Keuken

Wat maakt de Philips Senseo Switch zo slim?

Philips Senseo Switch

In de afgelopen jaren hebben zowel Philips als Senseo flink aan de weg getimmerd. Dat is ook niet zo gek, aangezien Senseo onderdeel van Philips is. Sinds enkele jaren heeft Philips het merk Senseo in haar assortiment opgenomen, waardoor Philips in meer en meer keukens terug te vinden is. De Senseo apparaten zijn immers bijzonder populair te noemen.

Waar deze populariteit aan te danken is? In onze ogen komt dit door het fraaie design van de Senseo apparaten, aan de perfecte prijs-kwaliteitsverhouding en aan het gemak. Met dank aan de speciale Senseo pads kan je immers met één druk op de knop een heerlijke koffie (laten) bereiden. Bijkomend voordeel is dus dat de smaak van de koffie onwijs lekker te noemen is.

Ook is het aanbod van Philips Senseo behoorlijk uitgebreid en gevarieerd te noemen. Eén van de apparaten die bijzonder populair is, kent de naam Philips Senseo Switch. In dit artikel zoomen we graag nader in op dit Senseo apparaat. De Philips Senseo Switch staat namelijk bekend om zijn intelligentie, om zijn prettige bediening én om de heerlijke koffie die door het apparaat geleverd wordt.

De Philips Senseo Switch; een nadere kennismaking

Ben je op dit moment op zoek naar een geschikte koffiezetapparaat? Variëren jouw wensen en wil je soms ook een grote kan met koffie kunnen bereiden? Dan is de Philips Senseo Switch hét ideale apparaat voor je. Zoals de naam van dit apparaat al doet vermoeden, kan je binnen dit apparaat iets ‘switchen’.

Hoe dit exact werkt, leggen we hieronder graag uit. Voordat we dat doen, willen wij je graag wijzen op de foto aan de bovenkant van dit artikel. Op die foto zie je twee kopjes onder het apparaat staan, terwijl de pijl aangeeft dat je ook de kan onder het apparaat kunt zetten. Wat dit betekent?

Nou, je kunt ervoor kiezen om de twee kopjes te vullen met koffie. Dit hoeven overigens niet per sé twee kopjes te zijn, maar kan ook gewoon één kopje zijn. Wil je echter een grotere hoeveelheid koffie tegelijkertijd laten zetten? Dan schuif je de kan onder het apparaat. Deze kan wordt door de Philips Senseo Switch vervolgens gevuld; je hebt daardoor de beschikking over ongeveer 7 kopjes (heerlijke) koffie.

Mede door deze wisselingsmogelijkheid is het één van de meest interessante Senseo apparaten. Dat is echter niet alleen aan de ‘Switch’ functie te danken, maar ook bijvoorbeeld aan de makkelijke bediening van het apparaat. Wil je bijvoorbeeld een extra sterk kopje koffie zetten? Dan druk je twee keer kort achter elkaar op de knop van het Senseo apparaat. Het apparaat weet vervolgens wat het moet doen; een extra sterk kopje koffie bereiden. Als je op een normale manier op de knop drukt, krijg je uiteraard gewoon een kopje koffie met een ‘normale’ smaak.

Wil je graag de smaak van de koffie zelf ook beïnvloeden? Ook dat is mogelijk bij de Philips Senseo Switch. Je kunt namelijk met dank aan de Intensity Select functie de waterhoeveelheid aanpassen. Door de waterhoeveelheid aan te passen, heb je een directe invloed op de sterkte én op de smaak van de koffie. Des te minder water je toevoegt, des te sterker de koffie is. Indien je liefhebber van een milder bakje koffie bent, kan je dus het beste iets meer water toevoegen. Dankzij deze handige functie heb je in ieder geval zeggenschap over de smaak van de koffie; ideaal!

Heb je reeds een kopje koffie gezet en ben je vergeten om het apparaat uit te zetten? Geen probleem; de Philips Senseo Switch schakelt zichzelf namelijk automatisch uit. Je hebt hierdoor nóóit meer omkijken naar het uitzetten van dit apparaat. Wat levert dit concreet voor voordeel op? Nou, onder meer dat de levensduur van het apparaat verlengd wordt en dat je ook met een lagere energierekening te maken krijgt. Het apparaat staat immers nooit onnodig aan en trekt dus ook nooit onnodig stroom.

Bij elk Senseo apparaat is het onwijs belangrijk om het apparaat regelmatig te ontkalken. Bij sommige apparaten is het soms echter lastig om te achterhalen wanneer je het apparaat nou precies moet ontkalken. Bij de Philips Senseo Switch heb je daar gelukkig helemaal geen omkijken naar. Nee, je kunt dit apparaat ontkalken zodra het ontkalkingslampje gaat branden. Door dit ontkalkingslampje weet je dus exact wanneer het apparaat ontkalkt moet worden!

Mocht je interesse in de Philips Senseo Switch hebben, hoef je bovendien niet al te diep in de buidel te tasten. Via onze webshop kan je dit handige apparaat namelijk al voor een bedrag van 87,99 euro bestellen. Voor dit relatief lage bedrag krijg je dus een prima functionerend én multifunctioneel Senseo apparaat.

Kent de Philips Senseo Switch ook nadelen?

Op basis van bovengenoemde voordelen zou je kunnen veronderstellen dat de Philips Senseo Switch een perfect Senseo apparaat is. In de praktijk is dat helaas nét niet het geval. dit apparaat kent nadeel enkele kleine nadeeltjes.

Het eerste nadeel is terug te vinden in het geluidsniveau. Als je een kopje koffie met dit apparaat gaat bereiden, moet je rekening houden met een behoorlijk hoog geluidsniveau. In vergelijking met andere Senseo apparaten is deze variant absoluut luidruchtiger. Hoe dat komt? Daar kunnen wij geen uitspraken over te doen. Het is echter wel een feit dat je rekening moet houden met dit nadeel, aangezien het geluid door sommige gebruikers als ‘echt luid’ omschreven wordt.

Een ander nadeel is terug te vinden in het ontbreken van de Duo Select functie. Andere Senseo apparaten hebben die functie wél, waardoor je met die apparaten ook sterkere en romigere koffie kunt zetten. Deze functie ontbreekt dus bij de Philips Senseo Switch, maar gelukkig kan je wel zelf invloed uitoefenen op de smaak. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan je dat doen door de waterhoeveelheid aan te passen.

Heb je interesse om de Philips Senseo Switch aan te schaffen? Dit geweldige, handige en multifunctionele apparaat kan je direct via onze webshop aanschaffen. Nadien geniet je van veel gemak én van heerlijke koffie!