Keuken

Wat is de beste magnetron voor in jouw keuken?

wat is de beste magnetron

Vind jij het leuk om elke avond uitgebreid te koken in jouw keuken? Of zet jij toch liever snel een maaltijd in elkaar? Als jouw voorkeur naar het tweede uitgaat, is de aanschaf van een goede magnetron absoluut aan te raden. Met een goede magnetron kun je namelijk op een relatief simpele wijze de meest lekkere maaltijden bereiden.

Daarvoor heb je bovendien maar één ding nodig: een goede magnetron. Een terechte vraag hierbij is wel wat een goede magnetron nou precies is. Het leuke – en tegelijkertijd lastige – is dat dit per huishouden verschillend is .jij kunt mogelijk het beste voor magnetron Y kiezen, terwijl jouw buren beter voor magnetron X kunnen kiezen.

Dat is dan ook dé reden waarom wij dit artikel geschreven hebben. In dit artikel bespreken we namelijk uitgebreid hoe jij de beste magnetron voor in jouw keuken kunt vinden. We richten onze pijlen daarbij op de verschillende criteria, maar ook op jouw persoonlijke voorkeuren. Als jij jouw persoonlijke voorkeuren op een rijtje gezet hebt, kun je namelijk al een flinke schifting in het aanbod maken.

Na het lezen van dit artikel ben je in staat om direct de beste magnetron aan te schaffen. Maar, waar kun je deze magnetron dan het beste aanschaffen? Nou, daarvoor ben je bij Witgoedsite.nl aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk een uitgebreid aanbod van de allerbeste magnetrons. Deze magnetrons zijn louter door top merken gefabriceerd en voldoen derhalve aan alle verwachtingen. Neemt niet weg dat het absoluut aan te raden is om een goede vergelijking te maken tussen alle soorten magnetrons. Hoe je dat precies kunt doen, ga je in dit uitgebreide artikel lezen!

Waarom een magnetron aanschaffen?

Is het überhaupt aan te raden om een magnetron aan te schaffen? Ja, in onze ogen is dat zeker aan te raden. Wij hebben de belangrijkste voordelen van een magnetron voor je op een rijtje gezet:

 • Je kunt snel koken. Even snel een maaltijd opwarmen in een magnetron; met een goede magnetron is dit echt in een handomdraai gelukt.
 • Je kunt snel eten ontdooien én opwarmen. Bovendien ben je met een magnetron in staat om eten snel te ontdooien én snel op te warmen. Een ideale combinatie dus.
 • Je houdt de keuken schoon. Op de momenten dat je van jouw magnetron gebruik maakt, weet je ook nog jouw keuken schoon te houden. Dat is wel zo prettig, aangezien niemand het leuk vindt om een keuken schoon te maken.
 • Relatief voordelig. Wil je een magnetron aanschaffen? Dan hoef je hier ook niet de hoofdprijs voor te betalen; bovendien zijn de meeste magnetronmaaltijden ook vrij voordelig te noemen.

Al met al is de aanschaf van een magnetron dus absoluut een aanrader. Je geniet van meerdere voordelen en je geniet van veel gemak. Van heel veel gemak zelfs!

Soort magnetron

Voordat je op zoek naar de beste magnetron kunt gaan, moet je enkele knopen doorhakken. Zo moet je een keuze maken tussen een combimagnetron en een solo magnetron.

 • Solo magnetron: een solomagnetron is eigenlijk de meest basic magnetron. Dit is een magnetron die eigenlijk maar twee functies kent: het opwarmen en ontdooien van maaltijden.
 • Combimagnetron: een combimagnetron is een uitgebreidere variant. Met een dergelijke magnetron kun je namelijk ook de magnetron als een oven gebruiken. Hiermee vang je dus eigenlijk twee vliegen in één klap.

Voor welk soort magnetron jij het beste kunt kiezen? Dat is echt volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Indien je graag van alle gemakken voorzien wilt zijn, kun je het beste kiezen voor een combimagnetron. Wil jij echter de magnetron alleen gebruiken voor het opwarmen van restjes eten? Dan kun je beter voor een solomagnetron kiezen. Indien je voor een solomagnetron kiest, weet je in veel gevallen overigens ook nog geld te besparen!

Plaatsing van de magnetron

Tevens moet je goed nadenken over de plaatsing van de magnetron. Wil je de magnetron op het keukenblad neerzetten? Of wil je de magnetron graag in jo0uw keuken verwerken? Je hebt hierbij twee mogelijkheden:

 • Een vrijstaande magnetron: een vrijstaande magnetron kun je op elke gewenste plek in jouw keuken neerzetten. Je hebt hier eigenlijk maar één ding voor nodig; een stopcontact in de buurt. Relatief veel huishoudens kiezen ervoor om een vrijstaande magnetron op het aanrechtblad of in de bijkeuken te zetten
 • Een inbouw magnetron: met een inbouw magnetron weet je de magnetron volledig in jouw keuken te integreren. Je hebt hiervoor wel ruimte – een zogeheten nis – in jouw keuken nodig. Indien die nis aanwezig is, kun je een magnetron op een prachtige manier wegwerken in jouw keuken.

Wat op dit gebied de beste keuze is? Nou, in onze ogen bestaat hierbij geen goed of fout. Nee, het hangt volledig van jouw keuken en van jouw voorkeuren af. Over het algemeen kun je een vrijstaande magnetron altijd wel kwijt, terwijl dit bij een inbouw magnetron niet het geval is. Indien je voor een inbouw magnetron wilt kiezen, moet je hiervoor echt ruimte in jouw keuken hebben.

Wil je bij voorkeur zo min mogelijk geld uitgeven? Dan kun je het beste kiezen voor een vrijstaande magnetron. Zowel qua aanschaf als qua installatie is een dergelijke magnetron simpelweg voordeliger.

Functies van de magnetron

Ook is het verstandig om naar de functies van de magnetron te kijken. In principe kunnen hierbij vier verschillende functies onderscheiden worden:

 • Magnetronstand: met deze stand ben je in staat om restjes eten op te warmen of om magnetronmaaltijden snel klaar te maken.
 • Grillfunctie: met de grillfunctie ben je in staat om bijvoorbeeld grote stukken vlees of groente te grillen.
 • Stoomfunctie: met een stoomfunctie ben je in staat om vlees, groente, vis en rijst in een meegeleverd stoombakje te grillen.
 • Ovenfunctie: met de ovenfunctie ben je in staat om bijvoorbeeld een schaal lasagne te bereiden. Deze functie tref je in een ‘normale’ oven altijd terug.

Naar welke functies gaat jouw voorkeur uit? Dat is één van de belangrijkste vragen waar je voor jezelf een passend antwoord op moet zien te vinden!

Afmetingen van de magnetron

Wil je voor een vrijstaande magnetron gaan? Of gaat je voorkeur uit naar een inbouw magnetron? Ongeacht waar jouw voorkeur naar uit gaat, is het aan te raden om goed naar de afmetingen van de magnetron te kijken. De magnetron moet immers wel in jouw keuken passen.

Let hierbij echter niet alleen op de afmetingen aan de buitenkant van de magnetron. Nee, je moet ook goed naar de inhoud van de magnetron kijken. Des te groter de magnetron is, des te groter de inhoud van de magnetron is. Indien je een groot huishouden hebt, kun je beter voor een magnetron met een grotere inhoud kiezen.

Met andere woorden: check goed de afmetingen van de magnetron. Kijk hierbij goed naar de totale afmetingen van het apparaat, maar ook goed naar de inhoud van de magnetron. Deze inhoud moet je eigenlijk afstemmen op jouw voorkeuren met betrekking tot het gebruik van de magnetron.

Magnetronvermogen

Tevens is het aan te raden om goed naar het magnetronvermogen te kijken. Des te hoger dit vermogen ligt, des te krachtiger de magnetron is. Indien je bijvoorbeeld dagelijks van een magnetron gebruik wilt maken, is het aan te raden om te kiezen voor een krachtigere variant. Wil je heel incidenteel van de magnetron gebruik maken? Dan ben je ook prima uit met een minder krachtigere variant. Aan jou de keuze in ieder geval!

Merk

Ga je een magnetron aanschaffen? Dan wil je hier ongetwijfeld zo lang mogelijk van genieten. Dat komt gelukkig goed indien je kiest voor een magnetron van een gerenommeerd merk. Welke merken dit zijn? Nou, dat zijn alle merken die je in ons aanbod terug kunt vinden. Wij bieden bewust alleen de magnetrons van gerenommeerde merken aan, waardoor wij direct de kwaliteit van ons aanbod weten te waarborgen.

Met een magnetron uit ons aanbod geniet je sowieso van de best mogelijke kwaliteit. Dat merk je niet alleen aan het gebruiksgemak terug, maar ook aan de levensduur. Wel zo prettig als je een relatief fors bedrag aan een nieuwe magnetron uit gaat geven.

Uitstraling

Tevens raden wij je aan om goed naar de uitstraling van de magnetron te kijken. Let hierbij bijvoorbeeld op de algehele vormgeving van de magnetron. Heb je draaiknoppen waarmee je de magnetron kunt bedienen? Of kun je de magnetron bedienen middels een display? Je hebt in ieder geval de keus uit heel veel verschillende soorten magnetrons.

Daarbij is het ook aan te raden om goed te kijken naar de kleur van de magnetron. Wil je het liefste een licht gekleurde magnetron? Of gaat de voorkeur uit naar een donkergekleurde magnetron? De keus is aan jou. Wij raden je in ieder geval aan om goed naar de rest van jouw keuken te kijken. Het is immers wel zo mooi als de magnetron min of meer bij de rest van jouw keuken past.

Slotwoord

Is de aanschaf van een magnetron een aanrader? Ja, dat is in onze ogen absoluut het geval. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, geniet je van meerdere voordelen met een dergelijk apparaat. Voordat het zover is, moet je eerst een goede vergelijking maken. Gelukkig weet je nu precies waar je op moet letten; veel plezier met jouw nieuwe magnetron!