Keuken

Hoe kun je de beste espressomachine uitkiezen?

hoe kun je de beste espressomachine uitkiezen

Van een lekker kopje koffie genieten. Voor heel veel Nederlanders is dat dagelijkse kost. Sterker nog; onderzoek heeft uitgewezen dat we in Nederland echt heel veel koffie drinken. Het gemiddelde per persoon ligt in weinig andere landen zó hoog als in ons land.

Herken je je in dit verhaal? Drink jij ook graag meerdere kopjes koffie per dag? Dan is het absoluut aan te raden om een goede koffiemachine aan te schaffen. Met een goede koffiemachine geniet je niet alleen van veel gemak, maar bovenal van een heerlijke smaak van de koffie. Met name als je in een goede espressomachine investeert, kun je in de (nabije) toekomst van overheerlijke koffie genieten.

Mocht je daar ook van willen genieten, is het aan te raden om op zoek te gaan naar de beste espressomachine. Wat de beste espressomachine is? Nou, dat hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Het is namelijk een feit dat je hedendaags uit veel soorten espressomachines kunt kiezen.

In dit artikel willen wij je graag kennis laten maken met deze verschillende soorten espressomachines. Daarbij bespreken we óók hoe je voor jezelf de beste espressomachine uit kunt kiezen. Nadat je dit artikel gelezen hebt, wil je mogelijk direct een nieuwe espressomachine aanschaffen. Als dát het geval is, ben je ook bij ons aan het juiste adres.

In onze webshop vind je namelijk een divers aanbod van de beste espressomachines. Deze machines zijn van de beste merken én zijn in onze webshop ook nog eens scherp geprijsd. Die combinatie is uniek te noemen en biedt jou veel voordelen. Met andere woorden: ons advies is om dit artikel op je gemakje door te nemen en vervolgens de beste espressomachine aan te schaffen. Als je dat via onze webshop doet, geniet je daarbij direct van meerdere voordelen!

Wat is een espressomachine precies?

Is het nou zo dat je met espressomachine alleen maar espresso’s kunt bereiden? Nee, dat is niet het geval. In onze ogen is de benaming ‘espressomachine’ daarom ook ongelukkig gekozen. Met een espressomachine ben je namelijk gewoon in staat om óók andere koffiespecialiteiten te bereiden. Daarover vertellen wij je later in dit artikel graag meer.

Een espressomachine maakt bij het bereiden van de koffie gebruik van een hoge druk. Deze hoge druk wordt gecombineerd met een hoge temperatuur, waardoor de koffie en het water op de ideale met elkaar gemengd kunnen worden. Het gevolg hiervan is dat de aroma’s optimaal uit de koffiebonen gehaald worden, waardoor de koffie nóg lekkerder is.

Bovendien is het goed om het volgende te weten: je kunt echt uit meerdere soorten espressomachines kiezen. Zo kun je kiezen voor een volautomatische espressomachine, terwijl je ook voor een halfautomatische variant kunt kiezen. De keuze is al met al reuze te noemen.

Wat zijn de voordelen van een espressomachine?

Wil jij graag dagelijks van een lekker kopje koffie kunnen genieten? Dan is het advies dus om een goede koffiemachine aan te schaffen. Als je de zoektocht naar een goede koffiemachine start, merk je direct op dat het aanbod behoorlijk divers is.

Zo kun je voor een pistonmachine kiezen, voor een espressomachine en voor nog veel meer andere machines. Om meerdere redenen is het interessant om te kiezen voor een espressomachine:

  • Je geniet van heerlijke koffie. Een espressomachine maakt gebruik van een unieke technologie, waardoor de aroma’s optimaal uit de koffiebonen getrokken worden. Dit proef je dan ook overduidelijk terug in de smaak van de koffie.
  • Je geniet van een makkelijke bediening. Over het algemeen kan ook gesteld worden dat espressomachines een makkelijke bediening kennen. Je kunt vaak al met één druk op de knop een heerlijke koffie bereiden, terwijl dit bij bijvoorbeeld een koffiezetapparaat of pistonmachine anders is.
  • Je hebt ongekend veel keus. Ben je op zoek naar de beste espressomachine? Dan kun je je borst alvast nat maken. Je hebt namelijk de keus uit echt héél veel soorten espressomachines! In onze ogen is dit een groot voordeel, aangezien je hierdoor altijd wel de perfecte espressomachine voor in jouw keuken kunt vinden.
  • Top kwaliteit. Door de jaren heen zijn de espressomachines ongekend goed geworden. Dit betekent dat je van een geweldige kwaliteit geniet, dat je van een lange levensduur geniet en dat de investering in een goede espressomachine dus een verstandige investering is.

Ben je een ware fijnproever? Dan is het dus zéker aan te raden om voor een espressomachine te kiezen. Bovendien heb je de keuze uit veel verschillende soorten espressomachines, waardoor het in principe niet uitmaakt wat jouw voorkeuren zijn. Op basis van jouw voorkeuren kun je altijd wel een geschikte espressomachine vinden. Daarover lees je hieronder meer!

Een nieuwe espressomachine uitkiezen

Heb jij jouw pijlen gericht op de aanschaf van een nieuwe espressomachine? Verstandig! Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, brengt een espressomachine veel voordelen met zich mee. Om optimaal van deze voordelen te kunnen genieten, is het zaak om op zoek te gaan naar de beste espressomachine.

Hoe je de beste espressomachine uit kunt kiezen? Daarover lees je meer in het restant van dit artikel. In het restant van dit artikel bespreken wij namelijk wat de belangrijkste criteria van een espressomachine zijn. Als je goed op déze criteria weet te letten, kun je uiteindelijk de juiste keuze maken!

Soort espressomachine

Gaat jouw voorkeur uit naar een espressomachine met een automatische bediening? Of wil je toch nog het een en ander zelf moeten doen? Het is zaak om een keuze te maken tussen een volautomatische espressomachine en een halfautomatische espressomachine.

Bij de volautomatische espressomachine geniet je van een ideale bediening. Je hoeft in principe niks zelf te doen, behalve op het juiste knopje te drukken. Bij een halfautomatische espressomachine moet je wel meer zelf doen. De ervaring leert in ieder geval dat meer en meer mensen voor een volautomatische espressomachine kiezen. Daar is het huidige aanbod dan ook op afgestemd.

Koffiespecialiteiten

Van welke koffiespecialiteiten wil jij het liefste genieten? Ben je een groot fan van een espresso? Of gaat jouw voorkeur toch uit naar een latte macchiato? De keuze is aan jou.

Het is in ieder geval van belang om jouw voorkeuren hieromtrent op een rijtje te zetten. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van koffiespecialiteiten met melk? Dan moet je kiezen voor een espressomachine waarmee je ook koffiespecialiteiten met melk kunt geven.

Type koffievulling

Gaat jouw voorkeur uit naar het gebruik van koffiebonen? Of maak je liever gebruik van gemalen koffie? Over het algemeen brengen de koffiebonen een lekkerdere smaak met zich mee, maar bij sommige mensen valt de gemalen koffie meer in de smaak.

Let op: bij sommige espressomachines kun je van beide soorten koffievullingen gebruik maken. Ideaal dus!

Design

Ook is het verstandig om goed naar het design van de espressomachine te kijken. Als je in onze webshop door het aanbod scrollt, zie je echt allerlei soorten designs naar voren komen.

Let hierbij ook goed op de afmetingen van de espressomachine. Des te groter de machine is, des te meer ruimte je in jouw keuken nodig hebt voor de machine. Stem daarom de afmetingen van de machine goed af op de grootte van jouw keuken.

Handige instellingen

In onze ogen moet je ook heel goed kijken naar handige instellingen van de espressomachine. Enkele van de mogelijke handige instellingen/functies hebben wij voor je op een rijtje:

  • Uitneembaar bonen- en waterreservoir: handig als je het reservoir bij moet vullen.
  • Heetwaterfunctie: handig als je ook van een lekker theetje op z’n tijd houdt.
  • Geheugenfunctie: handig voor als je graag de smaak van de koffie volledig naar eigen wens instelt
  • Warmhoudplaat: handig om jouw kopjes warm mee te houden. Warme koffie is immers het lekkerste.

Smaakvoorkeuren zelf bepalen

Wil jij graag optimale invloed uit kunnen oefenen op de smaak van de koffie? Bij steeds meer espressomachines behoort dit tot de mogelijkheid. In dat geval kun je bijvoorbeeld de temperatuur, de intensiteit en de hoeveelheid koffie naar eigen wens instellen. Dit vergt mogelijk enig wennen, maar het is wel super leuk om te doen. Bovendien kun je hiermee nóg meer genieten van de overheerlijke koffie.

Prijskaartje

Hoeveel geld wil én kun jij uitgeven aan een nieuwe espressomachine? Ook dat is een belangrijke vraag die je voor jezelf moet beantwoorden. Als je een kijkje in onze webshop neemt, zie je in ieder geval dat de prijskaartjes in ieder geval behoorlijk variëren.

Het voordeel hiervan? Voor elk budget kun je wel een geweldige espressomachine vinden. Stel daarom een maximum budget voor jezelf vast en ga vervolgens op zoek naar de beste espressomachine!

Kwaliteit

Tot slot is het ook nog verstandig om goed naar de kwaliteit van de machine te kijken. Dit kun je eigenlijk maar op twee manieren beoordelen:

  • Kijk goed naar het merk: hierbij is het echt wenselijk dat je altijd kiest voor een koffiemachine van een gerenommeerd merk.
  • Online beoordelingen: kom je veel positieve online beoordelingen over de espressomachine tegen? Dan is dat uiteraard een duidelijk signaal.

Slotwoord

Zo, is het voor jou de hoogste tijd om een nieuwe espressomachine uit te kiezen? Zet je wensen op een rijtje, bepaal je budget en maak een goede vergelijking. In ons aanbod vind je in ieder geval de beste espressomachines tegen de scherpste prijzen. Veel plezier met/van jouw nieuwe espressomachine!