Keuken

Is koffie gezond voor je?

Is Koffie Gezond

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat wij in Nederland onwijs dol zijn op koffie. Uit dit onderzoek bleek onder meer dat wij, als Nederlanders, ongeveer de meeste koffie per wereld drinken. Gemiddeld genomen drinken we 2,3 kopjes koffie per dag. Bij dit gemiddelde is echter ook rekening gehouden met mensen die helemáál geen koffie drinken. Voor de fervente koffieliefhebbers ligt het totaal aantal kopjes per dag dus nog (vele malen) hoger.

Ben jij zelf ook een liefhebber van koffie? Begin je bijvoorbeeld elke dag met een heerlijke espresso? Sluit je de dag ook weer graag af met een heerlijke cappuccino of een heerlijke latte macchiato? Dan ben je dus zeker niet de enige. Veel Nederlanders zijn onwijs dol op koffie en drinken dus meerdere kopjes koffie op een dag. De grote vraag daarbij is natuurlijk: is koffie gezond voor je? Wij zijn op onderzoek uitgegaan.

Dit artikel hebben we geschreven omdat wij een aanbieder van verschillende soorten koffiemachines zijn. Ongeacht voor welke koffiemachine je uit ons assortiment kiest, geniet je nadien van heerlijke koffie. Wij vinden het echter ook belangrijk om je zo uitgebreid mogelijk over dit heerlijke drankje te informeren. Mocht uit onderzoek zijn gebleken dat koffie super ongezond voor je is, zouden we dat ook in dit artikel gemeld hebben. Feit is echter dat het onderzoek iets anders laat zien. Een uitkomst die absoluut interessant is en het bespreken de moeite waard is.

4 kopjes per dag

Aan de hand van een wetenschappelijk onderzoek én op basis van het Voedingscentrum hebben wij dit artikel samen weten te stellen. We kunnen je alvast één ding verklappen: als je dagelijks maximaal 4 kopjes koffie drinkt, is dit drankje inderdaad gezond. Zodra je meer kopjes per dag gaat drinken, wordt het drankje te ongezond. Hoe dat komt? Dat vertellen we hieronder graag.

In de basis is koffie gezond. Het drankje bevat namelijk niet al te veel schadelijke stoffen en brengt de vochtbalans in het lichaam weer op peil. Koffie bestaat immers voor 98% uit water en is op die manier dus zeker gezond te noemen. Feit is echter dat koffie cafeïne bevat. Met deze stof is op zich niks mis, maar een te hoge inname van cafeïne kan tot verschillende gezondheidsproblemen leiden.

Aangezien je deze problemen wilt voorkomen, is het advies om maximaal 4 kopjes koffie per dag te drinken. Als je vier kopjes koffie per dag drinkt, geniet je ondertussen ook nog van de nodige gezondheidsvoordelen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat koffie onder meer de kans op verschillende ziektes verkleint. Daarnaast kan koffie je ook prima helpen tijdens het afvallen.

Om meerdere gezondheidsredenen is het dus zeker aan te raden om koffie te drinken. Het verkleint de kans op ziektes, het kan het afvalproces stimuleren en het brengt de vochtbalans in je lichaam weer op. Van deze voordelen geniet je echter alleen als je maximaal 4 kopjes koffie per dag drinkt.

Is cafeïne schadelijk voor je?

Als bestanddeel is cafeïne niet schadelijk. Het is echter wel schadelijk als er een te hoge inname van cafeïne in je lichaam zit. Op de korte termijn zorgt cafeïne voor een verbetering van bijvoorbeeld het energielevel en de concentratie. Maar, op de lange termijn blijft cafeïne nog lang in het lichaam aanwezig. Na het drinken van één kopje koffie heeft het lichaam ongeveer 6 uur nodig om de cafeïne uit het lichaam te krijgen. Zodra het cafeïne gehalte te hoog wordt, krijgt het lichaam hier moeite mee. Dat kan uiteindelijk voor gezondheidsproblemen gaan zorgen.

Is het dan altijd verstandig om decafeïne koffie te drinken? Nou, in die koffie zit alsnog een hele kleine hoeveelheid cafeïne, maar het zou inderdaad verstandiger zijn om die koffie te drinken. Tegelijkertijd doe je er goed aan om maximaal 4 kopjes koffie per dag te drinken. In dat geval kan je het beste genieten van de meest lekkere koffie. Daarvoor heb je koffiebonen mét cafeïne en een hoogwaardige koffiemachine nodig.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe koffiemachine? Daarvoor ben je bij Witgoedsite.nl aan het juiste adres. Bekijk op je gemakje de verschillende soorten machines, vergelijk deze machines met elkaar en schaf vervolgens direct de gewenste machine aan. Drink vervolgens maximaal 4 kopjes koffie per dag en geniet van meerdere gezondheidsvoordelen!