Keuken

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een vriezer?

Nieuwe Vriezer Kopen

Indien je op zoek naar een nieuwe koelkast bent, heb je de keus uit behoorlijk veel soorten koelkasten. Een ware trend in de afgelopen jaren is hierbij om te kiezen voor een koelkast inclusief een vriesvak. Heeft dit – om welke reden dan ook – absoluut niet jouw voorkeur? Dan is het goed om te weten dat je ook voor een losstaande vriezer kunt kopen.

De aanschaf van een losstaande vriezer is óók aan te raden als je simpelweg meer vriesruimte in jouw huis wilt creëren. De vriezer van jouw koelkast is mogelijk niet groot genoeg, waardoor de aanschaf van een extra vriezer zeer interessant is. Maar, hoe kun je nou de beste vriezer vinden? Waar moet je op letten bij het vergelijken van de verschillende vriezers? En met welke factoren moet je extra rekening houden? Op deze vragen geven wij in dit artikel graag een passend antwoord!

Wel willen wij je op dit moment graag op het volgende wijzen: het aanbod van vriezers is vrij divers te noemen. Je kunt hierdoor tussen tal van vriezers kijken, waardoor je eigenlijk altijd wel in staat bent om een geschikte vriezer te vinden. Neem daarom dit artikel op je gemakje door, lees je daarmee goed in en vergelijk vervolgens direct de vriezers uit ons assortiment. Deze vriezers zijn niet alleen voordelig geprijsd, maar zijn ook nog eens van een geweldige kwaliteit. Wat wens je nog meer?

Bepaal waar je de vriezer neer wilt zetten

Heb jij behoefte aan meer vriesruimte? Is de vriezer in jouw koelkast niet meer ruim genoeg? Dan is het aan te raden om goed na te denken over de plaatsing van de nieuwe vriezer. Wil je deze vriezer ook in jouw koelkast plaatsen? Of heb je in de bijkeuken nog een mooi plaatsje voor een vriezer over? Of wil je graag de vriezer in jouw schuur neerzetten? Alles is eigenlijk mogelijk.

Indien je voor een vriezer in de schuur wilt gaan, heb je onwijs veel mogelijkheden. Aangezien je hoogstwaarschijnlijk de nodige ruimte in de schuur hebt, kun je voor een vrij grote vriezer kiezen. Wil jij liever de vriezer in jouw bijkeuken plaatsen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk meer te maken met beperkingen qua afmetingen. Bepaal dus éérst waar je de vriezer neer wilt gaan zetten.

Afmetingen van de vriezer

Heb je bepaald waar je de vriezer neer wilt gaan zetten? Dan kun je de aanwezige ruimte goed op gaan meten. Hiermee breng je duidelijk in kaart hoe groot de vriezer kan zijn én naar wat voor soort vriezer je dus op zoek kunt gaan.

Ook op dit vlak is het goed om te weten dat je voor tal van vriezers kunt gaan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hele hoge en smalle vriezer, maar je kunt ook voor een brede en lage vrieskast gaan. Op dit gebied bestaat eigenlijk geen ‘goed’ of ‘fout’, aangezien deze volledige keuze afhankelijk is van jouw eigen voorkeuren én de aanwezige ruimte in jouw huis of schuur.

De inhoud van de vriezer

Let uiteraard ook heel goed op de inhoud van de vriezer. Des te groter de vriezer is, des te meer voedingsmiddelen je in de vriezer kwijt kunt gaan. Een grotere inhoud gaat echter ook gepaard met forsere afmetingen van de vriezer. Niet in alle situaties kun je dus kiezen voor een vriezer met een flinke inhoud; soms is het nodig om op dit vlak enig water bij de wijn te doen.

De inhoud van een vriezer wordt overigens altijd aangegeven in de eenheid liter. Doordat altijd dezelfde eenheid gehanteerd wordt, kun je in ieder geval voor jezelf een goed vergelijk gaan maken. Richt je hierbij echter niet alleen op de inhoud, maar kijk naar het totaalplaatje. Ook de afmetingen en de vorm zijn dus van cruciaal belang, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen.

Energieklasse van de vriezer

Eigenlijk staat een vriezer de gehele dag aan; zodra de vriezer uit staat, gaan immers alle voedingsmiddelen bederven. Aangezien de vriezer de gehele dag aanstaat, is het een behoorlijke energievreter. Gelukkig kun je de hoogte van jouw energierekening alsnog op een handige manier beperken: dat doe je door te kiezen voor een vriezer met een gunstige energieklasse.

In onze ogen is het absoluut aan te raden om te kiezen voor een vriezer met een gunstige energieklasse. Dit merk je fors in de hoogte van jouw energierekening, terwijl je ook nog eens een positieve bijdrage aan het milieu weet te leveren. Als elk huishouden in ons land voor een energiezuinige vriezer zou kiezen, zou dit onwijs veel schelen qua energieverbruik in ons land.

Eigenschappen van de vriezer

Verder willen wij je ook nog aanraden om goed naar de eigenschappen van de vriezer te kijken. Let bijvoorbeeld op het koelvermogen, op de indeling van de vriezer, op de minimale temperatuur, op de maximale temperatuur en op aanverwante eigenschappen.

Juist op het gebied van deze eigenschappen kun je duidelijke verschillen zien tussen vergelijkbare vriezers. Maak dus een goed vergelijk, bepaal aan welke voorwaarden jij de meeste waarde hecht en kies op basis daarvan uiteindelijk de beste vriezer uit.

Prijskaartje van de vriezer

Wil je graag een extra vriezer voor in jouw huis kopen? Dan weet je één ding zeker: je moet hier zeker enkele honderden euro’s voor vrij gaan maken. Het maakt echter wel behoorlijk uit of je een vriezer van 300 euro koopt of een vriezer van 800 euro koopt. Wij willen je dan ook graag aanraden om goed naar het prijskaartje te kijken.

Richt je focus echter niet puur op het prijskaartje, maar kijk met name naar het totaalplaatje. In het verlengde daarvan is het ook aan te raden om altijd te kiezen voor een vriezer van één van de gerenommeerde merken. Deze merken hebben immers bewezen dat zij de beste kwaliteit weten te leveren, waardoor je van een lange levensduur weet te genieten. Je kunt beter 800 euro in een vriezer investeren waar je 10 jaar mee gaat doen in plaats van 300 euro in een vriezer waar je slechts 3 jaartjes mee kunt doen!