Keuken

Is het slim om een vriezer in de schuur te zetten?

Vriezer In De Schuur

Recent kregen wij een vraag van het stelletje Rutger en Linda. Dit stelletje had een nieuwe woning gekocht en was bezig met het inrichten van hun nieuwe woning. Zij vroegen zich daarbij af of zij een vriezer in de schuur konden zetten. Nadat wij deze vraag van Rutger en Linda binnen gekregen hadden, besloten wij dat het tijd was om dit artikel te gaan schrijven. Rutger en Linda zijn ongetwijfeld niet de enige die zich afvragen of dit überhaupt mogelijk is.

Waarom deze vraag überhaupt van belang is? Nou, veel huishoudens hebben tegenwoordig behoefte aan behoorlijk veel vriesruimte. Brood moet ingevroren worden, vlees moet ingevroren worden en lekkere hapjes (zoals pizza’s) moeten ingevroren worden. Mogelijk heb je in jouw koelkast echter niet voldoende ruimte om een vriezer neer te zetten die groot genoeg is.

Mocht dat het geval zijn, is het zeer interessant om een extra vriezer aan te schaffen. Maar, waar ga je deze vriezer dan neerzetten? Vrij veel huishoudens kiezen ervoor om die vriezer dan in de schuur te zetten. Maar, is dat verstandig? Of is het beter om toch voor een andere plek te kiezen? Wij geven in dit artikel de antwoorden op deze prangende vragen. Wij hebben Rutger en Linda intussen overigens ook van het juiste antwoord al voorzien!

Is het mogelijk om een vriezer in de schuur te zetten?

In principe is het zeker mogelijk om een vriezer in de schuur te zetten. Daarbij moeten we wél opmerken dat je met meerdere factoren rekening moet houden. Dit betekent in principe dat het mogelijk is om een vriezer in een schuur te zetten, maar dat het niet áltijd mogelijk is. Of het bij jou mogelijk is? Dat hangt af van de exacte situatie én van verschillende factoren. Welke factoren dat zoal zijn, bespreken we graag in het restant van dit artikel.

Temperatuur in de schuur

Het is van cruciaal belang om de temperatuur in de schuur te gaan meten. Dit doe je door op een koude dag een thermometer in de schuur op te hangen. Meet de laagste temperatuur op en kijk vervolgens naar de klimaatklasse zoals deze op de vriezer vermeld staat.

Op de vriezer kan je bijvoorbeeld de volgende klimaatklassen zien staan: SN, SN-T of SN-ST. Mocht je één van deze klimaatklassen op jouw vriezer zien staan, is de ondergrens 10 graden Celsius. Dit betekent dat de temperatuur in jouw schuur niet onder de 10 graden Celsius uit mag komen.

Is dat wel het geval? Dan is het niet aan te raden om de vriezer in de schuur neer te zetten. Mocht je daar wel voor kiezen, is het goed mogelijk dat de vriezer defect raakt. Ook kan de vriezer in die situatie mogelijk niet de gewenste temperaturen te leveren. In dat geval kunnen jouw etenswaren bederven in de vriezer in de schuur.

Heb je geen schuur die helemaal niet geïsoleerd is? Dan is de kans heel groot dat de temperatuur in de schuur behoorlijk laag is. In dat geval is het niet verstandig om zomaar een vriezer in de schuur neer te zetten. Nee, je moet dan echt kiezen voor een vriezer die in staat is om te blijven functioneren bij een lage temperatuur in de schuur.

Check daarom altijd de klimaatklasse die op jouw vriezer vermeld staat. Dit is bijvoorbeeld de letter N, de letter T of de lettercombinaties ST of SN. Elke klimaatklasse staat voor een bepaalde minimumtemperatuur en voor een bepaalde maximumtemperatuur. Of je jouw vriezer in de schuur kan plaatsen, is dus afhankelijk van deze klimaatklasse in combinatie met de temperatuur in jouw schuur.

Wat kan je doen als het in jouw schuur té koud is?

Geeft de thermometer in jouw schuur een ongekend lage temperatuur aan? Dan is het niet verstandig om een vriezer in de schuur neer te zetten. Gaat jouw voorkeur daar echter wel naar uit? Dan kan je ervoor kiezen om de schuur te isoleren. Door jouw schuur te isoleren, weet je de binnentemperatuur beter te waarborgen. Daardoor maak je jouw schuur geschikt voor het plaatsen van een vriezer.

Een vriezer voor in de schuur kopen

Wil je graag een vriezer in jouw schuur gaan plaatsen? Dan moet je dus eerst uitzoeken óf het mogelijk is om een vriezer in jouw schuur te plaatsen. Mocht dat het geval zijn, heb je in ieder geval de keus uit een uitgebreid assortiment. Kijk maar eens binnen onze webshop naar het aanbod van vriezers. Je weet dan eigenlijk niet wat je ziet; het aanbod van vriezers is echt héél uitgebreid te noemen.

Wel is het daarbij van belang om op meerdere factoren te letten. Allereerst moet je dus goed naar de klimaatklasse van de vriezer kijken, terwijl het ook aan te raden is om naar de afmetingen van de vriezer te kijken. Des te groter de vriezer is, des te meer ruimte je in jouw schuur hebt.

De grootte van de vriezer is echter ook bepalend voor de totale vriesinhoud. Mocht je veel vlees en overige etenswaren in de vriezer willen bewaren, heb je een flinke vriesinhoud nodig. Woon je alleen en heb je niet zo’n behoefte aan een super grote vriezer? Dan kan je ook opteren voor een kleinere vriezer.

Daarbij is het advies ook nog om te kijken naar het vriesvermogen van de vriezer. Des te hoger het vriesvermogen is, des te beter de etenswaren gekoeld kunnen worden. Ook is een hoger vriesvermogen wenselijk voor grotere vriezers; er moet dan immers meer eten gekoeld blijven/worden.

Tot slot is ons advies ook nog om goed naar het prijskaartje van de vriezer te kijken. Over het algemeen kan je aannemen dat je méér geld betaald voor de betere vriezers. Mocht je de beste vriezer voor in jouw schuur aan willen schaffen, moet je rekening houden met een prijskaartje van zeker enkele honderden euro’s. Stel voor jezelf een maximumbudget op en zoek vervolgens in het assortiment van Witgoedsite.nl naar de beste vriezer voor in jouw schuur!