Keuken

Hoe kan je de levensduur van een vaatwasser verlengen?

Hoe Lang Gaat Een Vaatwasser Mee

Sommige keukenapparaten zijn niet meer uit het dagelijkse leven weg te denken. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een vaatwasser. Je moet er toch niet meer aan denken om alle vaat met de hand af te wassen, of wel? Met dank aan de vaatwasser weet je in ieder geval veel tijd te besparen, terwijl jouw vaat keurig schoon weer uit de vaatwasser komt.

Door de jaren heen is het dan ook eigenlijk gebruikelijk geworden in ons land dat er in een keuken een vaatwasser te vinden is. Maar, een vaatwasser kan uiteraard na verloop van tijd ook kapot gaan. Hoe lang gaat een vaatwasser mee? Dat is eigenlijk één van de vragen die in dit artikel centraal stelt. Wij bespreken namelijk graag hoe lang een vaatwasser mee gaat, maar óók hoe je de levensduur van een vaatwasser kunt verlengen.

Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden waarmee je nóg langer van jouw vaatwasser kunt genieten. Dit levert je niet alleen veel gemak en een tijdsbesparing op, maar ook een flinke kostenbesparing. Het is immers voor de inhoud van jouw portemonnee een stuk gunstiger als je niet bijvoorbeeld elke 3 jaar een nieuwe vaatwasser aan hoeft te schaffen.

Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

Eigenlijk is het zeer lastig om een eenduidig antwoord op deze vraag te geven. Hoe lang een vaatwasser mee gaat, is namelijk van meerdere factoren afhankelijk. Over het algemeen kan echter gesteld worden dat je zo’n 2500 tot 5000 wasbeurten van een vaatwasser kunt genieten.

Als je bijvoorbeeld 1 keer per dag een wasbeurt uit laat voeren, kan je dus 2500 tot 5000 dagen van de vaatwasser genieten. Dat komt neer op zo’n 6 tot 13 jaar. Dat is een behoorlijk lange levensduur en is eigenlijk veelzeggend over de kwaliteit van de hedendaagse vaatwassers.

In het aanbod van Witgoedsite.nl vind je overigens alleen maar vaatwassers die een lange levensduur hebben. Dit komt puur doordat wij enkel en alleen vaatwassers van gerenommeerde merken aanbieden. Merken die eigenlijk al jarenlang bewijzen dat zij hoogwaardige vaatwassers op de markt brengen. Juist dat zijn de vaatwassers waarmee je van een lange levensduur weet te genieten.

Waar is de levensduur van een vaatwasser afhankelijk van?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat een vaatwasser tussen de 2500 en 5000 wasbeurten mee gaat. Het is echter goed om te weten dat dit géén vaste regel is. Er zijn immers altijd uitzonderingen; op veel van deze uitzonderingen kan jij zelf invloed uitoefenen. Daar vertellen we je graag meer over in het restant van dit artikel.

Het is namelijk zo dat de levensduur van een vaatwasser van verschillende factoren afhankelijk is. Zo is het een feit dat je het beste – met het oog op de levensduur – een kwalitatieve vaatwasser aan kunt schaffen. Dergelijke vaatwassers kosten vaak iets meer, maar zijn een stuk betrouwbaarder en robuuster. Ook zijn er goede materialen en onderdelen voor gebruikt, waardoor je van een lange levensduur kunt genieten.

Al met al kunnen we absoluut stellen dat de levensduur van de vaatwasser grotendeels door de kwaliteit van de vaatwasser bepaald wordt. Met het oog op de levensduur is het dan ook niet verstandig om een vaatwasser van bijvoorbeeld een Chinees D-merk aan te schaffen. Nee, je kunt veel beter voor één van de vaatwassers uit ons assortiment kiezen, aangezien al die vaatwassers van de hoogste kwaliteit zijn.

Hoe kan je de levensduur verlengen?

Als je een paar honderd euro aan een vaatwasser uitgeeft, wil je daar ongetwijfeld zo lang mogelijk van genieten. dat is in de basis dus al mogelijk als je voor een kwaliteiten vaatwasser kiest. Een vaatwasser van een gerenommeerd merk die van de beste materialen vervaardigd is. Als je die verstandige keuze eenmaal gemaakt hebt, is het ook zaak om de vaatwasser op de juiste manier te gebruiken. Op dat vlak hebben wij enkele handige tips voor jou verzameld.

Allereerst willen wij je aanraden om de vaatwasser nooit té vol te doen. Het is niet voor niets dat de vaatwasser bijvoorbeeld niet dicht gaat als er een bord te hoog bovenuit steekt. Dit is puur om het bord – en daarmee ook de vaatwasser te beschermen – tijdens mogelijke beschadigingen. Zorg er dus voor dat je de vaatwasser nooit te vol stopt met jouw vaat. Je kunt in een dergelijke situatie beter jouw vaatwasser twee keer laten draaien in plaats van dat je risico’s gaat nemen.

Ook is het verstandig om borden en glazen even af te spoelen, voordat je deze in de vaatwasser zet. Het is goed mogelijk dat er op jouw bord nog een klein plastic stukje van bijvoorbeeld de zak geraspte kaas of van de komkommer ligt. Als dit stukje plastic in jouw vaatwasser terecht komt, kan dat vervelende gevolgen hebben. Zorg er dus voor dat je hier even de tijd voor uittrekt en alle borden en glazen goed afspoelt, voordat je deze in de vaatwasser plaatst.

Geeft jouw vaatwasser onverhoopt een foutmelding aan? Dan is het verstandig om even in het boekje van de vaatwasser deze foutmelding op te zoeken. Een vaatwasser geeft namelijk nóóit zomaar een foutmelding aan; er is dus echt sprake van een defect of van een ander probleem. Mogelijk kan je via het internet ook de oorzaak (en oplossing) van deze foutcode terugvinden.

Neem dergelijke foutcodes in ieder geval serieus en zet jouw vaatwasser niet zomaar aan, indien deze een foutcode toont. Probeer de oorzaak te achterhalen en probeer dit vervolgens op te lossen. Lukt dat jou niet zelf? Dan kan je hoogstwaarschijnlijk nog een beroep doen op de garantie van de vaatwasser.

Door jouw gezonde verstand te gebruiken, ben je in ieder geval in staat om de levensduur van de vaatwasser te verlengen. Uiteindelijk valt of staat alles ook met de kwaliteit van de vaatwasser. Durf daarom te investeren in een nét iets duurdere vaatwasser van een gerenommeerd merk. Bekijk daarvoor je op jouw gemakje ons assortiment, vergelijk de verschillende vaatwassers en kies direct de gewenste vaatwasser uit. Van de aanschaf van een kwalitatieve vaatwasser ga je absoluut geen spijt krijgen!