Resultaat 1–18 van de 400 resultaten wordt getoond

Ventilatoren kopen; dingen die je van tevoren moet weten

Een ventilator is op warme dagen een handige tool om voor verkoeling in huis of op kantoor te zorgen. Vooral in de slaapkamer kan het ‘s zomers erg warm worden. Een ventilator is dan een goede keuze. Maar welke ventilator kies je? Ga je voor een staande ventilator, een vloerventilator, plafondventilator of een luchtkoeler? En waar ga je hem plaatsen? Een ventilator die je in de slaapkamer plaatst mag natuurlijk niet te veel geluid maken, anders slaap je niet meer. We leggen je graag uit hoe je de beste keuze kunt maken.

Wat moet een ventilator allemaal kunnen?

Ventilatoren bestaan er in verschillende modellen en uitvoeringen. Sommige ventileren weinig lucht, andere juist veel. Er zijn ook modellen die de lucht bevochtigen en met een afstandsbediening bestuurbaar zijn. Een ventilator zorgt voor een frisse en gezonde lucht in huis en natuurlijk voor verkoeling op warme dagen en nachten. Ook zorgt het voor minder muggen, want die houden niet zo van die continue luchtstroom. Gelukkig kost het gebruik van een ventilator bijna geen elektriciteit, waardoor het een energiezuinig apparaat is. Al helemaal wanneer je voor een mini-model gaat dat je op je bureau kunt plaatsen!

Soorten ventilatoren; de verschillen op een rij

Een staande ventilator is handig, omdat je deze op iedere gewenste plek kunt neerzetten en omdat hij over verschillende standen beschikt. Er komt vrij veel koude lucht vanaf, omdat hij relatief groot is. Zo kun je er gemakkelijk een hele kamer of een kantoor mee verkoelen. Als je gaat slapen kun je de stand wat lager draaien, ben je overdag met meerdere mensen dan kan hij wat harder werken. Ook is een staande ventilator in hoogte verstelbaar. Een plafondventilator kun je daarentegen niet zomaar verplaatsen, maar je kunt de hoeveelheid koude lucht met een afstandsbediening doseren en daardoor voorkomen dat je verkouden wordt.