Keuken

Waar let je op bij het uitkiezen van een magnetron?

Magnetron Kopen

Is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe magnetron aan te schaffen? Ben je wellicht met een complete make-over van jouw keuken bezig? Of wil je graag jouw huidige magnetron door een nieuwer c.q. beter exemplaar gaan vervangen? In een dergelijke situatie is het absoluut aan te raden om een goed vergelijk te maken. Juist door een goed vergelijk te maken, kun je uiteindelijk de beste magnetron uitkiezen.

Graag helpen we jou daar een handje bij. In dít artikel bespreken we namelijk uitgebreid waar je op moet letten bij het uitkiezen van een magnetron. Zo bespreken we wat de belangrijkste criteria zijn en waar je extra goed op moet letten. Ook bespreken we graag waarom het een aan te raden is om een magnetron aan te schaffen; daarbij richten wij onze pijlen ook op onze eigen website.

Als je voordelig een goede magnetron aan wilt schaffen, ben je daarvoor namelijk bij Witgoedsite.nl aan het juiste adres. Wij bieden de beste magnetrons van de beste merken tegen de scherpste prijzen aan. Je weet één ding zeker: via onze webshop hoef je nooit teveel te betalen voor een nieuwe magnetron. Dat maakt het aanschaffen van een nieuwe magnetron eigenlijk alleen maar leuker!

Soorten magnetrons

Wil je graag een nieuwe magnetron uit gaan kiezen? Dan moet je eerst een keuze maken met betrekking tot het soort magnetron. Hedendaags bestaan namelijk meerdere soorten magnetrons, waarbij elk soort magnetron zijn eigen voor- en nadelen heeft. Grofweg kan er onderscheid gemaakt worden tussen vier soorten magnetrons: combimagnetrons, solo magnetrons, inbouw magnetrons en vrijstaande magnetrons.

Wat de beste soort magnetron is? Ja, dat hangt echt volledig van jouw situatie en jouw voorkeuren af. Heb je bijvoorbeeld in jouw keuken een nis waarin de magnetron geplaatst kan worden? Dan is het verstandig om te kiezen voor een inbouw magnetron. Heb je echter géén nis in jouw keuken? Dan kun je het beste voor een vrijstaande magnetron kiezen; die magnetron kun je immers overal in jouw huis of keuken neerzetten.

Daarnaast kun je dus ook nog kiezen tussen een combimagnetron en een solomagnetron. Met een combimagnetron vang je eigenlijk meerdere vliegen in één klap; je geniet dan niet alleen van een magnetronfunctie, maar ook van een ovenfunctie. Met een combimagnetron ben je dus ook in staat om een pizza te bakken of om een schaal met lasagne klaar te maken.

Wat voor jou de beste keus is? Uiteindelijk kan alleen jijzelf dat gaan bepalen. Voordat je op zoek naar de beste magnetron gaat, is ons advies om jouw wensen op een rijtje te zetten. Op basis van jouw wensen kun je vervolgens gericht naar de beste magnetron op zoek gaan, waarbij je dus continu rekening met jouw wensen houdt.

Budget

Ook is ons advies om goed naar het prijskaartje van de magnetron te kijken. Als je voor een solomagnetron kiest, betaal je in 95% van de gevallen minder dan voor een combimagnetron. Dat geldt ook voor een vrijstaande oven; een vrijstaande oven is in 95% van de gevallen voordeliger dan een inbouwen.

Aan de hand van jouw wensen kun je dus ook voor jezelf een maximum budget vast gaan stellen. Binnen het door jou bepaalde budget kun je vervolgens gericht op zoek naar de beste magnetron. Dit is de magnetron die zowel aan jouw wensen als aan jouw budget voldoet.

Merk

Heb je een bepaalde voorkeur voor een merk? Dan is dat ook een belangrijk criteria waar je goed op moet letten. Ben je volledig open minded wat betreft merken? Dan weet je in ieder geval zeker dat je meer dan voldoende hebt om uit te kiezen; verschillende merken weten immers prima magnetrons te leveren.

Als je een oven via onze webshop aanschaft, weet je zeker dat je een oven van een gerenommeerd merk aanschaft. Wij werken namelijk alleen maar met de beste merken samen, waardoor wij de kwaliteit van de magnetrons weten te waarborgen. Dit levert jou een hoop gemak op; bovendien hoef je zelf niet meer te twijfelen over de kwaliteit. Alle magnetrons uit ons assortiment zijn immers van de gewenste kwaliteit!

Grootte van de magnetron

Ook is het goed om naar de grootte van de magnetron te kijken. De grootte wordt aangegeven aan de hand van een diameter:

 

  • 0 tot 28 cm: de magnetron is dan groot genoeg voor een kom soep
  • 28,1 t/m 35 cm: de magnetron is dan groot genoeg voor een dinerbord
  • 31,5 t/m 40 cm: de magnetron is dan groot genoeg voor een grote schaal
  • Vanaf 40,1 cm: de magnetron is dan groot genoeg voor een plaatpizza

Stem ook de grootte van de magnetron af op jouw eigen voorkeuren. Daarbij is het ook zaak om naar het soort magnetron te kijken. Als je voor een solomagnetron kiest, heb je immers niet zoveel aan een magnetron waarin een plaatpizza past. Met een solomagnetron kun je immers geen pizza bereiden, terwijl dat met een combimagnetron wél mogelijk is.

Vermogen van de magnetron

Wil je graag jouw maaltijden snel klaar kunnen maken in de magnetron? Dan is het advies om te kiezen voor een magnetron met vrij veel vermogen. In dat geval kom je al snel uit bij een magnetron met een vermogen van meer dan 1000 watt. Je kunt echter ook voor een magnetron met een laag vermogen kiezen, waardoor de magnetron ook een stuk energiezuiniger is.

Afmetingen

Tot slot is het ook nog verstandig om goed naar de afmetingen vna de magnetron te kijken. Dit is met name van belang bij de vrijstaande magnetrons; in dat geval moet je een plekje in jouw huis zien te vinden waar je de magnetron op een fraaie manier neer kunt zetten.

Ben je op zoek naar een ingebouwde oven? Dan moet je goed de afmetingen van de nis opmeten, waarna je een geschikte oven met de juiste afmetingen kunt vinden.

Bij het uitkiezen van een magnetron kun je in ieder geval alle kanten op. Denk dus goed na over jouw wensen, denk goed na over jouw budget en vergelijk direct het aanbod van magnetrons op Witgoedsite.nl!