Keuken

Hoe lang gaat een koelkast mee?

Hoelang Gaat Een Koelkast Mee

Als je een nieuwe koelkast gaat kopen, moet je rekening houden met een forse aanschafprijs. Voor de aanschaf van een hoogwaardige koelkast betaal je al snel enkele honderden euro’s. Zodra je een dergelijk bedrag voor een koelkast neer gaat tellen, wil je uiteraard wel zo lang mogelijk van de koelkast genieten.

Een lange levensduur van een koelkast is wenselijk en eigenlijk ook noodzakelijk. Je wilt liever niet om de 2 á 3 jaar een koelkast aanschaffen. Maar, hoe lang gaat een koelkast nou precies mee? Na hoeveel jaar moet je rekening gaan houden met de aanschaf van weer een nieuwe koelkast? Op die vragen geven we in dit artikel graag een uitgebreid antwoord.

Kwaliteit is van cruciaal belang

Voor kwaliteit moet je betalen. Dat is één van de weinige zekerheden in het leven die op veel producten van toepassing zijn. Dat is ook zeker het geval als je een nieuwe koelkast gaat kopen. De koelkasten van de betere merken hebben absoluut een langere levensduur dan de koelkasten van – met alle respect – de C-merken.

Dit is dan ook direct de reden waarom je bij Witgoedsite.nl alleen maar koelkasten van de beste merken vindt. Wij willen je graag namelijk jarenlang van een koelkast laten genieten. Mocht je één van de koelkasten uit ons assortiment aanschaffen, ben je daar zeker van verzekerd. Deze koelkasten hebben hun werking bewezen en gaan dus vele jaren mee.

Moraal van het verhaal: kies bij voorkeur altijd voor een koelkast van één van de beste merken. Onder meer AEG, Bosch, Inventum, Liebherr, Samsung, Siemens Whirlpool en Zanussi zijn merken die veel kwaliteit weten te bieden. Je betaalt voor de koelkasten van deze merken verhoudingsgewijs meer, maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug.

Met het oog op de lange termijn weet je zelfs geld te besparen. Je hoeft immers maar één keer in de zoveel jaar een nieuwe koelkast te kopen. Volg daarom onze tip op en kies uitsluitend voor een koelkast van de betere merken. Al die merken vind je in ieder geval in ons uitgebreide assortiment terug!

Hoe lang gaat een koelkast gemiddeld mee?

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat een koelkast gemiddeld 12 tot 15 jaar mee kan gaan. Let wel op: het gaat hierbij om de woorden ‘mee kan gaan’. De periode van 12 tot 15 jaar is namelijk de verwachte technische levensduur van een koelkast. Uiteraard kan het – door een samenloop van omstandigheden – altijd voorkomen dat jouw koelkast bijvoorbeeld al na enkele jaren kuren gaat vertonen.

De benoemde periode van 12 tot 15 jaar heeft betrekking op de technische levensduur. Feitelijk gezien is de economische levensduur van een nieuwe koelkast echter een stuk korter. De Consumentenbond hanteert hiervoor een periode van zo’n 8 jaar. Dit betekent dat je – gemiddeld genomen – na 8 jaar een nieuwe koelkast moet gaan kopen.

De gemiddelde levensduur van een koelkast is overigens van meerdere factoren afhankelijk. Eén van die factoren hebben we reeds hierboven geplaatst; de kwaliteit van de koelkast. Als je zo lang mogelijk van een geweldige koelkast wilt genieten, is het aan te raden om voor een koelkast van één van de betere merken te kiezen. Welke factoren ook nog een rol spelen bij de levensduur van een koelkast? Dat bespreken we graag in het restant van dit artikel!

Plaatsing van de koelkast

Heb je gekozen voor een inbouwkoelkast? Dan is het van cruciaal belang dat je de koelkast op de juiste manier in laat bouwen. Ben je zelf handig? Dan kan je er uiteraard ook voor kiezen om dit zelf te doen, maar dan moet je wel subliem werk af weten te leveren. Het is bijvoorbeeld wenselijk dat de ventilatie rondom de koelkast in orde is, dat de koelkast de warme lucht af kan voeren en dat de koelkast geen vocht kan lekken.

Schoonmaken van de koelkast

Daarnaast is het ook aan te raden om de koelkast regelmatig goed schoon te maken. Door de koelkast schoon te maken, voorkom je dat er bijvoorbeeld schimmelvorming in de koelkast kan ontstaan. Met het oog op zowel de hygiëne als op de levensduur van jouw koelkast is schimmelvorming zéker niet wenselijk.

Handige tip: let op jouw energieverbruik

We willen je graag aanraden om goed op jouw energieverbruik te blijven letten. Als je een oude(re) koelkast in jouw keuken hebt staan, verbruikt deze koelkast vrij veel energie. Dat is zéker het geval als je de oude(re) koelkast vergelijkt met een gloednieuwe koelkast.

Als je voor een gloednieuwe koelkast kiest, ben je direct verzekerd van een prima energieklasse. Dat levert je een flinke kostenbesparing op met het oog op het stroomverbruik. Wil je ook graag geld op jouw energierekening gaan besparen? Dan is het dus interessant om een nieuwe koelkast aan te schaffen; in dat geval hoef je niet per sé te letten op de economische- of technische levensduur van de koelkast.

Een nieuwe koelkast aanschaffen

Zo, je weet nu het volledige antwoord op de vraag ‘Hoelang gaat een koelkast mee?’. Heb je naar aanleiding van dit artikel voor jezelf de beslissing genomen dat je een nieuwe koelkast gaat kopen? Dan hoef je eigenlijk niet meer naar een andere website te gaan; op witgoedsite.nl vind je namelijk een uitgebreid aanbod van de beste koelkasten.

Deze beste koelkasten hebben, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, een lange levensduur. Voor kwaliteit betaal je net iets meer, maar dat zie je bij een koelkast duidelijk in de levensduur terug. Kies dus altijd voor een koelkast van één van de beste merken, durf te investeren in een hoogwaardige koelkast en pluk hier de vruchten van op de korte termijn.

Wil je tussentijds geld besparen? Ook dan is het interessant om een nieuwe koelkast aan te schaffen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan je daarmee een hoop geld op jouw energierekening gaan besparen. Beoordeel jouw huidige energierekening, beoordeel jouw huidige koelkast en maak voor jezelf de juiste keuze. Mocht je ervoor kiezen om een nieuwe koelkast aan te schaffen, ben je daarvoor bij ons in ieder geval aan het juiste adres!