Resultaat 1–18 van de 44 resultaten wordt getoond

Alles over thermostaten en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan

Een thermostaat zorgt ervoor dat je altijd een fijne temperatuur in huis hebt. Het kan je ook helpen om je energieverbruik in de gaten te houden. Wel zo fijn als je een te hoge energierekening wilt voorkomen. Er zijn verschillende soort thermostaten te koop. De bekendste zijn de klokthermostaat en de kamerthermostaat. Maar we leven in een moderne tijd en de slimme thermostaat komt daarom ook steeds vaker terug binnen Nederlandse huishoudens. Laten we de verschillen op een rijtje zetten om je keuze wat gemakkelijker te maken.

Voorkom een hoge energierekening met een slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat in huis, regel jij zelfs op afstand de temperatuur. Via een klein kastje wordt de centrale verwarming in alle kamers van je huis geregeld. Ook voorkom je hoge energierekeningen, omdat je precies in de gaten kunt houden waar en wanneer de verwarming aanstaat. En vergeet je deze uit te zetten als je de deur uitgaat? Geen zorgen, want via een handige app op je telefoon of tablet kun je de verwarming op afstand ook weer uitzetten. Nog handiger; voor elk moment van de dag een vaste temperatuur instellen, zodat de verwarming alleen werkt wanneer je thuis bent.

Of ga je voor een klokthermostaat of kamerthermostaat?

Het verschil tussen een klokthermostaat en kamerthermostaat zit vooral in de bediening ervan. Een klokthermostaat kun je vooraf programmeren zodat je de verwarming niet handmatig aan of uit hoeft te zetten. Zo kun je voor elk moment de gewenste temperatuur instellen. Een kamerthermostaat is een standaard variant, waarbij de temperatuur wel handmatig moet instellen. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is, wordt de cv-ketel uitgeschakeld. Afhankelijk van je cv-ketel kun je een geschikte kamerthermostaat kiezen voor bij jou in huis. Heb je al een keuze kunnen maken?