Kruimeldieven (123)

Robotstofzuigers (189)

Steelstofzuigers (271)

Stofzuigers (625)

Stofzuigen; een cruciale klus in het huishouden

Stofzuigen is niet alleen goed voor een schone vloer. Het heeft namelijk veel meer voordelen. We leggen het belang van deze niet-zo-geliefde klus in het huishouden graag aan je uit. Zo verwijder je niet alleen stof en vuiligheid van de vloer, maar ook uit de lucht. Zeker wanneer je astma of een andere luchtwegaandoening hebt, is dat van belang. Daarnaast zorgt regelmatig stofzuigen ervoor dat het makkelijker wordt om vuil weg te houden. Dat bespaart je de volgende keer dus weer tijd!

Stofzuigen heeft ook lichamelijke voordelen

Natuurlijk weet je dat het belangrijk is om iedere dag minstens 30 minuten te bewegen. Maar wist je dat je stofzuigen daarbij mag rekenen? Een half uur intensief stofzuigen is haast net zo goed als een half uur wandelen. En daarbij komt het grote voordeel dat je huis daarna lekker schoon is. Bovendien zorgt deze klus voor rust in je hoofd. Vooral na een lange dag of heftig gesprek kun je rustig stofzuigen zonder je hersenen nog meer aan het werk te zetten. Stofzuigen is dus misschien niet een erg leuke bezigheid, maar het zorgt wel voor afleiding.

Soorten stofzuigers en de voordelen die erbij horen

Er zijn verschillende apparaten die jou erbij kunnen helpen om je huis schoon te houden. Zo kun je met een standaard stofzuiger meteen aan de slag gaan en de stofwolken verwijderen. Maar er bestaan ook steelstofzuigers die op een accu en zonder snoer werken. Handig in een groot huis als je niet steeds een nieuw stopcontact wilt zoeken. Met een kruimeldief kun je snel kleine ongemakken uit de weg ruimen. En wil je het liefst helemaal niet stofzuigen? Haal dan een robotstofzuiger in huis. Die klaart de klus automatisch, zonder dat jij zelf iets hoeft te doen. Hoe gemakkelijk is dat?