lawaai produceren; dat is bij deze mobiele airco absoluut niet het geval. daarnaast kan je deze airco ook van afstand bedienen met behulp van een afstandsbediening. Heel handig.

Waar moet je opletten?

Bij het aanschaffen van een mobiele airco is het van belang om op meerdere factoren te letten. Zo speelt het maximale koelvermogen absoluut een belangrijke rol. Als je een kleine kamer, bijvoorbeeld een kleine kantoorruimte, wilt koelen, hoef je daar niet het maximale koelvermogen voor te hebben. Dat is wel het geval als je jouw hele benedenverdieping wilt koelen.

Daarnaast is het ook van belang dat je goed naar het geluidsniveau kijkt. Als je óók ’s nachts de mobiele airco wilt laten draaien, is het tenslotte niet wenselijk dat je wakker ligt door het geluid. Let daarom altijd op het maximale geluidsniveau. Des te minder decibel de airco produceert, des te beter.

Let daarnaast ook op de eventuele aanwezigheid van een ontvochtigingsfunctie. Deze ontvochtigingsfunctie is eigenlijk het tegenovergestelde van een luchtbevochtiger.

Mocht je niet al te veel geld aan een mobiele airco uit willen geven, kan je ook naar een ventilator kijken. De werking van een ventilator is minder, maar je kunt wel een hoop geld besparen. Feit is wel dat je met beide varianten behoorlijk flexibel bent: zowel een mobiele airco zonder slang als een ventilator zijn niet gebonden aan een grote slang of iets dergelijks. Je moet alleen een stopcontact in de buurt hebben, zodat jouw kamer heerlijk afgekoeld kan worden. Iets wat absoluut wenselijk is in de warme zomers waar we tegenwoordig in Nederland van kunnen genieten.