Keuken

De voordelen van een stoomoven

De voordelen van een stoomoven

Eten bereiden in een stoomoven is een goede manier om gezond eten haar vitaminen en mineralen te laten behouden. Het is eigenlijk de moderne variant op eten koken in water. Op deze manier je eten bereiden brengt meer voordelen met zich mee. Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe oven, omdat je je keuken aan het inrichten bent? Of is je oude oven aan vervanging toe? We gaan je vertellen waarom een stoomoven een hele goede keuze zal zijn. Hier wordt namelijk iedere keukenprins(es) gelukkig van.

Gemak dient de mens

Een stoomoven is erg gemakkelijk in gebruik en gemak dient de mens. Je loopt namelijk niet meer de kans dat water overkookt of dat je eten aanbrandt, wanneer je een stoomoven gebruikt. En dat zorgt ervoor dat je meer tijd overhoudt voor de rest van het gerecht dat je wilt bereiden. Je hebt je handen namelijk gewoon vrij. Zo kun je mooi alvast de tafel dekken. Zodra het eten in de stoomoven klaar is, geeft het apparaat een seintje. En is het eten al klaar voordat iedereen thuis is en aan tafel zit, maak dan gewoon even gebruik van de speciale stand die het eten enige tijd langer kan warmhouden. Net zo gemakkelijk!

Een stoomoven is multifunctioneel

Met een stoomoven kun je niet alleen vis, vlees en groenten bereiden. Dit apparaat kan nog veel meer. Dus jij binnenkort ook! Zo kun je er ook rijst, aardappelen en andere etenswaren mee bereiden. Wat dacht je van een lekker soepje? Ook kun je er bevroren etenswaren mee ontdooien. Wist je dat je re zelfs een chocoladecake mee kunt maken en deeg mee kunt laten rijzen? Bovendien kun je vaak meerdere gerechten tegelijk maken, omdat in een stoomoven meerdere stoomoven pannen passen. Ben je gek op koken en bakken, dan weet je zeker dat een stoomoven niet mag ontbreken in jouw keuken.

Vervelende luchtjes zijn verleden tijd

In een stoomoven hoef je haast geen olie of vet te gebruiken. Dat betekent dat je hierdoor ook minder luchtjes produceert tijdens het koken. Tegen sommige kookluchtjes kan zelfs een afzuiger niet op, maar daar hoef je je vanaf nu geen zorgen meer om te maken. Daarnaast zijn de meeste stoomovens heel gemakkelijk schoon te maken en heb je minder afwas wanneer je je eten op deze manier klaarmaakt. Dat komt doordat je volledige gerechten in deze oven kunt bereiden en dat betekent dat je minder pannen  nodig hebt op het fornuis.

Lekker én gezond koken met een stoomoven

Wanneer je een gerecht in een stoomoven klaarmaakt, weet dan dat de smaak van alle producten goed behouden blijven. Daarom hoef je geen extra kruiden, zoals zout toe te voegen aan de gerechten. Minder zout betekent een gezonder gerecht. En daar wordt iedereen blij van! Door eten te stomen blijven ook de vitamines in het eten aanwezig én zal er niets veranderen aan de geuren en kleuren van de ingrediënten die je gebruikt. Daardoor smaakt het eten niet alleen beter, maar ziet het er ook nog eens veel smakelijker uit.