Keuken

Welk inductie fornuis met oven is de beste?

Inductie Fornuis Met Oven

Door de jaren heen zijn verschillende keukenapparaten behoorlijk doorontwikkeld. Dat is het geval bij onder meer een kookplaat. Als je in een ouder huis komt, zie je ongetwijfeld een kookplaat met gas. Dergelijke kookplaten brengen alleen niet de hoogste efficiëntie met zich mee en zijn ook niet al te veilig te noemen. Dat geldt wél voor de inductie kookplaten.

Een inductie kookplaat maakt gebruik van krachtstroom; het fornuis moet daarom rechtstreeks aangesloten worden op een bepaalde aansluiting in het stopcontact. Mede hierom is het te allen tijde aan te raden om een inductie fornuis met oven door een specialist te laten installeren.

Wil je specifiek een inductie fornuis met oven in je keuken hebben? Dan heb je geluk; het is namelijk de ‘standaard’ dat een inductie fornuis ook een bijbehorende oven heeft. Dit bestaat namelijk uit één gedeelte en staat daardoor perfect in jouw keuken. Maar, wat is nou het beste inductie fornuis met oven?

Op die vraag geven wij in dit artikel antwoord. In onze webshop kan je namelijk meerdere inductie fornuizen vinden, waardoor wij de benodigde kennis van deze fornuizen hebben. In dit artikel delen we graag onze kennis met jou en bespreken we welke inductie fornuizen met oven het beste zijn.

Onze top 3

Het uitzoeken van een nieuwe inductie kookplaat is geen al te gemakkelijke keus. Je moet op meerdere specificaties letten; denk hierbij aan de vermogenstanden, de hoeveelheid kookzones en overige handige functies. Om jou een handje met de zoektocht te helpen, hebben wij alvast een top 3 voor jou samengesteld.

Van deze top 3 bespreken we hieronder in het kort de eigenschappen. We bespreken de belangrijkste functies en ook wat je ongeveer voor het inductie fornuis met oven moet betalen.

Siemens HL9S7W340

Over dit inductie fornuis van Siemens zijn we onwijs te spreken. Dat is niet alleen aan het inductie fornuis te danken, maar ook aan de oven. Het fornuis en de oven vormen een perfecte combinatie en bieden daardoor veel waar voor hun geld. Voor dit inductie fornuis met oven betaal je een bedrag van ongeveer 1250 euro.

Voor dat bedrag krijg je een perfect werkende oven inclusief handig opberglade. De oven wordt vergezeld door een hoogwaardig inductie fornuis met maar liefst vier kookzones. Aan de linkerkant van het fornuis is zelfs een combi-zone te vinden, waardoor je een nóg groter kookoppervlakte kunt creëren. Het fornuis heeft verder 17 vermogenstanden en verschillende handige functies, waaronder een timer, een quickstart functie en een restart functie. De oven heeft maar liefst 9 verwarmingsstanden en werkt bijzonder snel. Al met al zijn wij zeer te spreken over dit inductie fornuis inclusief oven van Siemens!

AEG CIB6642ABM

Ook over dit inductie fornuis met oven zijn we zeer te spreken; AEG heeft bijzonder goed werk afgeleverd. Het fornuis heeft een zogeheten energieklasse A, heeft een handige digitale timer en heeft vier verschillende kookzones. Dankzij deze verschillende kookzones kan je verschillende pannen gebruiken en dus moeiteloos verschillende maaltijden bereiden.

De oven behorende bij dit inductie fornuis werkt ook prima. De oven heeft een inhoud van 72 liter, is makkelijk te reinigen en heeft 1 handige bakplaat en 1 rooster. Ook zijn we zeer te spreken over het design van dit keukenapparaat; de zwarte en zilveren kleurstelling spreekt ons bijzonder aan!

ETNA FIV750RVS

Tot slot willen we ook dit inductie fornuis van ETNA in het kort bespreken. Ook over dit fornuis inclusief oven zijn we namelijk zeer te spreken. Dat is onder meer te danken aan de gunstige prijsstelling; via onze webshop betaal je zo’n 700 euro voor dit inductie fornuis met oven. In verhouding met de hierboven genoemde fornuizen is dat een stuk voordeliger.

De kookplaat is makkelijk schoon te maken, heeft vier inductie kookzones en heeft maar liefst 10 verschillende kookstanden. De oven is behoorlijk ruim (65 liter), heeft een minimale temperatuur van 50 graden en een maximale temperatuur van 270 graden. Daarnaast maak je met veel plezier van onder meer een ovenverlichting, een ovenrooster, een oven bakplaat en warmte die van zowel boven als beneden komt.

Naar welk van de drie hierboven genoemde fornuizen gaat jouw voorkeur? Ongeacht voor welk inductie fornuis met oven je kiest; je doet een verstandige aankoop waar je heel lang van gaat genieten!