Keuken

Het vervangen van een koelkast: waar moet je aan denken?

Oude Koelkast Ophalen

Ben jij voornemens om een nieuwe koelkast aan te gaan schaffen? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Allereerst is het zaak om een nieuwe koelkast uit te gaan zoeken. Aangezien het aanbod vrij divers is, is het vrij lastig om snel een geschikte koelkast te vinden. Dankzij de filters op Witgoedsite.nl gaat het desalniettemin relatief makkelijk.

Heb je eenmaal de gewenste koelkast gevonden? Dan kom je voor de volgende uitdagingen te staan. Je moet deze nieuwe koelkast namelijk naar jouw huis zien te krijgen, waarna je de koelkast ook op de gewenste plek moet gaan installeren.

Ondertussen heb je ook nog met jouw huidige koelkast te maken. Wat kun je met jouw huidige koelkast doen? Hoe kun je de koelkast laten ophalen? Hoe kun je de koelkast volledig leeg/schoon maken? En hoe kun je vervolgens weer jouw nieuwe koelkast gaan vullen?

Het vervangen van een koelkast kent al met al de nodige aandachtspunten. Graag helpen we jou een handje met dit project; wij bespreken in dit artikel een volledig stappenplan voor het vervangen van een koelkast. Nadat je dit artikel gelezen hebt, weet je precies waar je allemaal aan moet denken. Het enige wat je eigenlijk nog hoeft te doen, is dit stappenplan te volgen.

Stap 1: de gewenste koelkast vinden/aanschaffen

Als je op zoek naar een nieuwe koelkast bent, heb je meer dan voldoende keus. Het aanbod van koelkasten is door de jaren heen vrij uitgebreid geworden, waardoor je belangrijke knopen door moet gaan hakken. Probeer voor jezelf te bepalen wat jouw maximale budget is, hoe de koelkast er uit moet komen te zien, van welk merk de koelkast moet zijn en hoe groot de koelkast moet zijn.

Heb je dat allemaal duidelijk in beeld voor jezelf gebracht? Dan kun je via Witgoedsite.nl op zoek gaan naar de beste koelkast. Op onze website kun je daarvoor gebruik maken van de filters aan de linkerkant. Met die filters kun je jouw voorkeuren doorgeven, waarna onze website alleen nog maar de juiste koelkasten weergeeft.

Stap 2: nieuwe koelkast laten bezorgen

Heb je via onze website de gewenste koelkast gevonden? Dan kun je deze via één van onze partners direct aanschaffen, waarbij je ook direct de verzending kunt regelen. Bij het regelen van de verzending moet je goed naar de kosten en naar de voorwaarden kijken. Krijg je bijvoorbeeld de koelkast tot aan de voordeur geleverd? Of wordt de koelkast ook direct op de juiste plek voor je gezet?

Bij sommige partners is het mogelijk om hier een extra service voor af te sluiten. Je betaalt dan een x bedrag extra, waarna de bezorgers de koelkast voor jou op de gewenste plek neerzetten. In sommige gevallen is het zelfs zo dat de koelkast ook nog op de juiste manier aangesloten wordt. In dat geval heb je dus zelf geen omkijken naar de levering en de plaatsing van de koelkast. Het enige wat jij hoeft te doen, is thuis te zijn op het afgesproken tijdstip.

Stap 3: de oude koelkast op laten halen

Krijg je binnenkort de nieuwe koelkast geleverd? Dan moet je ook goed na gaan denken over het op laten halen van jouw huidige koelkast. Ga je deze koelkast wellicht zelf wegbrengen? Of maak je hiervoor ook gebruik van de service van één van onze partners?

In sommige gevallen kun je jouw nieuwe koelkast dus volledig laten installeren. Sommige bedrijven bieden daarbij ook direct de mogelijkheid om jouw huidige koelkast mee te nemen. Dit scheelt jou een hoop werk. Zoals je je wellicht voor kunt stellen, is het wegbrengen van jouw koude koelkast voor jezelf geen makkie. De koelkast is namelijk vrij groot en zwaar; hij past dus zeker niet in een gemiddelde auto.

Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om contact te leggen met een bedrijf bij jou in de buurt. Meerdere bedrijven kunnen interesse in jouw oude koelkast hebben; zij komen in dat geval met alle plezier de koelkast bij jou thuis ophalen.

Zie je dit allemaal niet zo zitten? Dan kun je uiteraard ook jouw koelkast bij de afvalstraat in jouw gemeente brengen. Aangezien een koelkast vrij groot en zwaar is, heb je hier wel mankracht en een passende auto voor nodig. Het zou ideaal zijn als je een bestelbus(je) hebt voor het wegbrengen van jouw huidige koelkast. Makkelijker is echter om een bedrijf in te schakelen die jouw oude koelkast bij jou thuis op komt halen!

Voordat de koelkast bij jou thuis opgehaald wordt, moet je er uiteraard ook aan denken om de koelkast volledig leeg te maken. Haal alvast alle producten uit jouw koelkast en trek de stekker uit de koelkast. De koelkast kan dan alvast ontdooien; dit is zéker belangrijk bij een koelkast met een ingebouwd vriesvak.

Stap 4: de nieuwe koelkast in gebruik nemen

Is jouw oude koelkast weg? Heb je in plaats daarvan de beschikking over een prachtige nieuwe koelkast? Dan kun je direct starten met het in gebruik nemen van de nieuwe koelkast. Stop de stekker van de koelkast in het stopcontact, stel de koelkast op de gewenste temperatuur in en vul de koelkast met de gewenste voedingsmiddelen.

Bij het vullen van de koelkast hoef je op zich niet met al te veel dingen rekening te houden. Het enige waar je mogelijk aan moet wennen, is de temperatuur van de nieuwe koelkast. In vergelijking met andere koelkasten weten de nieuwe koelkasten vele malen beter te koelen. Dit betekent dat je in een nieuwe koelkast de temperatuur vaak ook niet super laag hoeft te zetten. Dit is echter een kwestie van uitproberen en een beetje aftasten.

Zo, je bent nu eigenlijk volledig klaar. Vanaf dit moment kun je optimaal van jouw nieuwe koelkast gaan genieten. De nieuwe koelkast biedt niet alleen veel gemak, maar zorgt ook nog voor een flinke energiebesparing. De nieuwe koelkasten zijn immers een stuk zuiniger. Heb jij daar ook wel oren naar? Check dan direct ons aanbod van koelkasten!