Keuken

10 tips voor het inrichten van een grote keuken

10 tips voor het inrichten van een grote keuken

Ben je de trotste eigenaar van een relatief groot huis? Dan bestaat de kans dat je ook over een relatief grote keuken de beschikking hebt. Aan de ene kant is dat ideaal, maar aan de andere kant brengt dat ook een forse uitdaging met zich mee. Het inrichten van een grote keuken is namelijk niet al te makkelijk.

Waarom dit niet al te makkelijk is? Dat komt vooral omdat je in een grote keuken heel veel kanten op kunt. Je kunt uit tal van soorten inrichtingen kiezen, waardoor je echt belangrijke afwegingen moet gaan maken. De ervaring leert in ieder geval dat veel mensen dit relatief lastig vinden.

Wij helpen je daarom hier graag een handje bij. Dat doen we door in dit artikel de 10 beste tips op een rijtje te zetten. De 10 beste tips voor het inrichten van een grote keuken, zodat jouw keuken volledig naar wens gaat worden. Voordat het zover is, raden wij je in ieder geval aan om jouw wensen op een rijtje te zetten. Aan welke eigenschappen moet jouw grote keuken sowieso gaan voldoen? En wat moet bijvoorbeeld de gewenste stijl worden? Dit zijn belangrijke vragen waar je voor jezelf alvast even goed over na moet denken.

In dit artikel verwijzen wij ook naar meerdere keukenapparaten. Voor deze keukenapparaten ben je bij ons aan het juiste adres; je vindt bij ons namelijk een divers aanbod van de beste keukenapparaten. Deze keukenapparaten, zoals koelkasten en vaatwassers, zijn stuk voor stuk door de beste merken vervaardigd! Je kunt bij ons dan ook uitgaan van een prima kwaliteit, terwijl je ook nog van gunstige prijskaartjes geniet. Wat wens je nog meer?

Tip 1: kies voor een specifieke stijl

Wil je jouw keuken in een moderne stijl hebben? Of geef je de voorkeur aan een industriële stijl? Zeker als je een grote keuken hebt, is het aan te raden om een keuze tussen deze stijlen te maken. Waarom? Omdat bij een grote keuken de kans groot is dat er géén geheel ontstaat. Dat is bijvoorbeeld het geval als je allerlei verschillende stijlen met elkaar gaat mengen.

Juist door voor één specifieke stijl te kiezen, kun je een ideaal geheel in jouw keuken creëren. Bijkomend voordeel is dat je uit meerdere stijlen kunt kiezen. We noemden hierboven al even de moderne en de industriële stijl, maar daar blijft het uiteraard niet bij. Nee, je kunt eigenlijk uit tientallen stijlen kiezen.

Zet deze stijlen voor jezelf op een rijtje en ga vervolgens op zoek. Door een goede vergelijking tussen deze stijlen te maken, kun je uiteindelijk voor de perfecte stijl kiezen. Dé stijl waarin je jouw grote keuken uit gaat voeren!

Tip 2: denk eens na over een kookeiland

Als je een grote keuken hebt, kun je meer dan voldoende kanten op. Zo kun je voor een flink werkblad kiezen, terwijl je ook heel veel opbergruimte in jouw keuken kunt creëren. Als je juist een gezellige keuken wenst te hebben, is de plaatsing van een kookeiland aan te raden. Een kookeiland is niet alleen gezellig, maar zorgt ook nog voor eens andere voordelen!

Zo is het een voordeel dat je een kookeiland veelzijdig in kunt richten en veelzijdig kunt gebruiken. Je kunt het kookeiland bijvoorbeeld alleen voor het koken gebruiken, maar je kunt ook barkrukken om het eiland heen zetten. Als je daarvoor kiest, kunnen bijvoorbeeld jouw kinderen tijdens het koken gezellig bij je in de buurt zitten. zoals we hierboven al aangaven, is een kookeiland écht sfeerverhogend.

Ook voor de uitstraling van een grote keuken is een kookeiland aan te raden. In onze ogen zorgt een dergelijk kookeiland eigenlijk voor een fraaie splitsing in jouw keuken. Jouw grote keuken gaat hierdoor nog fraaier én nog groter ogen. Bovendien kun je uit heel veel soorten kookeilanden kiezen; zo heb je de keus uit meerdere kleurstellingen, meerdere stijlen en meerdere afmetingen!

Tip 3: ga voor grote keukenapparaten

Heb je de beschikking over een grote keuken? Dan kun je heel veel kanten op met de plaatsing van keukenapparaten. Je kunt hierbij denken aan een koelkast, aan een vaatwasser, aan een vriezer en aan een kookplaat. Wat ons betreft kun je hierbij het beste kiezen voor grote varianten van deze keukenapparaten.

Waarom wij dit aanraden? Nou, dat kunnen we het beste aanduiden aan de hand van een voorbeeld. Stel je nou voor dat je een grote keuken hebt en dat je daarin een kleine koelkast neerzet. De koelkast verdwijnt dan eigenlijk in het niets en is daardoor geen eyecatcher in jouw keuken. Als je in dit geval nou voor een grote Amerikaanse koelkast had gekozen, zou je wel een eyecatcher in jouw keuken hebben gehad.

In onze ogen hoort groot bij groot. Als je een grote keuken hebt, kun je daarom het beste voor grote keukenapparaten kiezen. Mocht je graag grote keukenapparaten aanschaffen, ben je daarvoor bij ons direct aan het juiste adres. Wij bieden namelijk veel soorten keukenapparaten aan, waaronder ook meerdere Amerikaanse koelkasten. Wij zijn ervan overtuigd dat je in ons aanbod de perfecte keukenapparaten voor in jouw grote keuken kunt vinden!

Tip 4: werk met meerdere kleuren

Ben je van plan om voor een volledig zwarte keuken te gaan? Of wil je de keuken volledig in het crème uitvoeren? Wij raden je dit af. Dit heeft niet met de betreffende kleur te maken, maar meer met de uitstraling. Als je voor slechts één kleur zou kiezen, zou de keuken een vlakke uitstraling krijgen. Een uitstraling die niet spreekt en een uitstraling waardoor jouw keuken ietwat saai wordt.

Dit kun je op een gemakkelijke manier voorkomen: door meerdere kleuren in jouw keuken aan te brengen. Je kunt bijvoorbeeld voor een andere kleur keukenkastje kiezen, terwijl je ook veel kanten op kunt met de muren in jouw keuken. Wij raden je hoe dan ook aan om altijd voor meerdere kleuren te kiezen. Dit laat je keuken veel meer spreken én jouw keuken wordt hier door ook een stuk fraaier!

Tip 5: zorg voor verschillende soorten opbergruimte

In een grote keuken heb je waarschijnlijk meer dan voldoende ruimte. Je kunt hierdoor alle potjes, alle pannetjes, alle keukenapparaten en alle hulpmiddelen op een handige manier opbergen. Je maakt dit voor jezelf nog handiger als je voor meerdere soorten opbergruimte kiest.

Wat we hiermee bedoelen? Nou, kies bijvoorbeeld voor meerdere soorten kastjes. Je kunt de kastjes allemaal in dezelfde grootte uitvoeren, maar dat is wat ons betreft niet handig. Nee, juist door voor verschillende afmetingen te kiezen, kun je alle producten in jouw keuken op een ideale manier opbergen.

Daarbij is het ook nog aan te raden om voor bijvoorbeeld lades en plateaus te gaan. Ook daarmee stel je jezelf in staat om werkelijk waar alle keukenproducten op een handige manier op te bergen.

Tip 6: breng sfeerverlichting aan

Weet je wat het gevaar bij een grote keuken is? Dat de grote keuken saai gaat ogen en absoluut geen geheel vormt. Om de sfeer in de keuken te verbeteren, kun je dus bijvoorbeeld voor een kookeiland kiezen. Ook is het aan te raden om meerdere kleuren in jouw keuken aan te brengen.

In het verlengde daarvan is het advies ook om sfeerverlichting in jouw keuken aan te brengen. Ook met de sfeerverlichting weet je jouw keuken op een leuke manier aan te kleden. Bovendien is de sfeerverlichting ook nog eens praktisch; je hebt immers voldoende licht in jouw keuken nodig.

Een ideale mogelijkheid zijn hierbij overigens led panelen in het plafond. Je hoeft hierbij niet voor hele grote panelen te gaan. Nee, je kunt ook voor bijvoorbeeld led strips gaan. Zolang je maar sfeerverlichting in jouw keuken aanbrengt!

Tip 7: durf te investeren

Ben je van plan om jouw grote keuken volledig naar wens te ontwerpen en in te richten? Dat is een heel nobel streven. Wij willen je hiervoor wel aanraden om te durven investeren. Als je op elk dubbeltje gaat letten, ga je een grote keuken nooit volledig naar wens maken.

Daarnaast heb je voor in een grote keuken ook gewoon veel spullen nodig. De keuken zelf moet groot uitgevoerd zijn, terwijl je ook nog met veel keukenapparaten en aanverwante producten te maken hebt. Juist door voldoende budget ter beschikking te stellen, kun je de grote keuken volledig naar wens inrichten. Dat is dan ook precies hetgeen wat wij je van harte aan kunnen raden.

Overigens hoef je in onze webshop voor de keukenapparaten niet super diep in de buidel te tasten. Deze keukenapparaten zijn van de beste kwaliteit en de beste merken, maar worden door ons tegen scherpe prijzen aangeboden. Maak daar direct gebruik van en bespaar hiermee het nodige geld!

Tip 8: denk goed na over de loopafstanden

Wil je een lekkere maaltijd bereiden? Dan heb je hier mogelijk de kookplaat, de oven, de magnetron, de heetwaterkranen en overige keukenapparaten voor nodig. Als je op een aangename manier wilt koken, is het wel zo prettig als deze apparaten zich enigszins bij elkaar in de buurt bevinden.

Wij willen je dan ook graag aanraden om hier goed over na te denken. Zoals wij het zeggen ‘denk goed na over de loopafstanden’. Als je jouw keuken op een slimme manier inricht, hoef je niet overdreven veel te lopen in jouw keuken. Dat levert veel gemak op en zorgt ervoor dat je alleen maar aangenamer/sneller/leuker kunt koken.

Overigens hoef je niet per sé de loopafstanden super kort te houden. Als je bijvoorbeeld de oven op een specifieke plek wilt hebben, is er niemand die je tegenhoudt. Wat ons betreft kun je beter de oven onder de kookplaat plaatsen; dat levert je absoluut veel gemak op.

Tip 9: maak een 3d ontwerp

Heb je een prachtig ontwerp voor jouw grote keuken in gedachte? Dan raden wij je aan om een 3d ontwerp van jouw gedachtegang te gaan maken. Waarom? Omdat je daarmee een echt beeld krijgt van hoe de keuken er uit komt te zien. Bovendien kun je hiermee mogelijke reken- en of denkfouten in een vroegtijdig stadium signaleren.

Bovendien is het maken van een dergelijk 3d ontwerp niet meer al te lastig. Je kunt hiervoor naar één van de keukenspecialisten toe gaan, maar je kunt ook gebruik maken van online software. Met deze online software kun je vanaf jouw luie stoel zelf een prachtig 3d ontwerp maken. Een 3d ontwerp van jouw grote keuken zoals deze helemaal naar jouw dromen zou zijn!

Heb je een dergelijk ontwerp gemaakt? Dan is het advies om hier nog even één nachtje over te slapen. Nadat je dat gedaan hebt, kun je definitief de knoop voor jezelf door gaan hakken.

Tip 10: durf creatief te zijn

Tot slot willen wij je aanraden om veel inspiratie via het internet op te doen. Als je heel veel foto’s en ontwerpen van grote keukens gaat bekijken, word je namelijk zelf steeds creatiever. Juist door jouw creativiteit de vrije loop te laten gaan, kun je voor een perfecte grote keuken kiezen. Een grote keuken die echt volledig naar jouw wens is.

Hierbij raden wij je ook aan om out-of-the-box te denken. Iets wat nog nooit in een grote keuken gedaan is, kun jij wél in jouw grote keuken gaan doen. Het is immers jouw keuken en jij bepaalt dus. Durf daarom creatief te zijn en ga ook op dit vlak niet over één nacht ijs.

Slotwoord

Is het inrichten van een grote keuken lastig? Ja, dat is wat ons betreft zeker het geval. Als je deze 10 tips op weet te volgen, kun je het inrichten voor jezelf gelukkig een stuk makkelijker maken. Kom daarom direct in actie! Zet je wensen op een rijtje, volg deze tips op en creëer uiteindelijk een perfecte keuken. De keuken waar jij al jarenlang van droomt!