Keuken

Hoe slim is de Honeywell Lyric T6?

Thermostaten

Door de jaren heen hebben we veel te danken gehad aan de technologische ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen hebben gezorgd voor nieuwe uitvindingen, voor nieuwe producten en voor nieuwe luxe-situaties. Het is namelijk ongelooflijk luxe dat tegenwoordig veel huishoudens een slimme thermostaat in huis hebben hangen. Een typerend voorbeeld van een slimme thermostaat is de Honeywell Lyric T6. Maar, hoe slim is de Lyric T6 van Honeywell nou daadwerkelijk? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan. Onze bevindingen kan je in dit artikel vinden.

Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat kan je op een perfecte manier geld besparen. Deze thermostaat regelt namelijk de verwarming binnen het huis. Door de verwarming af te stemmen op het leefpatroon, bevind je je altijd in een heerlijk klimaat. Daarnaast zorgt de slimme thermostaat er ook voor dat er geen elektriciteit meer verspild wordt. Zodoende heb je aan het einde van het maand een lagere energierekening. Dat is toch de wens van elk huishouden? In ons assortiment kan je meerdere slimme thermostaten vinden, waarbij de Honeywell Lyric T6 zeker direct opvalt.

Deze slimme thermostaat kan met alle types cv-ketels samenwerken. Door deze perfecte samenwerking hoef je niet meer een nieuwe cv ketel te kopen. Nee, je kunt de Lyric T6 aansluiten op de bestaande ketel, zodat je kunt gaan genieten van bovenstaande voordelen.

Is de Honeywell Lyric T6 echt zo slim? Ja, best wel. Het is bijvoorbeeld onwijs handig dat je deze slimme thermostaat vanaf je smartphone kunt bedienen. Het is ook mogelijk om de thermostaat van je tablet te bedienen, zolang het besturingssysteem maar Android of iOS is. Je kunt via de app op je smartphone/tablet alles zelf bepalen en instellen. Zo kan je zelf instellen welk verwarmingsschema je per dag wilt gebruiken.

Daarbij is het ook zo dat deze slimme thermostaat zelflerend is. Is de Lyric T6 slim? Ja, absoluut. Deze thermostaat weet namelijk, na een week, exact wanneer je wel of niet thuis bent. Op basis daarvan past de thermostaat automatisch de temperatuur in huis aan. Dankzij deze innovatieve feature kan je echt veel geld besparen op de energiekosten. De verwarming staat namelijk nooit meer zomaar te loeien, terwijl je niet eens thuis bent. We kunnen dan ook absoluut stellen dat we met een behoorlijk slimme thermostaat te maken hebben.

Dat wordt nog eens versterkt door de functie ‘geofencing’. Hiermee kan de thermostaat in de gaten houden hoe dicht je bij jouw huis bent. Naarmate je dichter bij je huis komt, schakelt de thermostaat vanzelf de warmtebron in.

Bijkomend voordeel is dat deze thermostaat nog een fraai display heeft. Op dit verlichte scherm kan je continue de tijd en temperatuur in de gaten houden. Uiteraard is dit ook te allen tijde afleesbaar vanaf je smartphone en/of tablet.

Inclusief draden

Het enige nadeel van deze slimme thermostaat is het feit dat je ‘m niet draadloos kunt gebruiken. Ben je juist op zoek naar een thermostaat die je zonder draden kunt gebruiken? Dan is het aan te raden om even naar het assortiment van Honeywell slimme thermostaten te kijken. Deze fabrikant produceert namelijk óók perfect werkende thermostaten zonder draden.