Keuken

De beste keukenapparaten voor in een kleine keuken

de beste keukenapparaten voor in een kleine keuken

Ben je recent in jouw nieuwe appartement getrokken? Of heb je een huis gekocht waarvan de keuken niet al te groot is? Dan hoef je zeker niet te wanhopen; ook bij het inrichten van een kleine keuken heb je namelijk tal van mogelijkheden. Tal van mogelijkheden om de keuken geheel naar wens in te richten, maar ook tal van mogelijk om gewoon van alle mogelijke keukenapparaten gebruik te maken.

Met dit artikel willen wij je inspireren, adviseren en informeren. Dankzij dit artikel ga je vervolgens ook in staat zijn om direct de kleine keuken in jouw woning/appartement naar wens in te richten. Daarvoor verwijzen wij in dit artikel naar allerlei soorten keukenapparaten; alle keukenapparaten die wij in dit artikel bespreken, kun je in onze webshop aanschaffen. Daarbij geniet je van de scherpste prijzen én van een uitgebreid aanbod.

Met andere woorden: wil jij graag jouw kleine keuken in gaan richten? Dan is het aan te raden om dit artikel even op je gemakje door te nemen. Laat je inspireren, laat je adviseren en laat je informeren. Je bent vervolgens direct in staat om jouw kleine keuken in te richten met de beste keukenapparaten.

Tip 1: een kleine koelkast

Iets wat in geen enkele keuken mag en kan ontbreken, is logischerwijs een koelkast. Als je het aanbod van koelkasten bekijkt, zie je echter dat de meeste koelkasten behoorlijk fors uitgevoerd zijn. Gelukkig vind je in ons aanbod ook meerdere kleine koelkasten; deze kleine koelkasten zijn compact uitgevoerd en nemen dus niet al te veel ruimte in jouw keuken in beslag.

Kun je in deze kleine koelkast dan alsnog voldoende voedingsmiddelen koel bewaren? Ja, dat is zeker het geval. Zeker als je alleen of met iemand anders woont, is een kleine koelkast groot genoeg. De ervaring leert bovendien het volgende: als men een grote koelkast heeft, gaat men onnodige voedingsmiddelen aanschaffen en in de koelkast bewaren. Met een kleine koelkast kun je óók dat voorkomen.

Waar je op moet letten bij het uitkiezen van een kleine koelkast? Wij willen je aanraden op met name naar het energieverbruik van de koelkast te kijken. De huidige koelkasten zijn behoorlijk energiezuinig, waardoor de koelkast relatief weinig energie verbruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar is ook nog eens ideaal voor de inhoud van jouw portemonnee. Je hoeft immers minder en minder geld uit te geven aan jouw energierekening.

Daarnaast raden wij je ook aan om goed naar de stijl van de koelkast te kijken. Zo kun je een kleine koelkast in een lichte kleur kopen, maar je kunt een kleine koelkast ook in een donkere kleur koppen. Wij raden je hierbij aan om de stijl van de koelkast aan te passen op de stijl van de rest van de keuken.

Tot slot is het uiteraard van belang om naar het prijskaartje te kijken. Als je zo min mogelijk geld aan een goede kleine koelkast uit wilt geven, ben je daarvoor gelukkig bij ons aan het juiste adres. Wij bieden namelijk tal van kleine koelkasten tegen de scherpste prijzen aan; deze koelkasten zijn overigens wel ‘gewoon’ van de beste A-merken. Wat wens je nog meer?

Tip 2: een kleine vriezer

Heb je aan alleen een koelkast voldoende? Nee. Je hebt namelijk ook nog een vriezer nodig. Gelukkig kun je in ons aanbod ook meerdere kleine vriezers vinden; deze vriezers zijn lekker compact, waardoor je ‘m moeiteloos in jouw keuken kwijt kunt.

Daarbij moet je wel goed met het volgende rekening houden: je kunt ook voor een koelkast en vriezer in één kiezen. Daarmee weet je nog meer geld te besparen, maar je moet hierbij wel een geschikte variant zien te vinden. De ervaring leert dat dit een stuk(je) lastiger kan zijn dan het aanschaffen van een losse vriezer en een losse koelkast.

Overigens kun je de kleine vriezer ook elders in huis neerzetten. Zo kun je de kleine vriezer bijvoorbeeld ook in de bijkeuken of in de schuur neerzetten. Het ligt er maar net aan waar jij ruimte in jouw woning hebt voor de vriezer. Uiteraard is het hierbij ook van belang om goed naar jouw wensen te kijken; het is immers wel zo makkelijk als je ‘gewoon’ een vriezer in jouw keuken hebt.

Tip 3: een combi oven

Kun je tegenwoordig nog zonder een oven en/of een magnetron? Nee, eigenlijk niet. Meer en meer maaltijden kun je namelijk in een oven of een magnetron bereiden. Om dat voor jezelf mogelijk te maken, is het aan te raden om te kiezen voor een combi oven.

Met een combi oven geniet je namelijk van een dubbele functie. Je kunt deze oven als een oven gebruiken, maar je kunt deze oven ook als een magnetron gebruiken. Juist dankzij deze dubbele functie kun je eigenlijk dagelijks met veel plezier gebruik maken van jouw combi oven.

Bijkomend voordeel: je hoeft slechts één apparaat in jouw keuken te plaatsen. Je hebt namelijk géén losse oven en géén losse magnetron meer nodig. Nee, in plaats daarvan ben je met alleen de combi oven prima uit. Dit bespaart dus behoorlijk veel ruimte, iets wat absoluut wenselijk is in een kleine keuken.

Klinkt het verhaal van een combi oven bij jou als muziek in de oren? Dan is het aan te raden om direct ons aanbod te bekijken. Wij bieden namelijk een uitgebreid aanbod van combi ovens aan, waardoor je meer dan voldoende keuze hebt om de perfecte variant voor in jouw keuken uit te kiezen. Houd er hoe dan ook rekening mee dat je wel een bepaald bedrag voor deze combi oven moet betalen. Je weet echter wel kosten te besparen ten opzichte van de aanschaf van een losse magnetron en een losse oven. Om meerdere redenen is het dus zéker aan te raden om te kiezen voor een combi oven!

Tip 4: een compacte vaatwasser

Wat doe jij met alle vieze borden, glazen en pannen? Lange tijd was het de normaalste zaak van de wereld om de vaat met de hand af te wassen. In de afgelopen jaren is daar echt wel verandering in gekomen; eigenlijk kun je hedendaags niet meer zonder een goede vaatwasser.

Ook als je een kleine keuken hebt, kun je gelukkig voor een geschikte vaatwasser kiezen. Het is namelijk zo dat meerdere merken een mini vaatwasser hebben geproduceerd; dit is een vaatwasser met vrij compacte afmetingen. Je kunt deze vaatwasser dan ook prima kwijt in een kleine keuken, waarna het echte genieten direct begint.

Je hoeft namelijk nooit meer de vaat met de hand af te wassen. Het enige wat je hoeft te doen, is de vaatwasser in en uit te ruimen. Aangezien de vaatwasser toch niet al te groot is, kost dat ook geen enkele moeite. Wat wens je nog meer?

Als je een mini vaatwasser aan wilt schaffen, zijn er enkele zaken waar je goed op moet letten. Zo is het bijvoorbeeld wenselijk dat de vaatwasser niet al te veel water en energie verbruikt. Gelukkig zijn meerdere fabrikanten in staat om zeer zuinige vaatwassers op de markt te brengen; dergelijke vaatwassers vind je dan ook in ons aanbod terug.

Tevens moet je goed naar de exacte afmetingen van de vaatwasser kijken. Voordat je op zoek kunt gaan, moet je eerst de nis in jouw keuken opmeten. Dit is eigenlijk de ruimte die vrijgehouden is voor de plaatsing van de vaatwasser. Aan de hand van deze nishoogte en nisbreedte kun je vervolgens op zoek gaan naar een geschikte mini vaatwasser.

Tot slot willen wij je wijzen op het prijskaartje van een mini vaatwasser. De ervaring leert namelijk dat de prijskaartjes behoorlijk kunnen variëren; maak daarom voor jezelf een goed vergelijk en bepaal hoeveel geld je uit wilt geven. Als je een mini vaatwasser via Witgoedsite.nl aanschaft, ben je verzekerd van de meest interessante prijs!

Tip 5: een compact fornuis

In een kleine keuken heb je waarschijnlijk geen ruimte voor een fornuis met vijf of zes pitten. Gelukkig kun je ook in onze webshop meer dan voldoende compacte fornuizen c.q. kookplaten vinden. Deze kookplaten nemen niet al te veel ruimte in en zijn dus prima te integreren in een kleine keuken.

Hoe je nou het beste compacte fornuis voor in jouw keuken kunt vinden? Nou, het is hierbij van belang om goed naar het soort kookplaat te kijken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gasfornuis, maar je kunt ook kiezen voor een inductie kookplaat. Wat op dit gebied de beste keuze is? Dat hangt volledig van jouw voorkeuren en van jouw beschikbare budget af.

Wij hebben op dit gebied dan ook maar één goede tip voor je: maak echt een heel goed vergelijk. Kijk goed naar de ruimte die je in jouw kleine keuken hebt, maak een vergelijk tussen de verschillende soorten fornuizen en hak vervolgens de knoop door. Als je het fornuis of de kookplaat via onze webshop aanschaft, ben je in ieder geval verzekerd van de beste prijs-kwaliteitsverhouding!

Slotwoord

Wil jij jouw kleine keuken op een handige manier inrichten? Dan is het aan te raden om voor de hierboven besproken keukenapparaten te kiezen. Deze apparaten nemen niet al te veel ruimte in beslag, maar voldoen wel aan alle verwachtingen. Veel succes met het inrichten van jouw kleine keuken!