Keuken

Ga je verhuizen? Zo ga je met jouw keukenapparatuur om!

Keukenapparaten Verhuizen

Heb je een verhuizing in het vooruitzicht staan? Wil je deze verhuizing graag zo efficiënt mogelijk laten verlopen? Dan is het van cruciaal belang dat je een goede voorbereiding weet te treffen. Alleen met de juiste voorbereiding ben je in staat om bijvoorbeeld al jouw meubelen en keukenapparatuur op een handige manier te verhuizen.

Via onze webshop ben je in staat om allerlei verschillende keukenapparatuur aan te schaffen. De apparaten die je via onze website kunt kopen, wil je uiteraard ook veilig mee kunnen nemen naar jouw volgende huis. Nou, dan hebben wij goed nieuws voor je: in dit artikel bespreken we namelijk op welke manier je jouw keukenapparatuur veilig kunt verhuizen.

Ben je toevallig op dit moment ook nog op zoek naar nieuw keukenapparatuur? Wil je bijvoorbeeld voor in jouw nieuwe keuken nog een nieuwe koffiemachine, een nieuwe vaatwasser of een nieuwe koelkast aanschaffen? Dankzij ons uitgebreide aanbod kun je bij ons altijd wel slagen! Check direct ons assortiment, vergaap je aan de scherpe prijzen en bestel direct de gewenste keukenapparaten.

Verhuizen; waar moet je rekening mee houden?

Zo, ben je voornemens om binnenkort te gaan verhuizen? Zoals hierboven al gesteld, is het onwijs belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Onder een goede voorbereiding verstaan wij onder meer het loskoppelen van keukenapparatuur, het vervoeren van keukenapparatuur én het installeren van de keukenapparatuur.

Over al deze onderwerpen vind je in dit artikel nuttige informatie. Zo bespreken we onder meer hoe je een vriezer snel kunt ontdooien, hoe je jouw koelkast af kunt koppelen en hoe je jouw koffiemachine volledig voor kunt bereiden voor de verhuizing. Verder bespreken we ook hoe je deze keukenapparatuur vervolgens kunt vervoeren, zodat ook daadwerkelijk alle spullen veilig bij jouw nieuwe huis aankomen.

Keukenapparaten loskoppelen in jouw keuken

Voordat je de keukenapparaten kunt gaan vervoeren, moet je de keukenapparaten uiteraard los gaan koppelen. Heb je enig idee hoe je dat kunt doen? Je leest het hieronder. Hieronder bespreken we namelijk per keukenapparaat hoe je dit kunt doen, waar je rekening mee moet houden en hoe je het zo makkelijk mogelijk voor jezelf maakt.

Vriezer

Wil je graag jouw vriezer snel ontdooien? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen; tijdens een verhuizing is tijd immers kostbaar. Nou, wij hebben goed nieuws voor je. Het snel laten ontdooien van een vriezer is namelijk niet super lastig te noemen.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de vriezer volledig uit te zetten. Dit kun je doen door de stekker uit het stopcontact te trekken, waarna je de vervolgens de diepvries helemaal kunt halen. Ondertussen is het aan te raden om de vriezer even goed schoon te maken.

Spuit vervolgens nat water op de plekken in jouw vriezer waar nog ijs hangt. Nadat je dit ijs met warm water nat gemaakt hebt, kun je direct het ijs met een spatel losschrapen. Ons advies is wel om hier geen hele scherpe voorwerpen voor te gebruiken: met té scherpe voorwerpen kun je immers de vriezer gaan beschadigen.

Vervolgens is het een kwestie van de vriezer eventjes laten drogen. Leg hierbij eventueel handdoeken aan de onderkant van de vriezer op de vloer, zodat je het eventuele verdampte water direct op weet te vangen. Vervolgens ben je in staat om de vriezer in de auto te tillen en naar jouw nieuwe woning te brengen!

Koelkast

Voor de koelkast is de procedure eigenlijk hetzelfde. Zet de koelkast uit (haal de stekker uit het stopcontact) en haal de koelkast vervolgens helemaal leeg. Doe dit bij voorkeur wel zo snel mogelijk, aangezien je niet wilt dat bijvoorbeeld etenswaren hierdoor gaan bederven.

Is de koelkast uit en helemaal uitgeruimd? Dan kun je de binnenkant van de koelkast ook alvast even schoonmaken. Hierdoor voorkom je dat je dit bij het installeren van de koelkast hoeft te doen; ook dit is een voorbeeld van een perfecte voorbereiding!

Koffiemachine

Wil je ook jouw koffiemachine mee naar jouw nieuwe woning meenemen? Het is hierbij nogal een verschil of je in een ingebouwde koffiemachine of een losstaande koffiemachine hebt. Mocht je een ingebouwde koffiemachine hebben, is het vooral van belang om het apparaat heel voorzichtig los te schroeven. Als je het apparaat eenmaal los hebt gehaald, kun je het apparaat uit de nis in de kast tillen.

Heb je een losstaande koffiemachine? Dan is het op zich niet al te lastig om de koffiemachine mee te nemen. Let er echter wel goed op dat je eerst alle reservoirs leeg weet te maken: je wilt immers niet dat de koffiebonen of het water opeens tijdens de verhuizing gaat lekken.

Bonus: Wasmachine

Uiteraard wil je ook nog jouw wasmachine en droger meenemen naar jouw nieuwe woning. Ook hierbij is het een kwestie van loskoppelen, de machine volledig uitzetten en vervolgens de machine naar de auto toe tillen. Pas hierbij wel heel goed op: een gemiddelde wasmachine of een droger is vrij zwaar te noemen.

Daarbij komt ook nog eens dat je een droger of wasmachine niet heel lekker vast kan pakken. Het tillen gaat hierdoor vrij lastig; doe dit daarom altijd met meerdere personen of maak hiervoor gebruik van een handig karretje.

De keukenapparaten vervoeren

Heb je alle keukenapparaten losgekoppeld? Zijn alle keukenapparaten klaar om vervoerd te worden naar jouw nieuwe huis? Dan hebben wij één tip voor je: zet de keukenapparaten heel goed vast in de bestelbus of in de aanhanger. Doe je dat niet? Dan bestaat de kans dat bijvoorbeeld jouw wasmachine of droger omvalt, waardoor het apparaat mogelijk defect kan raken.

Heb je een hele lange koelkast? Dan kun je deze koelkast ook liggend in de bestelbus vervoeren. Let hierbij wel goed op dat je de koelkast niet op bijvoorbeeld stekkers neerlegt.

Kortom: als je keukenapparaat gaat vervoeren, is het zaak om je gezonde verstand te gebruiken. Verder is het geen hogere wiskunde, maar je moet er wel even goed over na denken. Veel succes met de verhuizing!