Keuken

Tips om jouw keuken zo handig mogelijk in te delen

tips om jouw keuken zo handig mogelijk in te delen

Zonder dat je het wellicht nadrukkelijk door hebt, breng je behoorlijk veel tijd in jouw keuken door. Dat is zeker het geval als je het leuk vindt om te koken. Geldt dat ook voor jou? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat een handige indeling van een keuken onwijs handig is.

Wil jij op dit gebied nog een ware inhaalslag gaan slaan? Dan is het interessant om dit artikel op je gemakje door te nemen. In dit artikel vind je namelijk meerdere, handige tips. Tips om jouw keuken op een handige manier in te delen, waardoor je van veel gemak kunt profiteren.

Klinkt dat bij jou als muziek in de oren? Dan ben je in onze webshop sowieso aan het juiste adres. Wij bieden namelijk de beste producten voor in de keuken aan. Dit varieert van de nieuwste keukenapparaten tot aan de beste hulpmiddelen voor in de keuken. Niet alleen voor in de keuken bieden wij veel handige producten aan, maar ook voor bijvoorbeeld het doen van de was. Zo vind je in ons aanbod ook meerdere strijkijzers, wasmachine en drogers terug.

Heb je naar aanleiding van dit artikel interesse om jouw keuken opnieuw in te delen? Dan kun je daarvoor in ons aanbod dus ook veelal de juiste producten vinden. Neem het artikel daarom op je gemakje door, laat je verrassen en hak uiteindelijk de knoop door. Van het opnieuw indelen van jouw keuken ga je sowieso geen spijt krijgen!

Tip 1: zorg voor voldoende opbergruimte

Vind je het leuk om heerlijke maaltijden op tafel te zetten? En maak je daarvoor ook gebruik van allerlei potjes, pannetjes en hulpmiddelen? Dan raden wij je sowieso aan om in jouw keuken voor voldoende opbergruimte te zorgen.

Dat doe je bijvoorbeeld door enkele kasten op een handige manier in te richten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een draaiplateau in de keuken kiezen, terwijl je ook handige rekjes in jouw keuken in kunt bouwen. Mocht je niet al te veel ruimte hebben, kun je een dergelijk rekje ook nog op jouw aanrechtblad neerzetten. Als je daarvoor kiest, oogt jouw keuken mogelijk iets slordiger. Neemt niet weg dat je echter wel op een (super) handige manier in jouw keuken gebruik van alle hulpmiddelen kunt maken.

Bijkomend voordeel: je weet direct waar je alle potjes en pannetjes in jouw keuken kunt vinden. Als je even snel een maaltijd in elkaar wilt flansen, hoef je hier dus ook niet al te veel tijd voor uit te trekken. Ideaal!

Tip 2: plaats de vaatwasser op een handige plek

Kan een moderne keuken nog zonder een vaatwasser? Nee, dat is wat ons betreft niet meer mogelijk. In een moderne keuken hoort hoe dan ook een vaatwasser thuis, aangezien een vaatwasser gewoonweg onmisbaar is.

Maar, waar plaats je de vaatwasser dan in jouw keuken? Dat is een belangrijke vraag waar je goed over na moet denken. Er niet alleen een passende nis in de keuken aangebracht kunnen worden, maar je hebt ook nog met de leiding(en) te maken. Daarnaast moet je ook nog goed rekening houden met de handigheid van de vaatwasser.

Wat we daarmee bedoelen? Nou, het is wel handig als de vaatwasser zich in de buurt bij jouw servieskast bevindt. Zodra je jouw vaatwasser uit gaat ruimen, hoef je niet al te ver naar jouw servieskast toe te lopen. Je weet hierdoor tijd te besparen, terwijl je ook nog van het nodige gemak geniet.

Dit klinkt misschien als een té simpele tip, maar het is toch een tip die we graag willen geven. In sommige keukens zien wij dat de afstand tussen de vaatwasser en de servieskast immens is. In principe is daar niks mis mee, maar het is niet de meest handige inrichting van een keuken. Probeer daarom zo goed mogelijk over de plaatsing van de vaatwasser na te denken!

Tip 3: plaats de koelkast en vriezer bij elkaar

Bij het indelen van jouw keuken moet je uiteraard ook met de koelkast rekening houden. In elke keuken is een koelkast onmisbaar, maar dat geldt eigenlijk ook voor een vriezer. Voor deze huishoudelijke apparaten moet je wel belangrijke keuzes maken: ga je voor een koel-vriescombinatie? Of ga je voor een losse koelkast en voor een losse vriezer? De keuze is volledig aan jou.

Daarbij moet je ook goed rekening houden met de aanwezige ruimte in jouw keuken. Heb je de ruimte om voor een grote koelkast te kiezen? Of moet je het met een kleinere koelkast doen? Als dat laatste het geval is, heb je mogelijk niet de ruimte om voor een koel-vriescombinatie te kiezen. Indien je wél voldoende ruimte hebt, kun je voor een prachtige en ruime koel-vriescombinatie kiezen!

Mocht je geen ruimte hebben, moet je op zoek gaan naar een andere oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld jouw vriezer in de schuur neerzetten. Is op zich ook niks mis mee, maar je moet dan wel voortdurend van de keuken naar de schuur toe lopen. Ook daar is dus niks mis mee, maar het is wel een belangrijk punt om rekening mee te houden. Het zou handiger zijn als je voor een koel-vriescombinatie zou (kunnen) kiezen.

Tip 4: zorg voor een ruime bestekla

Heb je enig idee wat je elke dag sowieso nodig hebt? Juist; bestek! Wij willen je dan ook graag aanraden om altijd voor een ruime bestekla te opteren. Deze bestekla moet bij voorkeur ook nog op een handige plek in de keuken aangebracht worden, zodat je niet al te ver naar de bestekla toe hoeft te lopen.

Daarbij is het advies dus ook om voor een zo’n ruim mogelijke bestekla te kiezen. Waarom? Omdat je eigenlijk nooit voldoende servies kan hebben. Zeker als je een groter huishouden hebt, heb je al snel bijzonder veel messen, lepels en vorken nodig.

Dat is ook het geval als je regelmatig visite over de vloer krijgt. In dat geval is het ook aan te raden om voldoende bestek in huis te hebben. Aan jou de taak om dit bestek aan te schaffen; wij willen je in ieder geval adviseren om voor een ruime bestekla te zorgen.

Tip 5: zorg voor lades en kastjes op de juiste hoogte

Ben je bijzonder lang? Of ben je juist relatief klein? In beide gevallen moet je goed kijken naar de plaatsing van de lades en kastjes. Of beter gezegd: naar de hoogte van de lades en kastjes. Je moet deze hoogte eigenlijk volledig op jouw lichaamslengte af zien te stemmen!

Hoe je dit kunt doen? Nou, de meeste keukenfabrikanten hanteren vaste maten voor de kastjes en de lade. Indien je jouw eigen keuken gaat ontwerpen, kun je hier echter invloed op uitoefenen. Hierbij moet je niet alleen met jouw eigen voorkeuren rekening houden, maar ook met de ruimte in jouw keuken. Heb je bijvoorbeeld de ruimte om de kastjes een paar centimeter hoger te plaatsen? Het is aan jou om hier goed over na te denken en onderzoek voor te doen.

Wij kunnen je een ideale plaatsing van de lades en kastjes in ieder geval aanraden. Je deelt jouw keuken hier niet alleen handiger mee in, maar ook nog eens een stuk makkelijker. Op deze manier ben je hoe dan ook in staat om optimaal van jouw keuken te genieten!

Tip 6: probeer de bijkeuken erbij te betrekken

Heb je de luxe dat je een keuken én een bijkeuken in jouw woning hebt? Dan bevind je je eigenlijk in een luxepositie. In dat geval kun je namelijk jouw bijkeuken op een optimale manier bij jouw echte keuken gaan betrekken. Het voordeel hiervan is dat je meer ruimte tot je beschikking hebt en dat je alsnog geniet van de nodige handigheid.

Hoe je de bijkeuken bij jouw keuken kunt betrekken? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw koelkast en vriezer in de bijkeuken te plaatsen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de wasmachine en droger in de bijkeuken te plaatsen. Eigenlijk kun je alle kanten op, indien je voldoende ruimte in jouw bijkeuken hebt.

Met een bijkeuken creëer je in ieder geval voldoende ruimte. Met voldoende ruimte weet je een keuken sowieso al een stuk handiger in te richten; dat is op basis van onze eigen ervaringen in ieder geval. Indien je nét iets meer ruimte tot je beschikking hebt, kun je immers alles iets ruimer opzetten. Daarbij heb je ook meer ruimte om verschillende huishoudelijke apparaten in jouw keuken te plaatsen, waardoor je van veel gemak geniet. Gemak waar je op de lange termijn absoluut van gaat genieten!

Tip 7: zet je eigen voorkeuren op een rijtje

Tot slot willen wij je nog het volgende aanraden: zet jouw eigen voorkeuren heel goed op een rijtje. Door jouw eigen voorkeuren goed op een rijtje te zetten, weet je precies wáár je behoefte aan hebt. Op basis van jouw behoeften kun je vervolgens de keuken geheel naar wens in gaan richten. Neem daarbij bovenstaande tips mee, maar luister ook zeker naar jouw onderbuikgevoel en naar jouw eigen voorkeuren.

Indien je deze tips op weet te volgen, zorg je in ieder geval voor een handige keuken. Een keuken waarin je veel tijd op een aangename manier door kunt gaan brengen. Wat wilt eens mens nog meer? Veel succes met het inrichten en indelen van jouw keuken!