Keuken

Wat is de beste elektrische oven? Een top 3!

Beste Elektrische Oven

Welke apparaten zijn in een keuken onmisbaar? Als die vraag ons gesteld wordt, denken wij eigenlijk direct aan een kookplaat, een koelkast, een vaatwasser én een oven. Wij merken echter dat het belang van een goede oven wel eens onderschat wordt. In onze ogen is het echter van cruciaal belang om een goedwerkende oven in een keuken te hebben.

Als je een nieuwe oven aan wilt schaffen, heb je méér dan voldoende mogelijkheden. Je moet bijvoorbeeld allereerst een keuze maken tussen een losstaande oven of een inbouw oven. Een losstaande oven zet je bijvoorbeeld op het aanrechtblad of in een kast neer, terwijl een inbouw oven volledig in jouw keuken ingebouwd wordt. Als je voor een inbouw oven kiest, moeten de afmetingen van de oven wel aansluiten op de afmetingen van de nis in jouw keuken.

Vervolgens moet je ook een keuze gaan maken betrekking tot het soort oven. In de meeste gevallen is het aan te raden om voor een elektrische oven te kiezen. Waarom? Dat bespreken we graag in dit artikel. Verder bespreken we in dit artikel ook wat volgens ons de beste elektrische oven is; dit doen we aan de hand van onze persoonlijke top 3.

Heb je naar aanleiding van dit artikel interesse om een nieuwe elektrische oven aan te schaffen? Dan hoef je daarvoor niet eens naar een andere website; op Witgoedsite.nl vind je namelijk een uitgebreid aanbod van elektrische ovens. Klik direct hier om ons uitgebreide aanbod van ovens te zien!

Wat zijn de voordelen van een elektrische oven?

Zoals we hierboven al aangaven, is een oven eigenlijk in een moderne keuken onmisbaar. Dat is zéker het geval als je voor een elektrische oven kiest. Dankzij een elektrische oven geniet je namelijk van meerdere zwaarwegende voordelen. Voordelen die het gebruik van de oven alleen maar nóg aangenamer voor jou gaan maken.

Zo is het een feit dat een elektrische oven zéér geschikt is bijvoorbeeld koekjes of taarten in te bakken. Dit komt puur door de warmtevoorziening bij een elektrische oven; deze warmte komt alleen vanaf de onderkant. Bij een heteluchtoven – de tegenhanger van een elektrische oven – komt de warmte daarentegen vanuit alle hoeken en richtingen.

Daarnaast is het onwijs prettig dat je zelf invloed uit kunt oefenen op het bakproces binnen de oven. Dit kun je doen door bijvoorbeeld het ovenrekje een treetje lager of een treetje hoger in te stellen. Hiermee krijg je het voor elkaar om alle gerechten op de juiste manier te laten bakken in de oven.

Verder is het ook prettig dat een elektrische oven makkelijk te bedienen is. Je hebt de beschikking over enkele knoppen waar je het eigenlijk mee moet doen. De kans dat je per ongeluk voor bijvoorbeeld een verkeerd programma kiest, is daarmee weer een stuk kleiner geworden.

Wel is het goed om te weten dat het bakken in een elektrische oven relatief lang duurt. Juist door het lange bakproces krijgen de maaltijden in de elektrische oven wel een heerlijke smaak. De oven heeft immers alle tijd om alle aroma’s uit de maaltijden naar boven te halen. Je geniet dus absoluut van heerlijke maaltijden dankzij een elektrische oven!

Wat is volgens ons de beste elektrische oven?

Hebben bovengenoemde voordelen jou over de streep getrokken? Wil je graag voor in jouw keuken een elektrische oven aanschaffen? Dan ben je daarvoor bij Witgoedsite.nl dus direct aan het juiste adres. Maar, welke ovens uit ons assortiment kunnen wij nou van harte aanraden? Nou, wij hebben een persoonlijke top 3 voor je samengesteld. Over deze drie beste elektrische ovens lees je hieronder meer!

BEKO BSM22321X Inbouw Multifunctionele oven A

Wil je het direct helemaal goed doen bij de aanschaf van een elektrische oven? Dan is deze variant van Beko van harte aan te raden. Deze oven krijg je namelijk in combinatie met een inductie kookplaat geleverd. Hierdoor vang je eigenlijk twee vliegen in één klap: dankzij de elektrische oven én de inductie kookplaat kun je alle maaltijden op een heerlijke manier bereiden.

Deze oven heeft verschillende standen, is makkelijk te bedienen en levert het gewenste resultaat op. Daarnaast zijn wij ook van mening dat deze elektrische oven een stijlvol design heeft. Dat is zeer wenselijk, aangezien het een inbouwoven betreft. Je moet dus deze oven dus wel in jouw keuken in (laten) bouwen. Doe hier goed onderzoek naar; let bijvoorbeeld goed op de afmetingen van de nis; de nis afmetingen moeten 59 bij 56 bij 55 cm zijn (hoogte, breedte en diepte)!

Via onze website kun je direct de actuele lage prijs voor deze beste elektrische oven vinden.

Whirlpool W7 OM4 4S1 H WP Inbouw oven

Ook over deze elektrische oven zijn wij zeer te spreken. Deze oven is namelijk geweldig te bedienen, levert het gewenste resultaat op én is ook nog eens energiezuinig. Bij het ontwikkelen van deze oven heeft Whirlpool de focus met name gelegd op het ontwikkelen van een zo’n zuinig mogelijke oven. In dat doel is het merk absoluut geslaagd.

Deze oven heeft een zelfreinigende functie, bevat meerdere kookinstellingen, levert de gewenste temperatuur en past daarop de kooktijd automatisch aan. Je hebt dus eigenlijk géén omkijken meer naar het bereiden van eten dankzij deze oven.

Etna inductiefornuis FIV560

Tot slot kunnen wij ook deze elektrische oven van het merk Etna nog aanraden. Ook deze elektrische oven wordt geleverd in combinatie met een inductie kookplaat; de kookplaat zit tenslotte boven de elektrische oven. Over zowel de kookplaat als over de oven zijn wij in ieder geval uitermate te spreken.

De elektrische oven kent meerdere standen, is makkelijk te bedienen en werkt bovendien relatief snel. Bijkomend voordeel is dat de oven een inhoud van 65 liter heeft en dat je de oven makkelijk en snel schoon kunt maken. Ook over deze elektrische oven zijn wij in ieder geval zeer te spreken.

Gaat jouw voorkeur uit naar een elektrische oven? Dan zijn in ieder geval de drie hierboven genoemde varianten absoluut de moeite waard. Veel plezier met je nieuwe elektrische oven!