Resultaat 1–18 van de 67 resultaten wordt getoond

De strijkplank; de belangrijkste accessoire bij het strijken

Een strijkplank wordt ook wel een strijktafel genoemd. Het is het oppervlak dat je als ondergrond gebruikt bij het strijken van kleding, wasgoed en ander textiel. Door een strijkplank te gebruiken, zorg je ervoor dat je geen brandplekken of andere beschadiging aanricht in huis. Doordat de planken vaak vrij hoog zijn, kunnen kinderen en huisdieren er lastig bijkomen. En dat is in verband met hun veiligheid heel fijn. Het handige aan een strijkplank is dat je hem gemakkelijk kunt in- en uitklappen. Zo zet je hem na het strijken gemakkelijk in een hoek van de kamer of in de kast en kun je hem er ook zo weer bij pakken als je wilt gaan strijken.

Strijkplankhoezen; voor ieder wat wils

Over het algemeen is een strijkplank niet heel bijzonder. Toch kan het tegenwoordig nog best een opgave zijn om een geschikt exemplaar te vinden. En dat komt door de ruime keuze in designs en kleuren als het op de strijkplankhoes aankomt. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een hoes te vinden die past bij jouw wensen. Kies je een neutrale kleur of ga je voor een knalkleur om het strijken wat gezelliger te maken? Strijk je vaak in een bepaalde kamer in huis, dan kun je zelfs een kleur of design kiezen dat perfect past bij de kleuren in die kamer.

Waar je op moet letten bij strijkplanken kopen

Let nog even op de volgende punten voordat je tot de aankoop van een strijkplank overgaat. Ten eerste moet je rekening houden met de hoogte van de strijkplank en je eigen lengte, die samen de werkhoogte bepalen. Het is de bedoeling dat je strijkt met je armen in een hoek van 90 graden, dus de plank mag niet te hoog zijn. Ook variëren de werkbladen van strijkplanken van smal tot breed en van een puntig tot meer rond uiteinde. En bevat de strijkplank een snoerhouder, zodat het snoer niet in de weg zit tijdens het strijken? Tot slot is een stabiele strijkplank een must, want je wilt geen gevaarlijke situaties in huis creëren.