Keuken

Waarom zou je voor een inductie kookplaat kiezen?

waarom zou je voor een inductie kookplaat kiezen

Ben je op dit moment bezig met het inrichten van jouw keuken? En ben je daarvoor op zoek naar de beste apparaten voor in jouw keuken? Dan weet je in ieder geval 100% zeker dat je hiervoor bij ons aan het juiste adres bent. Zoals je in onze webshop kunt zien, heb je de keus uit behoorlijk veel soorten keukenapparaten bij ons.

Daar blijft het echter niet bij. Nee, wij doen er ook alles aan om jou te helpen met het uitkiezen van de juiste keukenapparaten. Dat doen we door een uitgebreid aanbod aan te bieden, maar ook door je uitgebreid te informeren. Dat doen we onder meer met dit artikel. In dit artikel richten wij ons echt volledig op het bespreken van inductie kookplaten. Zo bespreken we wat de voordelen zijn én hoe je de beste inductie kookplaat vindt.

Wat is een inductie kookplaat precies?

Wil jij graag een nieuwe kookplaat voor in jouw keuken aanschaffen? Of ben je op zoek naar een nieuwe keuken en wil je daarvoor een nieuwe kookplaat aanschaffen? In dat geval is het advies om jouw pijlen op een inductie kookplaat te richten. Zoals je in dit artikel gaat lezen, brengt een inductie kookplaat namelijk veel voordelen met zich mee.

Maar, wat is een inductie kookplaat nou precies? Een inductie kookplaat kun je als een normale kookplaat zien. Het verschil is echter dat een inductie kookplaat op basis van een magnetisch veld werkt. Dankzij dit magnetisch veld wordt niet de kookplaat zelf opgewarmd, maar alleen de pan. Precies dát is wat je wilt als je aan het koken bent.

Met name in de afgelopen jaren is een inductie kookplaat populair geworden. Dit is met name te danken aan de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. De eerste versie van een inductie kookplaat was prima, maar dit is in de afgelopen jaren alleen maar verder verbeterd. Als je voor een hedendaagse inductie kookplaat kiest, kies je daarmee voor kwaliteit. En voor veel mogelijkheden. En voor veel voordelen!

Overigens ziet een inductie kookplaat er ook anders uit dan een normale kookplaat. Als je zeg maar een ‘ouderwetse’ keramische kookplaat hebt, zie je hier echt de pitten bovenop de kookplaat liggen. Je moet de pan op de pit zetten, waarna je deze pit met bijvoorbeeld een draaiknop aan kunt zetten. Bij een inductie kookplaat is dat anders.

Een inductie kookplaat is namelijk volledig vlak. De kookplaat kent geen verhoogde delen en wordt bediend middels knoppen. Dit zijn veelal touchscreen knoppen die je alleen maar met jouw vingertoppen aan hoeft te raken. Op die manier kun je de kookplaat moeiteloos bedienen, terwijl je van veel voordelen gaat genieten. Wat deze voordelen precies zijn, bespreken we graag hieronder. Neem het artikel daarom op je gemakje door en laat je verrassen door een inductie kookplaat.

Ons aanbod van inductie kookplaten

Graag willen wij je alvast wijzen op ons aanbod van inductie kookplaten. Als je onze webshop op je gemakje bekijkt, zie je allerlei producten naar voren komen. Het gaat hierbij om grote apparaten, zoals koelkasten en vaatwassers. Het gaat echter ook om andere apparaten, zoals allerlei soorten fornuizen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een inductie kookplaat t in ons aanbod te kiezen, maar ook voor allerlei andere soorten fornuizen.

Heb je nu al het idee dat een inductie kookplaat voor jou het beste is? Dan ben je bij ons sowieso aan het juiste adres. Bij ons vind je namelijk een divers aanbod van de beste inductie kookplaten. Belangrijk voordeel daarbij is dat al deze inductie kookplaten door gerenommeerde merken vervaardigd zijn. Als je voor één van de inductie kookplaten uit ons aanbod kiest, kies je dus voor kwaliteit.

Wat zijn de voordelen van een inductie kookplaat?

Zo, je weet nu precies wat een inductie kookplaat is. Ook weet je nu dat je bij ons uit meer dan voldoende inductie kookplaten kunt kiezen. Is het dan ook daadwerkelijk aan te raden om voor een inductie kookplaat te kiezen? Ja, dat is absoluut iets wat wij je aan kunnen raden. Een inductie kookplaat brengt namelijk veel voordelen met zich mee, waarover je hieronder alles kunt lezen.

Voordeel 1: warmt snel op

Wil je even snel een maaltijd bereiden? Pak een speciale inductie pan, vul de pan met boter en zet de inductie kookplaat aan. Door het magnetische veld is de kookplaat in staat om zich razendsnel op te warmen. Of beter gezegd: om de pan zo snel mogelijk op te warmen. Met een inductie kookplaat is het dan ook mogelijk om écht snel een lekkere maaltijd te bereiden.

Wat hier concreet een voordeel van is? Vooral dat je op een snelle manier een lekkere maaltijd kunt bereiden. Als je uit jouw werk komt, kun je eigenlijk direct een lekkere maaltijd bereiden. Heb je een behoorlijke hekel aan koken? Dan komt een inductie kookplaat ook prima van pas. Met dank aan de inductie kookplaat hoef je minder tijd in de keuken door te brengen. Ideaal, toch?

Voordeel 2: bijzonder veilig

Een inductie kookplaat is onwaarschijnlijk veilig te noemen. Dat is zéker het geval als we een inductie kookplaat naast een keramische kookplaat houden. Als je deze twee kookplaten naast elkaar legt, kunnen we alleen maar concluderen dat een inductie kookplaat echt vele malen veiliger is.

Zo beschikken de inductie kookplaten over een kinderbeveiliging. Deze beveiliging zorgt ervoor dat jouw kind niet zomaar de kookplaat aan kan zetten. Tevens gaat de inductie kookplaat alleen aan als er een pan op staat. Haal je de pan van het fornuis af? Dan schakelt de kookplaat zich direct uit.

Dat laatste is echt een cruciaal voordeel. Wat gebeurt er namelijk als jij jouw keramische kookplaat uit verkeerd te zetten? Dan blijft de kookplaat gewoon aan staan. Dit kan een vervelende geur met zich mee brengen, terwijl het ook gevaarlijk kan zijn. De kookplaat kan immers in brand vliegen of onderhevig aan flinke slijtage zijn. Wij raden je daarom – alleen al om de veiligheid – aan om voor een inductie kookplaat te kiezen.

Voordeel 3: flexibele kookzones

Kies je voor één van de beste inductie kookplaten die je kunt vinden? Dan kies je voor een inductie kookplaat met flexibele zones. Dit betekent dat jij zelf kunt bepalen welke zone waar moet komen. Je kunt hierdoor altijd de gehele kookplaat naar eigen wens inrichten.

Wat hier het voordeel van is? Nou, je kunt altijd een aangename houding aannemen. Vind jij het bijvoorbeeld fijner als de pan aan de achterzijde van het fornuis staat? Dan zorg je ervoor dat de kookzone aan het einde van de kookplaat ingesteld wordt. Dit kan echter ook anders, indien jij de pan liever zo dicht mogelijk bij je hebt staan.

Voordeel 4: verbruikt weinig energie

Ben jij duurzaam bezig? Dan is het zeker interessant om nieuwe keukenapparaten aan te schaffen. Door nieuwe keukenapparaten aan te schaffen, kun je het energieverbruik flink naar beneden bijstellen. Dat is zéker het geval als je voor een inductie kookplaat kiest.

Een inductie kookplaat is echt heel zuinig. Dit komt met name doordat de kookplaat alleen de pan verwarmd. De kookplaat hoeft zich niet zelf te verwarmen, waardoor de energie heel efficiënt ingezet kan worden.

Hoeveel geld je per jaar aan de energie uit moet geven? Je kunt uit gaan van een bedrag van pakweg 40 euro aan energiekosten. Per jaar welteverstaan. Als je voor een keramische kookplaat kiest, ligt dit bedrag vaak zo’n 20% hoger.

Voordeel 5: je hebt veel keuze

Heb je ons aanbod van inductie kookplaten reeds bekeken? Dan heb je wellicht al opgemerkt dat het aanbod echt heel uitgebreid is. Dit uitgebreide aanbod is met name te danken aan de ontwikkelingen in de afgelopen jaren. Doordat de inductie kookplaten in de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden, zijn meer en meer fabrikanten zich hier op gaan richten.

Het gevolg is logisch: je kunt uit meer en meer inductie kookplaten kiezen. In onze ogen brengt dit zeker een voordeel met zich mee. Je kunt namelijk op je gemakje jouw wensen op een rijtje zetten, waarna je op je gemakje de beste inductie kookplaat uit kunt kiezen. De kans dat je een perfecte inductie kookplaat uit kunt kiezen, staat gelijk aan ongeveer 100%!

Wat zijn de nadelen van een inductie kookplaat?

Heb je nu al interesse om een inductie kookplaat uit te kiezen? Logisch! Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is een inductie kookplaat echt onwijs fijn. Je geniet van meerdere voordelen, maar je moet daarbij wel met enkele aandachtspunten rekening houden.

Ook over deze aandachtspunten informeren wij je graag uitgebreid. Dat doen we met een bepaalde reden: we willen je zo uitgebreid mogelijk informeren over een inductie kookplaat. Alleen als wij je uitgebreid informeren, ben jij in staat om de juiste keuze te maken. Vandaar dat je hieronder meer over de aandachtspunten/nadelen van een inductie kookplaat kunt lezen.

Nadeel 1: niet goedkoop

Wil jij graag een inductie kookplaat voor in jouw keuken aanschaffen? Zorg er dan voor dat je ene behoorlijk budget tot je beschikking hebt. Het is namelijk een feit dat je voor de meeste inductie kookplaten relatief veel geld moet betalen.

Van welk bedrag je ongeveer uit kunt gaan? Nou, dat is volledig afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Zoals je in ons aanbod al kunt zien, lopen de prijskaartjes behoorlijk uiteen. Als je graag de kosten zo laag mogelijk wilt houden, is het wellicht beter om voor een keramische kookplaat te kiezen. Daarbij geniet je echter niet van alle hierboven genoemde voordelen.

Nadeel 2: je moet de juiste aansluiting hebben

Wil je een inductie kookplaat in jouw keuken integreren? Dan is het zaak dat de keuken over de juiste aansluiting beschikt. Met name als je een oudere keuken hebt, is het goed mogelijk dat de juiste aansluiting niet in de auto aanwezig is.  

Hierbij is het overigens ook zaak dat je een aparte kookgroep krijgt. Deze kookgroep moet uit minstens een perilex-stekker en een stopcontact bestaan. Mocht je zo’n installatie nog niet in jouw keuken hebben, is het zaak dat deze geplaatst wordt. Daarbij moet je wel met een extra investering rekening houden.

Nadeel 3: je hebt speciale pannen nodig

Om van een inductie kookplaat gebruik te kunnen maken, moet je speciale pannen hebben. Heb je deze pannen niet in huis? Dan kun je simpelweg géén gebruik van de inductie kookplaat maken.

Waarom dit zo is? Dit heeft puur met de werking van de kookplaat te maken. Zoals we eerder in dit artikel aangegeven te hebben, werkt zo’n kookplaat op basis van een magnetisch veld. Als je een normale pan op deze kookplaat zit, wordt dit magnetische veld niet goed doorgegeven. Eindresultaat: er gebeurt eigenlijk helemaal niks.

Het is daarom cruciaal dat je de juiste inductie pannen gaat kopen. Ook hiervoor moet je weer een extra bedrag uittrekken. Met name als je de beste inductie pannen wilt kopen, moet je hiervoor relatief diep in de buidel tasten.

Hoe kies je de beste inductie kookplaat uit?

Zo, wat vind jij van alle voor- en nadelen? Ben je eigenlijk overtuigd geraakt van de vele voordelen van een inductie kookplaat? Dan raden wij je aan om een goede vergelijking te maken. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is het aanbod immers heel divers. Om uiteindelijk de beste variant uit te kunnen kiezen, willen wij je de volgende tips meegeven:

  • Zet jouw wensen op een rijtje: je kunt het beste als eerste jouw wensen op een rijtje zetten. Aan de hand van jouw wensen kun je al een flinke schifting in het uitgebreide aanbod gaan maken.
  • Bepaal je budget: ook is het advies om een maximum budget voor jezelf vast te stellen. Binnen dit budget kun je op zoek gaan naar de beste inductie kookplaat.
  • Kies voor een A-merk: het is sowieso aan te raden om altijd voor een inductie kookplaat van een A-merk te kiezen. Daarmee ben je van de gewenste kwaliteit verzekerd.
  • Bestel je kookplaat bij Witgoedsite: bij ons heb je voldoende keus, geniet je alleen maar van A-merken én betaal je marktconforme prijzen. Wat wens je nog meer?