Resultaat 1–18 van de 309 resultaten wordt getoond

Waarom je een luchtbevochtiger zou willen kopen

Een gezonde leefomgeving is voor iedereen belangrijk. Luchtbevochtigers kopen is iets wat steeds vaker gebeurt. Dat komt doordat steeds meer mensen waarde gaan hechten aan een gezonde leefomgeving. Daarvoor dient de luchtvochtigheid in een ruimte tussen de 40 en 60 procent te liggen. Wanneer de luchtvochtigheid lager is, kun je dit door middel van een luchtbevochtiger oplossen. Factoren die invloed hebben op de luchtvochtigheid in een ruimte zijn onder andere de ventilatie, verwarming en weersomstandigheden. Daarom heb je een luchtbevochtiger ook niet per se het hele jaar door nodig.

Wat gebeurt er bij een lage luchtvochtigheid?

Een lage luchtvochtigheid betekent dat de lucht in een ruimte te droog is en daardoor kunnen verschillende lichamelijke klachten optreden, zoals droge ogen, droge neus, keelpijn, hoofdpijn, een droge huid en vermoeidheid. Niet alleen mensen en dieren, maar ook de meubels en vloeren in je huis kunnen hierdoor lijden. Vooral in de winter is de kans hierop groot, want koude lucht houdt minder vocht vast. Met een luchtbevochtiger zorg je ervoor dat de luchtvochtigheid in huis weer op peil komt en dat het hele gezin (inclusief huisdieren) zich weer beter zal voelen.

Welke luchtbevochtiger moet ik kiezen?

Sommige modellen kunnen meer dan alleen de lucht bevochtigen. Die kunnen de lucht zelfs reinigen. Zo creëer je niet alleen een aangenamer, maar nóg gezonder leefklimaat. Houd er rekening mee dat het filter van een luchtbevochtiger permanent kan zijn of soms vervangen moet worden. Je hebt onder andere de keuze uit ultrasone vernevelaars (stilste variant op de markt), koudwaterverdampers (geschikt voor grote ruimtes én energiezuinig), stoombevochtigers (verhoogt de luchtvochtigheid snel) en luchtwassers (filtert ook stof en bacteriën uit de lucht). Afhankelijk van je wensen kun je beslissen welke luchtbevochtiger de beste keuze is voor jou en jouw huis.