Resultaat 1–18 van de 272 resultaten wordt getoond

Een oude vertrouwde; het filter koffiezetapparaat

Spookt het kopen van een filter koffiezetapparaat nog regelmatig door je hoofd, maar heb je het idee dat dit te ouderwets is? Dan kunnen we je vertellen dat daar niets van klopt. Natuurlijk heb je de hele oude varianten, die vroeger nog bij onze grootouders in de keuken stonden. Maar tegenwoordig is het filter koffiezetapparaat allang in een modern jasje gestoken en staat hij heel mooi in jouw nieuwe keuken. Zo kun je snel en gemakkelijk je vertrouwde koffie zetten en in gedachten even terugkeren naar die goede oude tijd!

Verschillende soorten filter koffiezetapparaten

De meeste filter koffiezetapparaten werken met gemalen koffie. Toch zijn er ook veel varianten met een ingebouwde koffiemolen verkrijgbaar. Daardoor kun je koffie zetten die nog verser is. En dat proef je ook! Wil je koffie tijdens een vergadering of feest extra lang warm houden, dan kun je een filter koffiezetapparaat met thermoskan of warmhoudfunctie kopen. Ook zijn er machines met een uitneembaar of afneembaar waterreservoir, waardoor je het water gemakkelijk en snel weer bij kunt vullen. Geen tijd te verliezen wanneer er ‘s morgens meerdere gezinsleden zijn die hun dag pas kunnen starten na een lekker bakje.

Op welke eigenschappen moet je letten?

Natuurlijk is lang niet ieder filter koffiezetapparaat hetzelfde. Daarom is het een goed idee om de verschillende eigenschappen van de machines te bekijken en met elkaar te vergelijken. Zo kun je zeker weten het apparaat van jouw voorkeur vinden. Sommige filter koffiezetapparaten hebben een uitwendig waterreservoir, andere een ingebouwde display. En er is vaak keuze uit verschillende hoeveelheden waterinhoud; van 0,6 tot 2,4 liter inhoud. Gebaseerd op het aantal kopjes koffie dat je per keer zet, kun je beslissen welke inhoud voldoende is. Kijk ook even naar de materialen, zoals kunststof en roestvrijstaal en de verschillende kleuren en vormen die verkrijgbaar zijn.