Keuken

Welk Dolce Gusto apparaat is het beste?

Dolce Gusto

Als je liefhebber van koffie bent, is het aan te raden om voor een hoogwaardig apparaat te gaan. Onder andere Nescafé is in staat om hoogwaardige apparaten te leveren. Deze apparaten staan bekend onder de naam Dolce Gusto. Ben je benieuwd welk Dolce Gusto apparaat het beste is? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan!

Waarom voor een Dolce Gusto apparaat kiezen?

Laten we allereerst inzoomen op de voordelen van een dergelijk apparaat. Kan je bijvoorbeeld niet beter voor een andere espressomachine gaan? Of bijvoorbeeld voor een koffiemachine van Senseo? Het belangrijkste voordeel van een Dolce Gusto apparaat is toch wel de kostprijs. Deze apparaten zijn iets voordeliger, maar dat geldt ook zeker voor het koffie dat je hiervoor aan dient te schaffen. Je maakt hierbij namelijk gebruik van de welbekende capsules. Deze capsules zijn tegenwoordig in allerlei soorten te verkrijgen, waarbij de kostprijs per kopje koffie relatief laag ligt.

Het assortiment van Dolce Gusto

Door de jaren heen zijn er verschillende varianten van de Dolce Gusto op de markt gekomen. Je kunt kiezen uit de volgende varianten:

  • Dolce Gusto Genio
  • Dolce Gustio Mini Me
  • Dolce Gusto Lumio
  • Dolce Gusto Infinissima
  • Dolce Gusto Drop

Al deze varianten hebben verschillende eigenschappen en bijbehorende voor- en nadelen. Zodoende komen sommige varianten in bepaalde situaties uitermate goed van pas. Het is hierdoor ook lastig om hét beste Dolce Gusto apparaat aan te wijzen. Het ligt er namelijk maar net aan waar jouw voorkeuren naar uit gaan. Toch hebben wij één Dolce Gusto apparaat waar we onwijs fan van zijn:

Dolce Gusto Genio 2

In onze ogen is de Dolce Gusto Genio 2 het beste apparaat op dit moment van Dolce Gusto. Dit apparaat heeft een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding en levert heerlijke koffie. Je kunt hier verschillende warme én koude koffiespecialiteiten mee bereiden. Dat komt onder andere doordat je zelf het melkvolume in kunt stellen. Ideaal.

Ook is het apparaat relatief compact. Hierdoor neemt het apparaat niet al te veel ruimte in jouw keuken in beslag. Uiteraard heeft Dolce Gusto gelukkig voldoende aandacht aan het design besteed. De koffiemachine ziet er dan ook fraai uit.

Qua bereiding heb je bij deze machine ook niks te klagen. Je kunt met één druk op de knop een heerlijke koffiespecialiteiten bereiden. Je hebt hiervoor uiteraard wel de juiste Dolce Gusto capsules voor nodig. Deze capsules kan je uiteraard ook bij witgoedsite.nl aanschaffen!

Tot slot willen we graag nog de automatische uitschakeling van deze koffiemachine aanstippen. Als je deze koffie 5 minuten lang niet gebruikt, schakelt deze zichzelf weer uit. Dat is beter voor de machine zelf, maar ook voor jouw stroomrekening. De machine gebruikt immers geen stroom meer indien deze uitgeschakeld is.

Het mag duidelijk zijn dat hét beste Dolce Gusto apparaat niet bestaat. Wij zijn echter wel van mening dat de Dolce Gusto Genio 2 de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Je kunt deze machine uiteraard direct bij ons aanschaffen.