Resultaat 1–18 van de 310 resultaten wordt getoond

Filter
Weergeven 9 24 36

Luchtreiniger kopen; dat zou je ook moeten doen

Een gezonde lucht is belangrijk voor iedereen, maar al helemaal voor mensen die last hebben van astma, hooikoorts en andere luchtwegaandoeningen. Door een luchtreiniger in huis te halen, worden bacteriën en virussen in de lucht onschadelijk gemaakt, worden nare geurtjes verwijderd en schadelijke stoffen geneutraliseerd. Het vangt zelfs huisdierhaar en haalt pollen en sigarettenrook uit de lucht. Ook voor kinderen is een gezonde, schone lucht heel belangrijk. Zo lopen zij minder kans om tijdens hun ontwikkeling allergieën te ontwikkelen. Een schone lucht is namelijk het beste voor iedereen.

Waarom schone lucht belangrijk is

Naast de allergieën en luchtwegaandoeningen die we al genoemd hebben, vormt een vervuilde lucht extra risico voor zwangere vrouwen, oudere mensen en mensen met longaandoeningen. Een slechte luchtkwaliteit heeft zowel op korte als lange termijn gevolgen, ook als je niet in een van de risicogroepen valt. Overigens kan de luchtkwaliteit binnenshuis wel tien tot dertig keer slechter zijn dan de lucht buiten. Dat zou je niet denken, omdat buiten luchtvervuiling door auto’s en industrieën plaatsvindt. Maar binnenhuis worden onder andere schoonmaakmiddelen gebruikt en dwarrelt veel stof rond.

Het belang van een goede luchtreiniger in huis

Juist omdat de lucht binnenshuis ook continu vervuild wordt, is het belangrijk dat je hier zo goed mogelijk op inspeelt. En dat kun je doen door een goede luchtreiniger aan te schaffen. Door luchtvervuiling kunnen namelijk fijnstofdeeltjes in de longen komen, net als gassen en andere stoffen. Daar vallen ook allerlei bacteriën en schimmels onder. De gemiddelde mens brengt ongeveer 90 procent van zijn of haar tijd binnenshuis door. Nu kun je je wel voorstellen hoe belangrijk het is dat je zelf invloed uitoefent op de luchtkwaliteit van je vertrouwde stekje! De luchtkwaliteit moet juist daar zo hoog mogelijk zijn (tussen 40 en 60 procent) voor een goede gezondheid.