Keuken

Ga je verhuizen? Wat te doen met jouw koelkast?

Koelkast Liggend Vervoeren

Het inrichten van een keuken is absoluut geen gemakkelijke keus. Je hebt te maken met de aanwezige ruimte in jouw huis, met de mogelijke aanwezigheid van bepaalde aansluitingen én met jouw eigen voorkeuren. Het is goed mogelijk dat je na een paar jaar alweer gaat verhuizen, waardoor je eigenlijk alweer afscheid van jouw keuken moet gaan nemen. Is het daarbij mogelijk om bepaalde apparaten uit jouw keuken mee te nemen? Dat is afhankelijk van de exacte situatie.

Wij merken echter relatief vaak dat mensen er toch voor kiezen om bijvoorbeeld de koelkast mee te nemen uit hun huidige huis naar hun volgende huis. Hoe wij dit weten? Nou, wij krijgen regelmatig de vraag ‘Kan je een koelkast liggend vervoeren?’. Omdat wij deze vraag regelmatig binnenkrijgen, hebben wij besloten om hier een artikel aan te gaan wijden. In dit artikel bespreken we graag of je een koelkast liggend kunt vervoeren, wat je bij een verhuizing verder nog met jouw koelkast kunt doen en wat volgens ons de beste optie is.

Wil je jouw koelkast meenemen naar jouw nieuwe huis?

De eerste keuze die je moet maken, is of je überhaupt jouw koelkast mee naar jouw nieuwe huis wenst te nemen. Mocht je besluiten om dit niet te doen, heb je hier hoogstwaarschijnlijk een reden voor. Wellicht is de koelkast voor jou te klein geworden, vind je het design van de koelkast niet meer gaaf of functioneert de koelkast niet meer goed naar wens. In dergelijke gevallen is het soms noodzakelijk om dit aan de nieuwe kopende partij van jouw huis te melden; dat is bijvoorbeeld het geval als de koelkast niet meer functioneert.

Het is echter ook goed mogelijk dat je jouw koelkast wél maar al te graag mee neemt naar jullie huis. Als je beslist om dat te gaan doen, moet je wel goed kijken naar de inrichting en uitstraling van jouw keuken in jouw nieuwe huis. Past de koelkast bijvoorbeeld wel bij de inrichting van de rest van de keuken? Of ga je ervoor kiezen om de koelkast op een andere plek in jouw nieuwe huis neer te zetten? Mogelijk heb je behoefte aan een extra koelkast om bijvoorbeeld nóg meer producten langere tijd te kunnen behouden.

Ongeacht waar je voor kiest; kijk altijd naar jouw eigen voorkeuren en jouw exacte situatie. Mocht je bijvoorbeeld een volledige inbouw koelkast hebben, is het vrij lastig om deze met een verhuizing mee te nemen. Wij zeggen niet dat dit onmogelijk is, maar het is zeker niet de meest voor de hand liggende optie. Mocht je besluiten om dit wél te doen, zorgt dit mogelijk ook voor een waardevermindering van jouw huidige huis. Mede daarom adviseren wij om een inbouw koelkast lekker in de huidige keuken te laten zitten; dit is uiteraard een compleet ander verhaal als je een losstaande koelkast hebt. Die kan je perfect meenemen naar jouw nieuwe huis, maar hoe kan je deze koelkast nou het beste verhuizen?

Verhuizen met behulp van een auto of aanhangwagen

Als je gaat verhuizen, moet je de nodige spullen van huis A naar huis B brengen. Het is dan ook zeer praktisch als je de beschikking over een grote bestelbus of een grote auto in combinatie met een aanhangwagen hebt. Mocht dit het geval zijn, is het geen enkel probleem om een koelkast liggend te vervoeren. Je kunt hem dus probleemloos in de bak van een bestelbus neerleggen of in jouw aanhangwagen.

Als je eenmaal bij jouw nieuwe huis aangekomen bent, is het wel van belang om de koelkast weer zo snel mogelijk rechtop te zetten. Laat de koelkast vervolgens zo’n 4 tot 6 uur onberoerd staan. Tijdens deze periode kan de koelvloeistof weer op de juiste manier ‘dalen/zakken’, zodat de koelkast vervolgens weer te allen tijde de gewenste functie kan bieden.

Als je de koelkast op bijvoorbeeld een aanhangwagen gaat vervoeren, is het wel van cruciaal belang om deze goed vast te maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van sterke spanbanden of zorg op een andere manier voor een correcte montage van de koelkast in jouw aanhangwagen of een bestelbus. Je wilt namelijk absoluut niet dat de koelkast gaat vallen of gaat schuiven; het gewicht van een koelkast kan immers voor de nodige brokken en gevolgen zorgen.

Hoe krijg je een koelkast naar boven?

Ga je in een appartement of in een flat wonen? Of wil je wellicht op de eerste verdieping in jouw huis een koelkast plaatsen? Dan sta je voor een leuke uitdaging; het tillen van een koelkast de trap op is namelijk niet al te makkelijk. Een koelkast is behoorlijk zwaar en houdt ook niet altijd even prettig vast. Gelukkig kan je hulp maken van een perfect hulpmiddel.

Als je een koelkast naar boven wilt krijgen, is het absoluut aan te raden om gebruik te maken van een steekwagen. Je kunt de koelkast stevig op deze steekwagen zetten, waarna je de steekwagen trap voor trap naar boven kunt rijden. Het is van belang om dit met meerdere personen te doen en om te zorgen voor enkele spierbundels. Ook het vervoeren van een koelkast met een steekwagen is namelijk alles behalve licht werk te noemen.

Is de koelkast eenmaal op de gewenste verdieping aangekomen? Ook dan is het weer van belang om deze 4 tot 6 uur ongeroerd te laten staan. Zet de koelkast absoluut niet direct aan, maar laat de koelvloeistof weer zijn weg vinden in de koelkast. Na deze 4 tot 6 uur kan je de koelkast weer aanzetten, kan je de koelkast weer vullen en kan je dus weer met veel plezier gebruik maken van jouw koelkast.

Slotwoord

Kan je een koelkast liggend vervoeren? Ja, dat is zeker. Let hierbij altijd op de veiligheid, maak het voor jezelf zo aangenaam mogelijk en laat de koelkast vervolgens enkele uren ongeroerd staan. Nadat je de koelkast neergezet hebt, is het ook een prima moment om hem even van boven tot onder schoon te maken.

Zie je het niet zitten om jouw huidige koelkast mee naar jouw nieuwe huis te nemen? Dan koop je toch net zo goed een nieuwe? Dit doe je het makkelijkste én het goedkoopste bij Witgoedsite.nl!